| spidy a întrebat:

Salut.am o problema la scoala sunt cls 11 si am peste 20 abs nemotivate. dirga mi-a zis ca imi scrie preaviz de exmatriculare, intrebarea mea este ce e cu acest preaviz adica ce patesc? si se trimite acasa preavizul sau diriga suna pe unu din parinti?

3 răspunsuri:
| Crisu_7532 a răspuns:

Depinde de la liceu la liceu.la mine, de exemplu, la 10 absente scadea 1 punct la purtare iar la 20 de absente trimitea preavizul de exmatriculare.
Spune-le parintilor tai despre ce e vorba pentru ca nu te poti amagi singura ca nu vor afla. Vor afla si va fi neplacut pentru tine. Plus ca trebuie sa motivezi cumva acele absente (printr-o adeverinta medicala, cerere semnata de parinti). Dar este important sa le spui parintilor pentru ca doar ei te pot ajuta. Si ar prefera sa auda de la tine ca ai absente in loc sa auda de la diriginte. Stii vorba aia: o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Succes.

| alin a răspuns:

Pai til trimite acasa si iti spune cate absente ai si eventual da un telefon parintilor sa vin la scoala sa le prezinte situatia ta.
Dar din cate stiu eu preaviz se trimite numa la 40 de abs si la 3 preavize esti exmatriculat, dar vezi ca poti "cred" sa-ti faci motivare de mana si sati motivezi din abs...la mine asa e

| LoVe_6598 a răspuns:

Pai in primul rand iti cheama parintii ca eventual sa poata sa ti le motiveze ei. daca nu se poate le da paintilor tai o amenda. desi
nu cred trebuie sa ai mult mai multe absente ca sa-ti faca preaviz! Asta a spus-o numai sa te sperie si sa te faca sa mergi la scoala!
Sper ca te-am ajutat!
fundita? Plz!