Incerca pe ultima suta de metri sa tragi tare de tine ca sa nu ramai repetent, daca tu crezi ca poti sa le rezolvi atunci asa e! nu ii baga pe ceilalti in seama, tu stii bine ce poti face iar daca tu crezi ca poti atunci fa-o, lasa parerile celorlalti. de ce sa ii bagi in seama? ca sa te distrugi? nu nu ii baga in seama. Imi pare rau pentru bunicul tau, dar gandeste-te ca sunt multe persoane in lume cu aceasta boala... din pacate asa a fost sa fie. Tu deocamdata trebuie sa te gandesti la tine, ajutati parintii ei muncesc 3 schimburi, atunci arata-le ca le esti recunoscator. E spre binele tau sa ai grija de tine, trebuie sa inveti sa lupti, sa fii mai puternic. Vorbeste cu diriginta ta spune-i in ce stare esti ca totusi e diriginta ta ar trebui sa te ajute! uneori trebuie sa nu bagam de seama ce e pe langa noi si sa vedem de drumul nostru, eu una pun suflet in tot, prieteni familie orice, si ma afecteaza. Dar am invatat ca trebuie sa lupt mai intai pentru fericirea mea nu pentru fericirea altora. Dupa cum am mai spus nu ii baga in seama, sunt gelosi pe faptul ca tu ai putere sa te ridici! sunt invidiosi ca ei nu sunt la fel de puternici. Nu cred ca cei care te demoralizeaza au puterea sa treaca prin ce treci tu. Fa tot ce iti sta in putinta, iar daca nu reusesti nu e nimic, stii macar ca ai dat tot ce ai putut! sper ca te am ajutat, si nu uita fii puternic :*
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Poti incerca sa discuti chiar cu profesorii intre 4 ochi situatia, s-ar putea sa inteleaga si sa iti dea ceva mai usor de invatat si sa treci. Daca nu merge poti incerca sa inveti sau chiar si sa copiezi ceva pe ultima suta de metri sa nu pierzi totusi anul. Cu privire la restul problemelor daca nu se rezolva in cateva luni e nasoala situatia, ai putea discuta cu un psiholog sau chiar sa iti cauti ceva job pe perioada verii (dar asta numa dupa ce ai trecut la toate materiile).
Luptă pentru tine şi pentru viitorul tău.
Mergi o zi într-un loc liniştit, foarte liniştit.
Pune-ţi gândurile cap la cap, linişteş-te şi încearcă să te ambiţionezi să rezolvi această problemă. Nu e un capăt de lume, ambiţie trebuie!
Mergi la dirigintă sau la profesorii la care rămăi corigent. Explică-le, cu calm, că datorită unor probleme grave de familie ţi-ai neglijat grav şcoala, însă ai vrea să salvezi ceea ce se poate salva. Încearcă să îi convingi că meriţi o şansă. Fă proiecte, mai învaţă câte o lecţie să te mai asculte, un test, etc.
Spune-le că ai nevoie de ajutorul lor pentru că eşti demoralizat şi vrei să treci peste.
În legătură cu absenţele... Poate reuşeşti să obţii o adeverinţă medicală sau ceva scris de la părinţi măcar să îţi mai acopere o parte din absenţe. Dacă nu, vorbeşte cu diriginta sau directorul să te ajute cumva. Şi aici cu regrete şi promisiuni.
Încearcă să te detaşezi o vreme de problemele de acasă, de lipsa banilor. În aceste câteva săptămâni de şcoală fii puţin mai egoist, gândeşte-te la tine. E viaţa ta în joc, iar tu poţi câştiga întregul joc. Fă tot posibilul să treci, nu te lăsa nici în ultima zi chiar dacă pare imposibil. Vei reuşi cu siguranţă, asta dacă vrei şi lupţi pentru asta!
Tot ce contează e ca profesorii să vadă că te interesează, că lupţi pentru ceea ce vrei.
După ce îţi rezolvi situaţia şcolară odihneşte-te. Mergi undeva, dacă ai cum, la o mătuşă, undeva la ţară şi receează-te.
Încearcă, pe timpul verii, să îţi găseşti un job. Aşa vei avea un bănuţ de buzunar şi poate îţi vei putea ajuta puţin şi familia.
Nu lăsa lipsa banilor să îţi distrugă viitorul.
Vorbeşte cu tatăl tău şi spune-i că ai nevoie de toată susţinerea lui, iar dacă îl vezi beat nu te ajută cu nimic. Încearcă să zâmbeşti şi să ai încredere mare în tine.
Roagă-te pentru bunicul tău, poate Dumnezeu îl va ajuta.
Roagă-te şi pentru tine!
Ai încredere în tine şi nu te lăsa bătut! Apreciez că ai atâtea probleme şi nu fumezi, nu te droghezi! Eşti un exemplu pentru mulţi tineri de vârsta ta, chiar şi pentru mine!
Aş vrea să-mi spui, dacă vrei, ce ai rezolvi. Eu am încredere în tine.
Baftă şi respect!
Progreseaza si imbarbatata si incurajata sa ai succes! Rupe blestemul ce te urmeaza!
Nu ești nebun dacă încerci să te liniștești ascultând natura, uneori uităm că ea a fost la început casa noastră și din cauza ei am putut să ne construim mai târziu adăposturi, sper că ți-ai rezolvat situația până acum și dacă părinții tăi fac un efort pentru tine tu ar trebui să îi ajuți, nu să îi rănești.Așa cum ai spus și tu, trebuie să lupți!
