Ce nu as da, sa mai fiu din nou adolescenta... fara griji, fara responsabilitati majore, fara stres, fara probleme...
Cred ca adolescenta este cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Pentru ca-i destul de mare sa conștientizeze ce face, dar nu are (inca) responsabilitățile si problemele unui adult, asadar se poate bucura de absolut tot, fara grija zilei de maine.
Am de peste 3 ori varsta ta, asa ca, am trecut prin viata si pot spune, adolescenta chiar este perioada cea mai frumoasa din viata unui om.
Spui ca ai probleme, de ce?
Nu ai de platit nimic, nu trebuie sa mergi la servici, nu ai copilasi pe cap, nu ai chiria casei sau imprumut bacar, nu ai masina si cheltuieli aferente, nu ai resposabilitatea nimanui, decat a ta,... tot ce trebuie tu sa faci este: sa te ingrijesti de tine, sa mananci sanatos, sa faci sport, sa mergi la scoala si sa inveti. Iar in weekend, sa iesi cu prietenii afara, sa te recreezi.
Eu nu vad, unde-ti sunt problemele?
Cred ca am mai spus, sunt studii care confirma ca depresia si anxietatea apar in urma unui inbalans hormonal, produs de lipsa somnului de la orele 10-2 noaptea.
Practic, numai dormind intre 10 si 2 noaptea se produc 2 hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina.
Daca intre acele ore tu nu dormi, si daca o faci de multa vreme, atunci corpul tau are un deficit enorm, dat de lipsa acestor 2 hormoni si apar probleme precum depresia, anxietatea, ulterior degenerand in paranoia, schitofrenie samd.
Serotonina - este numit si hormonul fericirii - care nemaifiind produs, induce stres, nemultumire, depresie, anxietate samd.
Dar citeste despre ele, ca-i plin internetul cu explicatii.
Tot ce ai de facut ca sa-ti revii si sa fii din nou un om intreg, normal si sanatos, este ca la ora 10 cel mai tarziu, sa fii in pat, dormind! In cateva saptamani sau luni, situatia ta se va schimba cu una frumoasa si fericita.
Eu ti-am zis ca trebuie sa dormi intotdeauna intre 10 si 2 noaptea, ca creierul tau sa produca cei doi hormoni, responsabili de anxietatea ta. Trauma se vindeca, daca faci ce trebuie!
Nu stii ce spui. Sa vi de la scoala pe la ora 14-15 si sa mai inveti inca 5 ore, teme, foaaaarte "frumos" e. Daca inveti si ai un job bun, nu o sa aiba nimeni grija zilei de maine, se poate bucura de tot, nu cu grija zilei de maine ca ma asculta profu ala, profu celalalt, profu alalalt, ca iau nota mica, ca raman corigent, cum dracu fara griji?
Era mai rau, ca acu cand ai munca macar stii ce faci acolo si nu stai cu frica ca te asculta ala si ala.
Daca unii nu stiu sa lucreze decat 12 ore pe zi, este problema lor personala si nu mai au viata, iar pentru nivelul de trai e de vina statul, este adevarat.
Dar si asa, daca parintii nu prea au bani, e tot aia, ca simti aceleasi lipsuri si ca adolescent, dar si beleaua cu scoala pe cap, deci doua.
Nu v-am inteles niciodata, cine va tine sa nu va bucurati de viata ca atunci? A picat putin chimia la creier, nu de servici si altele, ca eu in Germania am vazut femei de 75 ani care parca aveau 16, chiuiau, dansau, era jale. La noi cred ca e o depresie innascuta la maturitate dar nu prea sus, de omu nu se prinde, ii scade cheful de viata, bucuria pentru un lucru. Sunt si bogati care zic la fel, ca ce bine era in adolescenta ca se bucurau mult de un lucru.
Adica daca la 16 ani imi luam un calculator si ma bucuram tare, de ce nu m-as bucura si acum? Daca creieru e ok, ma bucur la fel, daca mi-a picat putin seritonina, sigur ca nu ma mai bucur la fel, pot sa am sau nu bani.
Era un medic de 50 ani care a castigat la un joc, s-a bucurat tare, si a zis "vaaai ce dar, ce minunat e sa te mai poti bucura asa ca un copil", si ala avea bani, femei, tot ce vroia, deci chimia din creier face jocul, eu mi-am pastrat copilaria, de aia ma mir.
E mai bine sa fi major, nu depinzi de nimeni, faci ce vrei, cand vrei, asta cand o sa fi pe banii tai, nu mai trebuie sa intrebi si sa te rogi de parinti sa-ti ia aia si ailalta, sa te lase nu stiu unde sa te duci.
Adolescenta nu prea e ok, pe langa ca depinzi de parinti, ai multe griji cu scoala, dupa scoala invata la aia, ailalta, ca te asculta ala, alalalt, e un stres, la facultate putin se mai lejerizeaza treaba ca poti sa nu te duci daca nu vrei la unele ore, nu se pun absente (la mine asa a fost), nu mai cheama parintii sa le zica nu stiu ce note si altele. Faci anumite materii doar pe profilul ales.
Iar dupa facultate esti liber cu totul, te duci la servici, stii ce ai de facut acolo, vi acasa si esti liber, fara teme fara nimic.
Eu mi-am pastrat copilaria in suflet, dar nu mai am problemele copilariei, deci 1-0. Ma saturaaasem de teme si invatat, doamne.
ThePrinceOfAllSaiyans, eu am 16 ani si iti dau dreptate. Ca adolescent ai o gramada de stres in tine tot timpul.
E cel mai bine sa fii adult. Faci ce vrei, tu alegi cu ce vrei sa te ocupi, cate ore sa lucrezi si ce sa faci in timpul tau liber.
Personal cred ca adultii care zic ca adolescenta a fost perioada cea mai frumoasa in din viata lor au dat-o in bara rau de tot la capitolul viata, si au ajuns foarte rau ca adulti, asa ca lor li se pare ca adolescenta a fost cea mai frumoasa parte a vietii.
Foarte bine ai spus! Regreta aia care au viata ratata si e mai rau ca inainte.
Mosotti, dar tu cati ani ai?
Eu am 42 (ii fac in februarie) si nu regret deloc adolescenta. E mult mai bine acum.
Foarte tare! In sfarsit un adult care zice ca viata de adult este mai buna decat adolescenta!
Dar totusi, ce/cat lucrezi? Ai familie? Cum/cat te relaxezi? Adica stiu ca multi adulti se streseaza cu serviciul/treburile, dar vreau sa vad cam cum te organizezi tu ca sa ai o viata ok
Pai am parinti, nevasta n-am, copii nu (si nici nu as vrea balamuc pe cap inutil), de lucrat nu lucrez, am eu alte surse printre care si un apartament inchiriat, si am destule activitati distractive pe care le-am spus aici:
https://www.tpu.ro/......ft-jocuri/
Si chiar si la servici cine are program normal vine acasa si nu are de invatat, teme de facut, iar aia care lucreaza prea mult peste normal este problema lor.
Daca gasesti un partener potrivit, te intelegi, nu ai treaba, dar daca mai vrei si copii, se complica treaba, de multe ori femeia se deformeaza, nu mai are libido, nu mai da sex, ignora barbatul (multi barbati zic asta dar prosti ei ca stau acolo), obosita, stresata ca dupa munca trebuie sa se ocupe de copii, ei si-au facut-o cu mana lor si de aia regeta adolescenta care era alt stres.
Cred ca e o moda cu copiii, o indoctrinare sociala.
Am o colega de generala care nu a vrut copii, si-a gasit unu la fel, stii ce bine e? Nu au treaba.
Bine, inteldg ca n-ai sotie, dar banuiesc ca ai iubita oarecum permanenta, nu? Adica un fel de "sotie" fara acte.
Deocamdata nici din aia. E greu sa gasesti ceva ca lumea. Ca de aia multi nu se mai inteleg, ca se iau aiurea.
CelCareRamaneInUrma întreabă: