| maniacutz2003 a întrebat:

Salut, am 17 ani, sunt la un liceu cat de cat bun la care am intrat cu 8.20 pe profil uman. Parintii mei intr-un fel m-au fortat sa merg de acum la meditatii si dupa terminarea liceului sa incerc sa dau la academia de poliție. Problema este ca eu nu ma simt "in stare" ca as putea sa intru, dar nu ma pasioneaza foarte mult aceasta meserie, de fapt daca ar fi dupa mine nici nu as sta in tara dupa terminarea liceului. M-as gandi sa imi iau permisul si sa plec din țară. Am alti prieteni care sunt plecati in strainatate si castiga 1800-2000 de lire pe luna din care le raman circa 1200-1300 de lire ceea ce inseamna enorm fata de salariul unui politist. Nu stiu cum sa le spun despre ceea ce gandesc si as vrea sa imi dati o parere cat de cat despre ceea ce gandesc. Pana la urma nu trebuie sa ne facem toti politisti/doctori/pompieri etc...

3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, corect. Trebuie sa faci ceea ce simti si sa te orientezi spre o oportunitate. Vorbeste cu ei legat de asta, spune-le sincer ce vrei.

Legat de strainatate... da, comparat cu Romania. Dar gandeste-te ca acei bani cu care ai putea sa ramai sunt valabili in Romania, unde valoreaza mai mul. Dar in alta tara unde castigi atat, tot tot dai jumatate pe o chirie si tot aia este. Banii din "strainatate" poti sa ii consideri buni daca te intorci in Romania. Daca nu, doar cu o meserie foarte bine platita poti sa nu duci grija banilor acolo.

| ancaval a răspuns:

Cu cât rămân ei pe lună? Serios? Ai văzut tu banii lor?
Și eu visam să termin liceul și să plec, și am plecat. Oare de ce m-am întors?
+ tu ai șansa la un servici bun, datorită părinților care te susțin din toate punctele de vedere. Și nu-ți convine? Încă ești tânăr și de aia ai atitudinea asta.

Părerea mea, stai aici, ascultă de părinți, fă o școală, angajează-te și fii cuminte. O să ai viață ușoară, crede-mă.

| aimullah123 a răspuns:

Ai perfecta dreptate, nu trebuie sa ne facem toti politsti, doctori, pompieri etc. Sunt de acord cu tine, insa trebuie sa fii atent sa nu iti alegi o meserie doar asa ca sa fugi de invatat. Poti sa ai falsa impresie ca iti place un domeniu doar ca sa eviti scoala. Si eu credem ca imi place sa conduc si ca ar fi perfect pentru mine sa devin sofer de tir. Le sunt dator parintilor pentru ca nu m-au lasat sa fac asta. Voiam sa ma fac sofer doar pentru ca uram sa invat. Evident ca nu am devenit ce voiau parintii mei dar am tinut cont si de parerea lor si m-am gandit daca e bine ceea ce zic ei sau nu. Sfatul meu pentru tine este sa te gandesti foarte bine ceea ce iti doresti sa devii si sa alegi doar pentru tine. Vezi daca iti place sa citesti despre un anumit domeniu. Cu siguranta exista ceva ce iti place foarte mult. Vezi ce domenii te pasioneaza pe tine. Ce are legatura cu viata ta. A, si adu-ti aminte ce ziceai in copilarie ca vrei sa devii cand vei fi mare, poate inca iti mai doresti asta big grin