Totul este posibil! Si in 2 saptamani de scoala poti schimba multe! Incearca sa tragi tare!
Nu ii asculta pe ceilalti daca tu stii ca poti reusi si vei face tot ce poti ca sa treci poate chiar vei reusi. Imi pare foarte rau pentru bunicul tau dar stai calm totul se va rezolva vei vedea acum gandeste-te la tine si la cat de rau o sa se simta parinti tai cand o sa afle ca nu o sa treci(Doamne Fereste). Incearca sa vorbesti si cu diriginta spune-i ceea ce se intampla si poate te va intelege. Sper ca ti am fost de ajutor, mult nororc.
Mulțumesc pentru susținere... toti care ați lăsat aici un mesaj meritați mai mult decât o fundă... mulțumesc din suflet pentru sfaturi... sper să mă descurc...
Incepe paas cu pas...nu astepta ca intr-o singura zi problemele tale sa dispara.
Problkemele de sanatate si cele financiare cred ca oricat ti-ai dori, nu e in puterea ta sa le rezolvi acum.
Ceea ce pooti face este sa iti imbunatatesti situatia scolara.
Sa fii repetent sau corigent nu e o drama, desi mentalitatea din Romania e asa.
Mergi in biblioteca publica sau a scolii si stai la sala de lectura sa citesti, sa inveti. Fa-ti o lista cu ce ai de facut si incearca sa te tii de ea. Acorda macar 2-3 ore zilnic pentru studiu.
Si apeleaza si la telefonulcopilului fara teama.
Numai bine! Succes
Situatia ta din ce povestesti nu este tocmai roz din nici un punct de vedere. Ar trebui sa tragi tare, sa inveti jumate din fiecare materie intr'o saptamana si asta nu e tocmai usor. Ma bucur ca te'ai trezit la realitate dar imi pare mult prea tarziu. Incearca sa te duci la psihologul scolii [fiecare scoala, liceu are asa ceva si te poate ajuta atat de plan psihic cat si pe cel scolar] caruia daca ii povestesti tot, poate trage un semnal de alarma, poate discuta cu profesorii tai sa iti mai dea o ultima sansa. Nu iti fie rusine, nu te judeca, psihologul este acolo sa te ajute, nu iti fie teama, considera'l cel mai bun prieten, vei vedea ca te va ajuta sa gandesti altfel. Mult succes!
Nu te mai lua dupa prieteni tai ca nimeni nu ti vrea binele in afara de familie ( in unele cazuri ) si orice ai face pune-te si invata ca nu e greu tocesti o problema deja facut de vreo 5 ori sau mai mult si dupa aia tot incercei sa rezolvi eercitii de dificultate minima chiar de clasa a 4 -5 -6 si totincepi sa lucrezi si o sa-ti dai drumul. "In clasa mea era o fata care era aproape corijenta la 1-4 acuma la 5-8 a luat premiul 3 cu 8.87 de puncte deci vezi ce diferenta mare este daca inveti... sper ca te-am ajutat si nu uita starduestete sa inveti chaiar daca te cheama cineva afara la o bere las-o dracu de bere o sa bei 5 in loc de 1 daca ei bacul BAFTA!
Inteleg ca e greu, stiu cum e sa treci prin astfel de momente si stiu ca fiecare persoana trece in felul ei peste problemele vietii.
Atata timp cat le constientizezi sunt sigura ca ai si puterea sa treci peste ele. Se spune ca viata nu iti da poveri pe care sa nu le poti duce.
Succes in continuare si capul sus! Tot va rasari soarele candva
Eu zic ca decat sa chilesti mai bine inveti un puic si ramai la scoala, cu banii o poti rezolva, decat sa staiacasa sa te certi cu parintii mai bine dupa ore te duci la munca undea sa obtii niste bani, iar cu parintii nu stiu ce sa spun incearca sa porti niste discutii serioase cu ei... succes
Incearca sa nu mai bei deloc si sa mergi la scoala ca sa poti sa treci clasa si incearca sa-i asculti pe parintii tai iar tu sa nu-i superi si sa incerci sa-ti gasesti o preocupare, un prieten de nadejde cu care poti sa vorbesti orice pentru ca un sfat de la un prieten bun te poate intari un pic si sa le arati parintilor tai ca esti baiat bun iar orice ar fi, tu sa te tii de scoala ca sa treci clasa si sa vorbesti cu parintii tai tot ce ai pe suflet pentru ca ei te pot "vindeca" cel mai bine ca ei sunt singurii care te pot intelege cel mai bine si sa nu uiti: Nu mai pune gura pe alcool ca te face sa-ti pierzi mintile mai ales in situatia ta.Incearca sa fii baiat bun si sa mergi la scoala si sa muncesti pe undeva ca sa castigi banii tai eventual sa contribui si tu cu bani in casa cat poti, daca tatal tau nu mai poate face fata si sa prinzi putin timp liber sa vb cu tatal tau sa incerce sa nu mai bea si ca orice ar fi, sa nu uite ca are un baiat care tine la el si la mama lui si chiar daca bunicului tau( Dumnezeu sa ii dea sanatate) daca i s-ar intampla ceva tatal tau sa nu uite ca te are pe tine si ca tu tii la ei, la tatal si la mama ta si sa asculti de parintii tai de acum incolo.
VulpeaDinUmbra întreabă: