| Theodorius1234 a întrebat:

Am luat 8 in teza si cum sa scap de frica de a le spune parintilor? Cand iau 8 la o materie, se enerveaza si spun ca este o nota mica.

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Eu am terminat pana si cei 4 ani de facultate si tot nu m-a intrebat nimeni niciodata ce note am avut in scoala primara, generala, liceu, nici macar de bac nu s-a interesat nimeni (si nu ma refer la parinti si familie, intelegi tu). Ideea e ca NU conteaza notele, conteaza doar sa ai ceva in capatana, sa ai cultura generala, sa stii macar cate putin din toate si mai mult din ceea ce te intereseaza si te pasioneaza. Parintii tai ar trebui sa se puna la curent cu ce e cu adevarat important in viata. Din moment ce nu te duci cu 4 si 5 acasa nu ar trebui sa te tot hartuiasca cu scoala asta. Mai bine faci niste activitati pe langa scoala, un sport ceva, o olimpiada, orice. Te va ajuta mult la dezvoltarea personala.

3 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

În ce clasă ești?
Spune -le pur și simplu nota.Nici măcar nu este o notă mică.

| Endoryus a răspuns (pentru zurick):

Pentru tine care e mica? 5? 8 e mediocra.

| raMLesS a răspuns (pentru Endoryus):

Carui om normal la cap ii pasa de note? Nu reflecta nimic.

| Endoryus a răspuns (pentru raMLesS):

Serios? Te duci la un liceu/facultate si zici "Eu am 4/5 dar sunt neam cu Einstein " pac, unde verde. Pe ce lume traiti.

| zurick a răspuns (pentru Endoryus):

Ai spus- o chiar tu, e mediocră, nu mică.
Poţi să ai doar note mari şi să n-ai habar peste vreo 2 zile ce ai învăţat.
Dacă a luat un 8, ce?
Hai că în gimnazială contează puţin la media de admitere în liceu, dar la liceu înafară de ASE (30% ) e total irelevantă.
Dacă am începe să ne crizăm pentru orice notă ce am face?

| Endoryus a răspuns (pentru zurick):

Nu stiu cum e in RO dar in Italia/UK conteaza orice nota, orice faci extra. Da, pe o parte sunt aia de nota 10 care nu stiu sa deschida frigiderul ( de acolo vorba, nu conteaza notele ) dar totusi au si alea rostul lor.

| raMLesS a răspuns (pentru Endoryus):

Notele nu reflecta inteligenta, reflecta doar cat stii tu la materia aia in ziua respectivă.
Asa luam si eu 3-4-5 la geografie sau istorie, iar profii ma considerau prost, apoi le tranteam cate un 10.
La facultate si daca ai luat 4 in liceu, si daca ai luat 10, stiti la fel de bine materia, pentru ca ati facut o singură dată lecţiile.
In facultate nu îi pasă nimanui de notele tale.
Ai ajuns macar acolo?

| Endoryus a răspuns (pentru raMLesS):

Inca ma chinui cu seralul pentru gradinita.

| CosminCD a răspuns:

Scapa de frica spunandu-le! 8 e o nota ok. In viata, daca iei nota 8 la examenele vietii, esti tare! Asta sa tii minte!