anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am o mica problema.
Numele meu de familie este Bota, toata lumea isi bate joc de chestia asta, ba chiar e o fata care la scoala imi striga numele de vreo 20 pe zi pentru ca i se pare amuzant.
Le-as zice la toti sa inceteze dar mai degraba m-as intelege mai bine cu un caine decat cu ei si ala e mai inteligent.
Am incercat sa vorbesc cu parintii si cu diriginta de la scoala dar nu s-a rezolvat nimic.
Partea rea e ca ei spun la tot mai multi oameni sa isi bata joc de mine pentru ca ma cheama Bota si asa se strang tot mai multe persoane care isi bat joc de asta.
Are cineva vreo idee ce as putea face?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Andreeush a răspuns:

Singurul lucru pe care il poti face este sa ii ignori, sa nu ii bagi inseama si pana la urma o sa te lase in pace. Ei continua sa faca asta pentru ca ei si-au dat seama ca te enerveaza, ca rad de tine in felul asta dar tu trebuie sa faci in asa fel incat sa le demonstrezi ca nu iti pasa, ca isi pierd timpul.
Sa stii ca nu esti singura care are un nume mai ciudat, in liceu la mine era o fata care avea numele de familie Mujdei si erau persoane care mai faceau glume pe seama ei dar ea nu ii baga in seama. Am o prietena care are numele Ț apu dar nu o deranjeaza. Nu lasa ca astfel de oameni sa iti faca rau, nu le da importanta, fii indiferent cu astfel de persoane.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca dirigintele clasei nu a facut ceva, nu prea ai nici tu ce face. Doar daca...ii ignori. Nu in sensul ala. Ci in sensul in care te amuzi si tu pe seama asta, astfel ei vad ca nu te mai deranjeaza si nu o sa mai aiba treaba cu asta. Eu am avut un coleg de clasa cu numele asta, dar parea serios, nu gasea nimeni nimic amuzant la el. E psihologia inversa, prefa-te ca nu te deranjeaza si gata. Sau incepe sa-ti bati si tu joc de numele lor. Daca le zici ceva cu mama lor, sigur se supara. Dar daca esti mai pacifist, doar prefa-te ca e torul bine. Daca nu merge, oricum nu o sa continue ei pana la nesfarsit. Ca se uita repede de obicei

| BotezanDaniel a răspuns:

Salut!winking Problema e ca te afecteaza.Ei vad ca pui la inima si asta ii ambitioneaza sa continue in maniera asta. big grin Fi ironic! La fel cum spune si Stardustt, e psihologie inversa.winking Daca voi vedea ca nu iti pasa, nu va mai fi nimic amuzant in a mai face glume pe seama ta. big grin Mie nu mi se pare un nume de care cineva ar trebui sa rada, si chiar cunosc persoane cu numele asta. happy Fi increzator! Mult succes! tongue Funda?

| BotezanDaniel a răspuns (pentru Andreeush):

E baiat.Il cheama Roby, daca nu a i observat.winking

| Bondarel99 a răspuns:

Lasa treaba cu ignoratul, specimenele astea pana nu primesc o bataie zdravana nu se potolesc. Nu zic sa ii bati, asta nu, dar plateste-le cu aceeasi moneda. Fa si tu misto de numele lor, ia-i pe fiecare in parte si razi si tu, nu stiu gaseste-le diminutive, spue-le ceva, orice...