Numai cu vointa. Eu eram copil si mergeam la film, la cinematograf, intr-un sat vecin. Trebuia sa merg pe un drum ocolit 2-3 Km sau sa trec prin cimitir. am ales (cu toata frica) sa trec prin cimitir ( la inceput cu un par in mana) deoarece era cu mult mai scurt. La tara, filmul incepea la ora 22.00 si se termina pe la 23.45. Treceam pe la ora 24.00 prin cimitir si nu m-a mancat nimica. Mai auzeam si cate-o pisica miorlaind. Cu timpul m-am obisnuit. Curaj!
Iti invingi frica singur. Eu de pe la 7 ani nu ma mai tem de intuneric, atuncicind aveam 7 sa primit ca trebuia sa merg vreon 1 km singur la ora 2 noapte in satu meu neiluminat, si mi-am invins frica de atunci n-am firca, clar ca daca o sama bag intr-un beci ciudat lavreo margine de sat unde nu am fost nicio data, posibil sa am un fior asa prin mine.
Gandeste-te ce anume iti provoaca aceasta frica de intuneric si incearca sa infrunti acest obstacol. Nu iti lasa imaginatia libera cand vine vorba de factorii declansatori, ci lupta pentru a intoarce lucrurile in favoarea ta.
Atunci cand esti in pat, incearca sa inlocuiesti gandurile negative cu unele pozitive. Adu-ti aminte de lucrurile frumoase, fa-ti planuri pentru urmatoarea vacanta sau asculta melodiile preferate.
Cred ca tuturor ne este frica de intuneric, chiar daca nu recunoastem asta.Mie mi-e frica de intuneric pentru ca am o imaginatie foarte bogata si ma gandesc ca sunt tot felul de oameni/creaturi vazute in filme horror prin intuneric.Dar frica este mult mai mare in capul nostru decat in realitate. Dupa imi dau seama ca nu e nimic si n-are de ce sa-mi fie frica!
Nu cand inchid ochii nu mie chiar asa de frica. Ganditiva ca este o gradinita si seamana foarte mult cu un spital (ca structura) locul este intretinut pentru ca preotul vine si mai verifica ziua deaca s-a furat ceva. Mai ales cand trebuie sa tin la ascunderea ma simt ca in Outlist.
Daca tot ai pomenit de jocul Outlist poate din cauza asta tie frica de intuneri. Cred ca odata ce incepetii sa jucatii tu te gandesti doar la jocul ala si de aia iti este frica. Iti spun eu si celorlalti le e frica numai ca ei nu se gandesc la asta doar sa se distreze. Totusi o gadinita noaptea pare putin nasol adica cum ai spus tu daca seamana la structura cu un spital tot simti o frica. Dar distreaza-te findca asa o sa ai ce sa povestesti peste cativa ani.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
ale0409 întreabă: