Buna.
Ar trebui sa dai la liceul cel mai bun. Crede-ma, nu vei regreta. Iti face bine. Acolo vei invata cu adevarat si, chiar daca nu iti va fi usor, te vei acomoda pana la urma. Cunostintele acumulate nu vor fi degeaba, nici nu ai idee cata satisfactie vei avea in facultate daca acum inveti. Cu atat mai mult daca nu suporti unele "specimene" din fosta clasa si ti-a ajuns sa ii vezi, du-te la liceul acela ca sa scapi de ei. Pe bune acum, pe oricine ai intreba - daca tine la tine cu adevarat iti va recomanda sa mergi la colegiul mai bun pentru ca stie ca iti va fi de folos. Ai sa cunosti si persoane noi, ai sansa de a stabili relatii de prietenie cu alti oameni, care vor fi ceva mai inteligenti daca au intrat si ei acolo .
Asta e parerea mea. Ar fi in regula sa te gandesti la avantaje si dezavantaje la ambele licee, tragi linie si te decizi. Sfatuieste-te cu prietenii adevarati, cu familia si poate si cu diriginta/dirigu'. Si eu am fost in postura de a alege dintr-un liceu mai prestigios si unul mai "praf" si am facut greseala de a merge la al 2-lea. L-am ales pentru ca ma gandeam ca asa o sa fiu prima din clasa. Intr-adevar, am fost, dar nu invatam cat si cum trebuia pentru facultate si mereu m-am gandit la asta. In semestrul 2, m-am transferat la liceul cel bun. Sunt mandra de decizie, desi luata dupa un semestru de nervi. Acolo nu am luat nici macar mentiune in clasa a9a, insa in clasa 10 am luat premiul 2 cu o medie frumusica.
anonim_4396 întreabă: