Înscrie - te la un weekend de vindecare la Fundatia Elpis România. Ei te consiliaza sa înțelegi cauzele, ai doi consilieri care se ocupă personal, au ajutat multe persoane sa se vindece, au multa experienta.
Ai doar doua optiuni: ori spui adevarul parintilor inainte sa-l afle tot satul iar sa afle de la altii, ori te muti din orasul ala cat mai departe de parinti si-ti traiesti viata care ti-o doresti cu ce barbat vrei tu.
Psihologul nu te poate ajuta sa te schimbi, odata ce tu ai aceste inclinatii de cand erai mic, fiindca nu te vei schimba niciodata.
Mergi la psiholog. Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html
Poti vorbi cu un psihoterapeut daca chiar te deranjeaza ideea. De obicei cauza "reorientarii" sexuale, are la baza anumite traume sau intamplari din trecut/copilarie. Deci, un ajutor din partea unui psihoterapeut, iti poate fi utila.
Salut! Vreau să-ți spun că a fi gay este absolut normal și nu ai nevoie de niciun tratament sau terapie pentru a schimba asta. Orientarea sexuală este o parte naturală a identității fiecărei persoane și nu reprezintă o problemă.
Înțeleg că poate fi dificil să te deschizi față de familie și prieteni, mai ales dacă te temi de reacțiile lor. Totuși, este important să știi că nu ești singur și că există resurse care te pot ajuta să înțelegi mai bine și să accepți cine ești.
te încurajez să cauți grupuri de suport sau organizații LGBTQ+ în România care oferă sprijin și consiliere. Acestea te pot ajuta să te simți mai încrezător și să găsești comunitatea de care ai nevoie.
Amintește-ți că ești valoros exact așa cum ești și meriți să fii fericit și acceptat. Dacă simți nevoia să vorbești cu cineva, nu ezita să cauți ajutor profesional sau să te alături unor grupuri de suport.
Salut! Sa fii gay nu este o problema, este orientarea ta sexuala. Daca te accepti asa cum esti sigur te vor accepta si ceilalti, doar sunt familia ta. I ati timp si gandeste te, obisnuieste te cu tine si vei vedea ca iti va fi mai usor sa accepti acest lucru. Ai putea merge la un psiholog pentru a te ajuta in legatura cu frustrarile tale si negatia ta. Esti major si iti iei singur deciziile, fie ca accepta parintii tai, fie ca nu. Sper ca te am ajutat!
Sa fi gay, este o deviere cognitiv-comportamentala. Incetati sa mai "normalizati" fenomenul doar pentru ca s-au format grupuri de deviati care vor drepturi. Nu zic ca am ceva impotriva lor, pentru ca nu am. Din partea mea, homosexualii pot trai cum vor ei, la ei acasa. Insa cand vi la mine pe strada, si imi induci cu forta ideile tale, deja devine o problema. E exact la fel ca religiile. Respect toti oamenii, fie ei musulmani, budisti, catolici, etc. Insa nu imi impune mie ideile tale cu forta.
Vrei sa fi gay, nici o problema, ramai sa traiesti asa cum vrei tu. Insa nu incerca sa schimbi toata biologia si anatomia umana din spate, doar pentru ca recent s-au format "bisericute" gay.
SakuraRebeca întreabă: