| Yaloomano a întrebat:

Am nevoie de ajutorul vostru. Ma culc foarte târziu noaptea..pe la 2..cam asa și încep orele de la ora 8 și ma simt ca un "zombi"laughing...am citit pe net ca unii dorm 2 4 6 ore și tot se simt foarte bine, iar eu am nevoie de cel puțin 12h ca da ma simt odihnit, știți vreo metoda cu care mi ad putea micșora durata somnului?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,
Pai lasa internetul, jocurile, Facebook si altele si odihneste-te.
Somnul este foarte important pentru om.
Poata ca exista uni oameni ce se pot odihni doar 2-4-6 ore cum ziceai dar se pare ca tu nu faci parte din grupa aceea de oameni asa ca nu te mai chinui, ca-ti faci numai rau.
Vrei sa ajungi prin spitale? Ti s-a acrit sa fi sanatos? De ce vrei sa-ti distrugi viata stand in fiecare noapte asa tarziu?
Poate ar trebui sa discuti cu un parinte, sa te ajute sa poti sa revi la normal, pana nu este prea tarziu.
Bafta!

2 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

E o vrajeala asta ca unii pot dormi 2-4 ore si se simt perfect bine. Poate ei asa cred, dar nu isi dau seama ca de fapt ei compenseaza somnul pierdut in timpul saptamanii dormind cate 10-12 ore in weekend sau nu calculeaza bine orele la care au adormit. Anyway, un om normal are in general nevoie de cel putin 5-6 ore de somn ca sa se simta ok a doua zi, daca tu te culci la 2 si ai ore de la 8 banuiesc ca apuci sa dormi cam 4-5 ore? E si normal sa te simti obosit/obosita ziua urmatoare, sfatul meu ar fi sa te culci putin mai devreme, gen azi te bagi la somn la 1 jumatate, maine la 1, pana cand ajungi sa poti adormi la o ora care e ok pentru tine, 11-12. De asemenea, sa nu dormi in timpul zilei, oricat de obosit esti pentru ca dupa nu vei mai dormi ok noaptea si iar iti dai peste cap programul de somn.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se poate micsora durata somnului, ca iti imbolnavesti corpul si creierul si poti sa mori din lipsa odihnei.

Dar, in loc sa te gandesti la variante nesanatoase de a reduce somnul, de ce nu te gandesti la variante sanatoase, sa te culci la 10 si sa dormi 8-9 ore, ca oamenii normali?