| Ajdjdnd a întrebat:

Salut, am 17 ani, am 1 60 si inca nu am avut acel puseu de crestere si ma intreb daca el poate intarzia si sa-l am dupa 17 ani, voi ce ziceti? Cati cm ma mai pot inalta? E naspa rau la 160sad

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Poate ca ai avut o pubertate intarziata, deci da, il vei avea, dar nu se va manifesta atat de pronuntat ca si in cazul in care l-ai fi avut la varsta la care ar fi trebuit in mod normal.
Aceste lucruri, atat pubertatea intarziata, cat si cresterea in inaltime, se datoreaza geneticii si activitatii hormonale.
Daca inca nu ai trecut prin schimbarile firesti (puseu de crestere, voce ingrosata sau macar schimbari perceptibile ale vocii, pilozitati etc.) si ai deja 17 ani, poate ar fi o optiune buna sa vezi un medic endocrinolog.

| Ajdjdnd explică (pentru Floridori):

Asa este, pana si vocea inca o am in schimbare

| Floridori a răspuns (pentru Ajdjdnd):

Este bine daca totusi au inceput sa apara schimbari, chiar daca mai tarziu decat in cazul colegilor tai.Fiecare om se dezvolta intr-un mod diferit.
Rau ar fi fost sa nu percepi schimbari mai deloc, adica sa nu ai par in zonele in care apare de obicei in aceasta perioada, sa nu observi schimbari in ceea ce priveste vocea.
Inaltimea este, probabil, cel mai frecvent motiv pentru care baietii si barbatii se simt complexati, deci intr-un fel pot intelege, dar in acelasi timp, acesta este doar un criteriu de superficialitate.Nu trebuie sa ai 2m pentru a fi barbat.Alte caracteristici definesc, sau ar trebui sa defineasca o persona.Da, stiu, traim intr-o lume a aparentelor, in care esti automat etichetat dupa infatisare, insa te pot asigura ca nu toata lumea este asa.
Ceea ce vreau sa spun este ca, daca nu vei ajunge la o inaltime considerata "ideala", sa nu te descurajezi.Nu este un detaliu atat de relevant precum pare acum.

| Ajdjdnd explică (pentru Floridori):

Deci daca mai cresc si 6, 7 cm sunt multumit si mersi pentru raspunshappy

| Floridori a răspuns (pentru Ajdjdnd):

Cu mare drag!
Ma bucur ca esti realist. Sper sa fie asa si sa reusesti sa te simti bine in corpul tau happy

6 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Daca e scris in ADN-ul tau ca o sa ramai scund, atunci as zice sa nu ai asteptari prea mari. Si eu as fi vrut sa am 180 sau 185 cm inaltime, dar trebuie sa ma multumesc doar cu 175.

| SanduFlorin0504 a răspuns:

Bro eu zic ca o sa il ai daca si unu din pariniti a fost la fel eu am 15 ani si 11 luni si am 1.60 pana in clasa a 8a aveam 1.42 dupa ce am inceput clas a 9 a am crescut brusc la 1.60 si acum tot cresc cate 2 cm la 2 luni