| Andreeatrb a întrebat:

Salut! Am 18 ani și de ceva timp încoace, chiar aș spune 2-3 ani mă confrunt cu o situație destul de grava.
Uneori cred ca sufăr de depresie, cam toată copilăria mea, în special în perioada în care eram în clasele 5-8 mereu ma simțeam dată la o parte de colegi poate chiar și de profesori uneori,pe parcursul acestor ani am acumulat numeroase traume din cauza colegilor care ma batjocoreau fără motiv fapt care ma făcut să imi pierd total încrederea în oameni poate chiar și încrederea în sine.
Sunt de fel o persoana mai timidă, rezervată poate chiar sensibilă.
Cred ca traumele acumulate în timp m au făcut sa ma vad ca pe o persoana inferioara și să mă simt neacceptata de restul.
Nu am încredere în mine,uneori tind sa cred ca trăiesc degeaba,dar totuși îmi fac speranțe în continuare ca va fi bine.
Prieteni nu prea am,ma înțeleg destul de bine cu colega mea de banca din liceu dar cam atât, e o prietenie la nivel de colege, sincer chiar mi-as dori sa am cu cine sa ies si eu pe undeva.Mereu stau în casa făcând mai nimic sau eventual mai ma uit la un film și cam atât.
Imi pierd timpul doar gândindu-mă la tot ce s-a întâmplat.și cum m-a afectat în timp, lucru care ma face sa plâng mereu.
Mi as dori câțiva prieteni dar din cele relatate mai sus imi este foarte greu sa am încredere și am acea frica sa nu fiu judecata.
Ma afectează foarte mult și uneori sunt nopți în care nu pot dormi deoarece ma gândesc ce voi face cu viața mea știind ca nu am încredere deloc în mine și ma vad ca pe o persoana inferioara față de restul.
Chiar vreau sa depășesc aceasta perioada foarte grea.
Orice sfat ar fi util.
Scuze dacă am scris prea mult dar sincer am vrut sa spun tot ceea ce simt, oarecum sa ma "descarc".

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea face 2 lucuri care iti vor creste increderea in tine si totodata te scapa de timiditate si depresie:
1. pui mana serios pe carte si iei numai 9 si 10 la scoala, moment in care atat profesorii cat si colegii te vor admira si toti vor inceta sa te mai bully, vrand sa se imprieteneasca cu tine.

2. Inscrie-te la un sport si mergi zilnic sa-l practici, fiindca efortul fizic facut constant elimina starea de anxietate si depresie, dandu-ti o stare generala buna si facandu-te sa dormi bustean, ca vei fi obosita.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu recomnad prieteniile online, fiindca este deja dovedit stiintific ca este pierdere inutila de vreme, multa minciuna, multa fatarnicie, care iti pot adanci depresia si poate evolua spre anxietate, paranoia, schitofrenie samd.

Recomand SPORTUL, iesitul in aer liber, luat un job, facut ceva fizic care te suprasolicita zilnic, sa iesi afara si sa faci ceva util pentru tine, fiindca asa iesi din starea de depresie.
Prietenii reali sunt cei de care ai nevoie si nu multi unul, maxim 2, fiind suficient cat sa te tina ocupata si sa te scoata din starea actula, in care te ascunzi si complaci.

| lpavel a răspuns:

Nu trebuie sa suferi din cauza ca nu ai prieteni! Crezi ca esti singura cu aceasta problema? Majoritatea oamenilor au aceasta problema doar ca ei nu arata si continua sa-si traiasca viata asa cum e, continua sa socializeze DAR sa nu aiba asteptari de la nimeni! Asta e problema ta, ca ai asteptari mari de la oricine, chiar si de la acea colega! Daca tie ti se pare ca ceilalti au prieteni buni atunci gresesti enorm! Pur si simplu fiecare il accepta pe celalalt asa cum e si este pregatit ca in orice moment sa-i spuna ceva care nu-i va placea, asta e, nu ai ce face asa e lumea iar persoane cu adevarat bune le poti numara pe degetele de la o singura mana! Incearca sa nu mai pui la suflet ce e in jurul tau adica daca rade cineva de tine cauti si tu o gluma despre el, invata sa intri in ritmul lor chiar daca acum ti se pare ca nu poti fi asa, macar incearca! Doar socializand poti scapa de depresia asta! Daca te inchizi in tine cu timpul mai rau iti va fi!
Incepe cu acea colega, intreab-o ce face in timpul liber, daca vrea sa mergeti la un film sau la un suc, iar daca atunci cand vei iesi vei fi abordata cu o gluma proasta sa nu taci ca e mai rau spune si tu ceva, cum ar fi: ha, ha, ce nostima esti, ar trebui sa rad mai mult? etc. incearca sa nu pui imediat la suflet ce ti se zice! Pur si simplu sa nu gandesti ca acele cuvinte iti sunt spuse ca chiar asa esti si ti se potrivesc, ele sunt spuse sa faca haz, sa schimbe atmosfera, ca tu ai cazut de proasta asta e, daca vei invata sa le tai replica mereu nu vei mai fi tu proasta, ai sa vezi!
Totul pleaca de la curajul sa socializezi apoi puterea de a trece repede peste acele cuvinte iar asta o poti face daca nu te gandesti prea mult la sensul acelor cuvinte, ci gandeste repede cum sa-i tai replica, atunci nu vei mai parea atat de sensibila si nu vei mai fi luata in ras!
Deci incepe sa socializezi mult cu fete/ baieti, nu conteaza! Mai ales ca esti fata ai un atu foarte puternic impotriva baietilor... Incearca un: buna oricarui baiat, sa vezi cum te baga in seama laughing
Tu nu ai nimic doar ca problema e cum gandesti, incearca sa schimbi asta, daca nu merge in viata reala poate pe retelele de socializare ai mai mult noroc apoi in viata reala iti va fi mai usor!
Sa fi iubita! Succes! happy

| Miruna333 a răspuns:

Apeleaza la terapie, e singura cale prin care vei trece peste tot

| JohnnydeFeer a răspuns:

Multi se confrunta cu asta, ai incercat si prieteni online?

| Alexandru1111199 a răspuns:

Si eu am trecut prin asta si inca trec, vrei sa vorbim in privat pe site aici?