Mai, tu esti o fata foarte buna. Foarte, foarte buna, rare sunt fetele ca tine. Si ai facut o fapta grozava postand chestia asta pe site. Intr-adevar, aici e o adevarata problema.
Am avut si eu o prietena foarte buna, colega de clasa, inainte imi facea competitie serioasa pe la olimpiade, astazi se imbata aproape in fiecare weekend. Sunt cazuri si cazuri. In primul rand, e foarte important sa nu lasi astfel de lucruri sa te influenteze pe tine sa devii si tu asa. Din cate vad, pare ca esti hotarata sa-ti vezi de viata ta si de viitorul tau, ceea ce e de admirat. Bravo, dar ai foarte mare grija in continuare.
Apoi, din cate spui, mi se pare ca tu nu prea mai ai ce face. Deja iese din capacitatea ta. Aveti psiholog al scolii? Ai putea s-o convingi cumva sa vorbeasca cu acesta despre ceea ce face si cam cum i se pare. Psihologul are obligatia de a pastra totul secret, deci ar trebui sa mearga, el ar trebui sa stie s-o faca sa-si dea seama de raul pe care si-l face singura.
Daca vrei in continuare sa lupti pentru cauza asta, eu as zice sa n-o faci singura. Nu mai aveti si alti prieteni comuni? Vorbeste si cu ei, cat mai urgent, eventual cu persoanele cele mai influente din viata ei. Sigur, daca aceste persoane ar putea raspandi diverse zvonuri, mai bine nu, dar le poti spune pur si simplu ca s-a schimbat enorm si ca trebuie neaparat sa aveti cu totii o discutie serioasa cu ea.
Ar mai fi ceva. In ce relatii sunteti voi cu diriga voastra? De ce nu incerci sa vorbesti cu diriga? Si ea ar putea sa te ajute, avand in vedere intentiile tale. Ti-ar putea da un sfat, sau ati putea vorbi tu, diriga si prietena ta in privat. De ce nu? Pentru asta e diriginta, sa va dea sfaturi si sa va sprijine. Dirigul nostru e foarte intelegator si vorbeste mult cu noi, chiar si de fumat, bautura, petreceri etc.
Sper ca te-am ajutat cumva. In orice caz, iti mai spun o data, esti o tipa f de treaba si sper sa se prinda si prietena ta intr-o zi de binele pe care incerci sa i-l faci.
O luna si putin de la postare, dar tot am sa raspund.Vad ca aveti 15 ani,la varsta asta (uneori mai devreme alteori mai tarziu) incepe sa se separe "lumea" pe anumite scari sociale in scoala, tocilarii, altii care sunt acei,"populari" etc. din pacate multi din tocilari (scuze ca le zic asa dar asta e termenul folosit.asi putea folosii termenii care se foloseau la mine in scoala dar nu ar fi frumos) doresc sa ajunga si ei in centrul atentiei, sa fie acceptati printre populari, desi nu isi fac decat rau.Eu am 20 de ani am trecut printre toate astea, am fost destul de "popular" prin scoala desi aveam prieteni din scoala nu prea populari, faptul ca aratam bine si alte lucruri m-au ajutat.Tot ce pot sa iti spun despre problema ta,desi nu e a ta,sti cum e un om care nu iti cere sfatul nu il da,ajuta-l dar daca nu vrea sa fie ajutat ai sa fi in ochii lui doar cineva care vrea sa-i faca rau. Unii avem mai multe in cap decat altii dar asta nu ne obliga sa ii ajutam si o facem, dar atunci cand ajutorul tau nu e primit atunci nu il mai da. Faci foarte bine ca te gandesti la altii eu apreciez acest lucru si sincer caut o fata care sa gandeasca ca tine de mult timp dar sunt pe cale de disparitie, ca fete ca prietena ta sunt destule.Mult noroc in tot ce faci!
user449549 întreabă: