| 888Word999 a întrebat:

Am o întrebare pentru cei care au dat bac-ul, cum ati stabilit programul vostru de învățare, eu o sa fiu in clasa a 12-a si nu stiu cum sa fac, am o gramada de invatat la romana, multe opere etc, la istorie multe de invatat... o sa învăț la istorie după o carte, se numeste istoria pe intelesul tuturor, la materia pe care o aleg chiar nu stiu cum sa-mi fac un program pentru fiecare, sunt foarte multe de invatat. La istorie trebuie sa învăț toata cartea aia ca sa nu ma trezesc cu o surpriza la bac la istorie... Oare am timp sa stiu totul la istorie, romana si psihologie - materia pe care o voi alege la bac? O sa învăț in fiecare ca n-am de ales dar nu stiu cum sa le învăț asa, pe rand, sunt foarte multe de invatat, plus ca o sa fac si meditații la romana si psihologie. Dati-mi niste sfaturi, va rog frumos, plus ca sunt unii profesori care ma vor stresa la scoala...

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu sunt lucruri noi, vei repeta doar ce ai invatat in timpul liceului. Nu e nevoie sa te stresezi, bacalaureatul este un examen extrem de usor, daca in timpul liceului ai invatat zi de zi, il vei lua fara probleme. Nu invata din carti aiurea, risti sa ai surprize, reia manualele. In primul rand ca asta este materia si, in al doilea rand, vei recunoaste lectiile (prin manual ai trecut deja in timpul scolii si stii cam tot ce scrie acolo, trebuie doar sa iti reamintesti).
Eu can am invatat pentru bac am facut cam asa: vacanta de vara dintre a XI-a si a XII-a am folosit-o doar pentru invatat pentru facultate. La 1 septembrie m-am apucat de invatat pentru bac. In fiecare zi veneam de la scoala pe la 2.30, mancam, ma odihneam un pic si pe la 3.30 ma apucam de invatat. Intai invatam pentru materiile de zi, faceam temele, iar apoi, pe le la ora 20.00 pana la ora 12.00 invatam cate o ora la fiecare materie de bac (practic cate doua lectii). In weekend, imi faceam vineri seara toate temele (scris si invatat) pentru saptamana urmatoare (pe care le stiam). Apoi sambata de la 7.30 dimineata pana la 12.30 repetam tot ce invatasem in saptamana anterioara pentru bac. Urma perioada mea libera, de la 12.30 pana pe la 6 seara, dupa care incepeam sa invat pentru admiterea la facultate. Si invatam sambata de la 6 seara pana la 11.30-12 si duminica de cand ma trezeam (pe la 9-9.30) pana seara la 11-11.30. Cand am inceput meditatiile (am dat la medcina, asa ca din martie am inceput sa fac meditatii la fizica si chimie) a fost mai greu, fiindca aveam meditatie vineri si luni seara, dar am mai redus un pic din somn, in sensul ca ma sculam la 5 in loc de 6 dimineata si invatam ora aia pentru scoala ce nu terminam seara. Evident ca in vacante am invatat intens pentru admitere (adica in jur de 14-15 ore pe zi)

| William a răspuns:

In Ianuarie am zis ca ma apuc de invatat in Martie, in Martie am zis ca ma apuc de invatat in Aprilie, in Aprilie am zis ca ma apuc de invatat in Iunie, in Iunie am zis ca-mi bag ****.

| KaraSiAtat a răspuns:

Cs:Go Connect:
CNA.INDUNGI.RO = 93.119.24.143:27015
JBGO.INDUNGI.RO = 93.119.24.65:27015

| UnicornulInvizibilRoz a răspuns:

Salut! Nu știu cât de bine este să te chinui cu niște cărți. Uite aici niște materiale simple pentru română: http://olx.ro/......6KqEQ.html
În curând vor apărea și cele pentru Istorie și Geografie

| 888Word999 explică:

William hai ca mai facut sa rad pe bune rolling on the floor)))))