Salut,
Poti depunde plangere la Politie.
Din cate stiam, albinele trebuiesc tinute in spatii mai izolate, astfel incat traseul lor principal de zbor sa nu se intersecteze cu alte gospodarii.
Presupun ca ai probleme acum, de cand cu zborul de recunoastere.
Mergi la Politie, daca spui ca nu a inteles de bine.
Tata lucrareaza in domeniu, si nu se poate rezolva nimic cu politia. am citit legislatia stuparitului si nu exista nici o lege care sa interzica sa le tina in terenul intravilan al unei comune/sat/oras. are voie sa tina la o distanta de 5 metri de gard. chestia este ca daca se construieste un gard de plasa de 5 metri inaltime el le va inebuni pe albine, si le vor deregla nstinctele pe care le are. dar nu ma pun sa fac gard de plasa pentru ca se duce tot aspectul curtii. el pe propritatea lui are voie sa tina cate famili doreste. tinand ont ca el are peste 400 de familii, este prea exagerat. asi incerca sa depun o plangere la opc sau la directia sanitar-veterinara. nu stiu sigur unde sa actionez pentru asta. nu mai suport. a trebuit sa iau masina de culoare inchisa pentru a cele albe aratau ingrozitor. vara nu poti sa stai in piscina. nu poti pune rufele la uscat in aer liber. mai este si un nenorocit de maghiar.
Salut, daca poti dovedi ca albinele respective sunt un real pericol pentru tine sau pentru vecini, e obligat sa le mute.
Incercam sa facem ceva toti vecini. suntem foarte revoltati asupra lui. in 23 de ani nici macar cu un borcan cu miere nu a venit. dapai sa isi ceara scuze.
Necazul vostru e mierea, deci?
Dati si voi doua suturi in stupi cand e gol de cules, si vezi ce bucurie o sa-i iasa.
Nu e vorba de miere. un cleg de-al tatei este si el apicultor, si avem miere, chestia e ca noi am suportat multe intepaturi, nu am putut tine un chef pe terasa sau la piscina asa calumea din cauza lui. ma pis pe mierea lui
Ia-o usor.
Ai vecini sau menbri ai familiei alergici?
Scoti un certificat, frumos, il depui cu plangerea, si dupa aia trebuie sa ii mute, ca doar n-o re plece vecinii pentru mustele aluia.
S-a rezolvat. acum am vb cu tata si a depus plangere la asociatia apiculturilor romani, la ansv si opc. o sa se rezolve. mersi
Buna spune-mi te rog mai exact unde ai facut plangere ca eu am aceiasi problema.multumesc