| KillSuckers a întrebat:

Salut.Am o problema.sora mea are 4 ani si ii e frica de intuneric cum ar trebui s-o ajut?

Răspuns Câştigător
| Dya_2387 a răspuns:

Pai de ce sa-ti fie frica de intuneric? mai bine zis tie frica de diavol laughing sau de spiritele rele care nu au parasit lumea celor vii, nu ai ce sa patesti pe inturneric tu zici ca pe intuneric singura vezi fel si fel de bazaconi, nu exista se formeaza in mintea ta, imaginatia ta, numa tu vezi in capu tau happy, si daca stai sa te gandesti mai bine cand esti pe intuneric nu ve mai vedea asta, nu iti va mai fi frica, incearca sa stai undeva in intuneric fara lumina fara prieteni singura si o sa ai emotii mari de frica da trebuie pana la urma sa nu mai ai probleme, si eu am avut aceasta frica da pana m-am vindecat de ea stateam sub plapuma da in fine laughing incearca sa stai mai mult timp in intuneric si sa te gandesti la ceva frumos, nu te gandi la ce filme de groaza te-ai uitat sau ce poti vedea de dupa un copac sau dulap laughing
succes in misiunea ta contra intrunericului

7 răspunsuri:
| Deniisze a răspuns:

Incearca sa ii explici ca pe intuneric nu se intampla nimic, ca nu exista bau bau sau alt monstru al copilariei!

| BlueBird a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=810JfxZ6ePU Probabil in orasul tau la un magazin o sa gasesti niste stelultze sau niste chestii de lipit pe tavan sau perete care sunt fosforescente si, deci lumineaza noaptea :). Am avut si eu cand eram mica. Sau o lampa de genul micuta in forma de cap de poney >:P care se baga in priza si lumineaza pana o scoti tu din priza urmatoarea zi :P.

| TrendyHedgehog a răspuns:

Explicai ca in intuneric nu are de ce sa iti fie frica.Du-te cu ea intr-o camera intunecata si arata-i ca nu are de ce sa ii fie frica.Probabil ca ea aude niste zgomote de afara sau din casa(ex.cand trozneste mobila) si crede ca e un pericol.Dormi cu ea o seara si arata-i ca nu patesti nimic cand se aud zgomotele acelea. Daca nu ii trece nu iti face griji ca pentru varsta ei e normal cand o sa creasca nu o sa ii mai fie fricahappy

| Alexandra_7889 a răspuns:

In priuml rand spune-i ca in intuneric nu exista nimic si nimeni care sa ii faca rau
convinge-o sa stai cu ea o noapte cu lumina stinsa iar cand stai cu ea dicstua despre anumite subiecte
trebuie sa o faci sa nu ii mai fie frica pentru ca pe parcurs adica pe la 12 13 ani nu o sa mai scape de acest sentiment si o sa ii fie frica
fa-o sa aiba incredere in tine si spune-i ca totul va fi bine cat timp esti cu ea
take care:*

| Ryuk751 a răspuns:

Ar terbui sa te duci cu ea intr-un loc intunecat dar frumos si sa intri uh prima si sa ii arati ca nu e nimic care sa o ingrijorezesi de care sai fie frica.ca sa intre in intuneric ar trebui sa o ademenesti cu ceva care ii place ei si daca o sa stea acolo putin cate putin o sa uite ca sta in intuneric. funda?

| ynna93 a răspuns:

Pai i`ai o lampa micuta si pune`o la cap.pe un scaun.langa pat.sau daca ai asa un dulapior mic acolo.

| ana_7191 a răspuns:

Eu consider ca orice problema se poate rezolva cu comunicarea.incearca sa vorbesti cu ea cat mai mult posibil despre faptul ca nu trebuie sa ii fie frica, intreab-o de ce anume ii e frica, a vazut la televizor ceva ce a speriat-o.De asemenea cand se face seara poti merge cu ea de mana intr-un loc intunecat si o ti de mana spunandu-i mereu:"vezi, nu trebuie sa it ifie frica, nu se intampla nimic rau!". succeshappy

Întrebări similare