| Gogoasa009 a întrebat:

Am o intrebare despre vise.
Care e diferenta dintre un vis normal si un vis lucid?
Eu de exemplu intr-un vis normal, e ca un film, nu ma pot controla, pur si simplu ma misc automat si nu imi dau seama ca visez, asa e si la voi?
Intr-un vis lucid doar imi dau seama ca visez dar nu pot controla nimic.
Voi intr-un vis normal va puteti controla fara sa stiti ca visati, sau va miscati automat si e ca un film?

5 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Eu nu-mi amintesc ce visez. Sau ca visez.
Presupun ca de vise lucide nici nu poate fi vorba...

| Gogoasa009 explică (pentru Kaℓi):

Pt vise lucide trebuie sa exersezi. De ex daca vrei sa iti amintesti ce visezi trebuie cand te trezesti sa stai cu ochii inchisi in pat fara sa te agiti, sa stai relaxat si sa te concentrezi. Si eu dimineata zic ca nu am visat dar putin stiu ceva, si de acolo imi reamintesc tot visul.

| Kaℓi a răspuns (pentru Gogoasa009):

Nu am timp pentru asa ceva happy
Visele lucide mi se par o aiureala.
Am vise pe care mi le amintesc din timpul somnului de dupa-masa, dar dorm dupa-masa foarte rar, poate de doua, trei ori pe an. Ultimul astfel de vis pe care mi-l amintesc era ca faceam recensamant, umblam prin niste case foarte mari si cautam oameni, cu un tabel in mana. Nu gaseam pe nimeni...

| Gogoasa009 explică (pentru Kaℓi):

De ce ti se par o aiureala? daca te antrenezi poti face orice intr-un vis

| eudoareuu a răspuns:

Visul lucid este acela in care realizezi ca e doar un vis si ca in vis nu exista limite, putand sa controlezi pe deplin tot ceea ce se intampla si chiar momentul trezirii. Este un fenomen rar intalnit.
Eu in vis normal nu imi dau seama ca visez si ma misc automat. Cum ai spus tu, e ca un film.