anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Am 18 ani și sunt baiat.
Ma simt foarte frustrat și complexat din cauza faptului ca am cicatrici rămase din cauza acneei. Ma uit pe strada la băieți și parca toți au un ten curat, doar cu câteva coșuri pe ici-colo, aproape ca îmi vine sa plang. Ma simt foarte deprimat, am impresia ca sunt foarte urat, ca nu o sa-mi fac niciodata o prietena, ca nu o sa fiu o persoana de succes, ca o sa fiu marginalizat, totul din cauza acneei și a cicatricilor. Am cheltuit mii de lei pe creme, tratamente cu laser etc. Nu am chef de nimic, am devenit obsedat cu chestia asta. Nu știu ce sa mai fac.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Invata sa folosesti legea atractiei in Youtube iti zice cum sta treaba. Eu mam focusat pe viitorul profesional, bani si lucruri materiale de lux - a dat roade puterea mintii, pe femei le-am lasat in plan B

| Violleta2022 a răspuns:

Nu inteleg, de ce ti-ai trecut intrebarile anterioare sub anonimat?
De ce nu incerci sa fii barbat si sa ti le insusesti, luandu-ti responsabilitatea faptelor tale?
Asuma-ti raspunderea celor scrise si nu te mai ascunde dupa unii si altii, fii barbat, ca fetelor nu le plac fricosii si mincinosii.

Acneea va trece daca tii cont sa NU mananci aceste mancaruri care iti produc acneea: prajeli, grasimi, carnati, salamuri, cartiofi prajiti, snaksuri, afumaturi si preparate.
Elimina tot ce am scris mai sus si ti se va curata fata!
Nu uita sa te speli foarte bine dimineata si seara pe fata cu apa calduta si sapun.
Sanatate mulat si succes la fete!

| T0T a răspuns:

Există produse care pot să vindece/ diminueze cicatricile.
Încearcă Lumin.

https://www.luminskin.com/

Efectul se poate vedea după câteva luni.
Îți recomand să iei abonament pentru livrare o dată la 2 luni. În fiecare seară te dai cu crema Charcoal, o ții un pic, te clătești și dai cu Moisturizing Balm pe care îl ții peste noapte. Vreo 3 zile din patru dai dimineața cu Exfoliating Rub. Ții un pic și freci fața până vezi că se exfoliază pielea și clătești.
Pe lângă astea recomand https://www.douglas.ro/p/the-ordinary-niacinamide-10-zinc-1-015520
Dai seara înainte să folosești alea de la Lumin și o ții 1-2 ore pe față.

Pe lângă ce ți-am zis de la Douglas poți lua de la Plastil sau Bioderma și să le schimbi zilnic (o dată dai cu Plasil, o dată cu Bioderma, o dată cu Douglas).

Acneea e combătută dacă îți dai și cu un produs care face ca fața să nu mai producă prea multe uleiuri. Recomand dimineața Acnestil de la Rinastil.

Știu că sunt multe, dar în unele situații acneea și repararea feței sunt greu de combătut. Dacă nu se poate și tot îți apar după un an, te duci la dermatolog.

Pe lângă faptul că uleiul feței în exces poate produce acnee, e și o bacterie care poate fi combătută cu tratament cu lumină albastră (nu laser). Însă mai bine nu te complici.

Depinde și de ce acnee ai. Probabil ai cel mai rău tip de acnee vulgară. Dacă ai acnee chistică (cel mai rău tip de acnee vulgară) va fi nevoie de Isotretinoin - singurul medicament din lume care poate să o combată eficient. Va trebui să îți faci analize și cu recomandarea medicului dermatolog să îl iei pentru 8 luni - 1 an jumate. Medicamentul ăsta are o grămadă de reacții adverse și este dur. Va trebui să ții și un regim pentru așa ceva. Dar după scapi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Isotretinoin

După ce nu mai apare acneea nu renunța în a avea grijă de tenul tău cu ce ți-am spus. Dacă găsești ceva mai potrivit pentru tine poți lua. Tenurile și problemele pot fi diferite. Pentru unii unele produse funcționează mai bine decât pentru alții.

| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă cineva te place cu adevarat te place și cu acnee cicatrici și alte cele. Pentru ca atunci când cineva te simpatizează cu adevarat nu sta sa se uite la astea și chiar dacă le vede nu ii pasa. De succes poți fi și cu ele. Dacă voiai sa fii un model mai înțelegeam, dar așa nu te vor împiedica cu nimic. Problema cea mai mare aici e ca nu ai încredere in tine. Asta te trage in jos. Ia caută-ți niște calități ca sigur ai. Nu te uita numai la ceea ce crezi tu ca sunt defecte.

| T0T a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Ușor de spus măi Nirvana.
Hai să fim realiști, te trage în jos. Nu că e capăt de drum, dar te trage în jos. Aspectul e extrem de important și nu numai pentru a fi „model". Acum vezi-te tu cu unul plin de cicatrici și acnee. Tu poți să zici că te-ai vedea, dar sunt convins că e ipocrizie în mare parte.
În loc să îi spui să lucreze la el, tu încerci să îl faci să se înece în mediocritate. Orice necesită muncă, efort - chiar și aspectul. Orice om vrea să poată spune că se apreciază pentru ceea ce e, vrea să tindă la idealul său. Nu îmi spune că tu nu te îngrijești că oricum se găsește unul să te ia. Hai mai dă-o naibii de treabă, lăsăm ipocrizia și admitem că e important ca:
1) Să ai grijă de tine;
2) Să depui efort ca să evoluezi;
3) Să tinzi către ceea ce ție ți se pare că vrei să fii ca să te accepți.

Ideea e că toți aveam un ideal. Cum ne putem accepta dacă nu îl atingem și nu depunem efort? Tu îi propui să se înece în frustrări mințindu-se că e bine așa cum e.

Uite că nu este deloc bine. Acneea e o afecțiune, o boală. Tu îi propui să nu se trateze, să fie mai bolnav, mai desfigurat. Doar un psihopat ar propune așa ceva. Mi-e greață.

| Nirvanaaa a răspuns (pentru T0T):

Nu am spus sa nu se trateze in continuare. Dar sa nu o vadă ca pe o catastrofa. ( sa ai succes in viața nu tine de asta). Cu cât o vede așa cu atat înrăutățeste mai rău situația in care e. Acneea nu e mereu chestie de îngrijire. Uite, indiferent cât tratament hormonal am făcut, câte creme am folosit și câta strictețe am la capitolul igiena tot nu am scăpat de acnee. Tot îmi recidivează. Și am rămas și eu cu cicatrici la rândul meu. Cu cât mă preocupa ea, cu atat parca arăta și mai rău. Deci am vorbit din experiența. Acneea nu tine întotdeauna de cât efort depune sa o rezolve omul. E un domeniu in care încă se fac cercetări ca variază atat de rău, iar la unii tratamentul chiar nu da rezultat. Dar repet: nu i-am spus și nu voi spune niciodată ca un om sa nu respecte recomandările medicale avizate.
Ce i-am spus eu e sa aibă încredere in el. Ii va creste stima de sine, optimismul, ce îl va ajuta uite și la nivel hormonal. I-am spus sa caute calități la el: asta îl va motiva sa meargă mai departe și sa se lupte și cu ce îl tine pe loc acum in atingerea idealului.
Dar fiecare e liber sa interpreteze cum vrea.

| T0T a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Știu despre ce vorbesc. La oricine dă rezultat tratamentul dacă îl ia pe ăla potrivit, fie că e mai greu. Depinde cu ce te dai pe față, pentru ce tip de acnee, în ce scop, ce medicamente iei în combinație cu ce te dai pe față. Nu e simplu de tratat dacă vrei medicamente ușoare. Cu acneea trebuie să ai și răbdare, dar trebuie tratată din timp. Există un singur medicament care dă rezultate pentru formele grave de acnee, dacă aceasta nu se oprește cu metodele „ușoare". Dacă merge la un medic dermatolog, în timp va scăpa de acnee. Cât despre repararea feței ține de igienă și îngrijire. Eu zic că un sfat pentru așa ceva e mai bun decât „ai încredere în tine că chiar dacă ești urât, tot trebuie să te apreciezi". Lucrurile nu stau chiar așa. Iluziile nu îl vor ajuta să încerce să treacă peste problema asta. Poate va ajunge la vorba „lasă că merge și așa". Tu ai spus-o într-un fel de parcă nu ar conta această problemă. Eu am spus că nu este chiar așa. Un om trebuie să fie echilibrat. E bine să își vadă calitățile, dar și defectele. Pe lângă vorbele prea dulci, care nu au prea mult de a face cu realitate, hai să dăm și sfaturi concrete.

| SharpEagle a răspuns:

Cat de horror e situatia? Vorbesti de parca ai fi desfigurat...
Te-ai gandit ca-s unii care au trecut prin accidente mutilante, incendii cu arsuri pe fata, boli de piele mult mai grave samd? Aia ce sa faca? Sa-si puna streangul de gat?
Mai ai si acum acnee sau cum? O treaba de baza la acnee este sa nu te apuci sa zgandaresti cosurile alea, ca se lasa cu cicatrici.
Deci, cat de nasoala e treaba in conceptia ta? Cat din suprafata pielii este afectata?