anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am aproape 15 ani. Pana la cam varsta de 13 ani am avut o groaza de prieteni de varsta mea(12-13ani). Ieseam zilnic afara cu ei. Apoi mi-am dat seama si am aflat ca radeau de mine, ma barfeau, erau bu#! ngii, poveste lunga, pe scurt erau prieteni falsi. Acum am un anturaj de cateva luni cu niste tipi de varsta de 18ani. Merg la ei acasa, ne jucam fifa, dam petreceri. Dar ei fumeaza MARIJUANA. Ei tot imi zic sa fumez si eu(nu mă obliga). Din cate am citit eu pe net nu cauzeaza nimic rau, ba chiar mai rau e tutunul(eu nici macar din tigare normala/electronica nu am tras). Acum nu stiu. Nu stiu ce sa fac... sa incerc nu cred ca as pati nimic rau. voi ce parere aveti?

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu te apuca.

| Violleta2022 a răspuns:

In caz de nu stiai marihuana este un drog interzis legal in Romania.
Decii, noii tai prieteni sunt niste drogati care fac chestii ilegale si incearca sa te atraga pe un drum al pierzaniei.
Tu asta vrei? sa ajungi un ratat al societatii care pe la 20 de ani sa furi din casa, ca sa-ti cumperi droguri si sa ajungi pe strazi?

| GeorgeBerbec a răspuns (pentru Violleta2022):

Faza este ca nu sunt chiar ultimii drogati. Fumeaza si ei gen de 2-3 ori pe luna, toata lumea are o parere buna despre ei, si nu sunt dependeti de ea... Dar n-a. Daca nu devin dependent nu cred ca m-ar afecta cu ceva sa fumez doar la petreceri din astea gen la ei. Ei cumpara iarba. Orcum multi am vazut ca cica ma ia politia.Nu stiu ce sa zic... AM pus aceasta intrebare ca va dati seama ca nu ma sfatuiesc fix cu ei care fac asta dar pe altcineva nu am pe cine.

| Violleta2022 a răspuns (pentru GeorgeBerbec):

Drogul creaza dependenta indiferent de ce crezi tu sau nu, documenteaza-te ca-i destul informatie pe net.
in plus, ceea ce-ti spun prietenii tai cu dorgurile nu-i adevarat, este nromal sa nu recunoasca ca fumeaza zilnic, ca doar nu pot spune asta unui copil de 15 ani care poate trambita asta peste tot (cum de fapt s-a intamplat, aici pe forum), in plus, este ilegal sa detina acest drog.
Deci, ei sunt deja depenedenti, odata ce continua sa fumeze!
Sfatul meu este sa NU te apuci de droguri la varsta asta, daca nu vrei sa-ti distrugi viata!

| mihai69 a răspuns:

Și dacă ar intra pe ușă gaborii, crezi că tot nimic ai păți? La asta să te gândești mereu înainte să faci un lucru ILEGAL!

| Scarbo a răspuns (pentru mihai69):

laughing), ilegal e sa faci trafic, nu sa fumezi, am fost consumator, si m-au prins gaborii, nu mi-au facut nimic, doar m-au intrebat de unde le-am luat.

| mihai69 a răspuns (pentru Scarbo):

E ilegală și deținerea, nu doar traficul. La fel de ilegal este să cunoști despre o infracțiune și să nu o raportezi autorităților. (Adică deținerea și procurarea ierbii cu pricina). Dacă se pune DIICOT-ul serios pe treabă, chiar poate să te bage la penal, are cu ce.

| Samariteanul a răspuns:

Nu fuma asa ceva frate! Da ti-ai gasit si tu prieteni... Daca nu te obliga e ok, dar incearca sa te abti sa fumezi asa ceva, nici macar odata pentru ca dupa te vei obisui si vei incepe si tu ca si ei.

| GeorgeBerbec a răspuns (pentru Samariteanul):

Maria nu creaza dependenta.Prieteni aia si la 12noaptea daca ai nevoie de ceva vin, nu ca ceilanti pe care i-am avut. Si nici odata nu m-au obligat. Doar mi-au spus dar am refuzat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Scapa de anturajul ala.

| Scarbo a răspuns:

Fumeaza ca e buna.