anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am o problema, de care nu as dori sa râdeți. Am în casă miriapode, știți voi, insectele alea cu multe picioare. Casa mea e cam veche, adică oricum părinții mei o vor renova, dar, până atunci, tot am problema asta. Nu am parchet, am un fel de dusumea. Și na, au un spațiu de 0.25 cm între ele, mă rog. Stiu ca stau la umed, dar găsesc des, nu cred că am fluviu sub casa. Sunt periculoase pentru om? Cum scap de ele?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece miriapodul este o insecta, rezulta ca indepartarea prezentei acestor vietati se poate face printr-o DEZINSECTIE facuta personal prin folosirea unui insecticid adecvat, sau de catre un personal specializat in dezinsectii. Pentru combaterea miriapodelor va recomandam urmatoarele produse chimice:

Solfac EW 50, K-Othrine WG 250, Ficam WP80
Lecturarea urmatorului articol s-ar putea sa te inspire sau ajute sa scapi de ei. http://www.daunatori.info/07/cum-scapi-de-miriapode/ Succes.

| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Sunt centipede, sper ca am spus bine. Acestea, sunt periculoase?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anonim_4396):

Miriapodele sunt insecte carnivore care isi imobilizeaza prada prin muscatura si introducerea in organismul prazii a unei cantitati de otrava. Chiar daca muscatura lor este otravitoare, insa pentru oameni sunt insecte complet inofensive. Nu ti se poate intampla absolut nimic. Sunt oarecum disgratioase si urate si inspira teama insa aceasta este complet nejustificata.

2 răspunsuri: