anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am şi eu câteva mari probleme, acord fundă celui mai bun răspuns care mă va ajuta, mulţumesc anticipat!
Sunt clasa a 11-a la un colegiul naţional la profilul uman, clasa filologie bilingv franceză şi nu ştiu la ce facultate să dau ca să-mi fie uşor (Să pot face faţă, adică să fie cu materii umaniste nu realiste.), caut o facultate umanistă care să nu fie cu taxă!
În 2016 eu trebuie să intru la o facultate, am auzit că toate facultăţile vor fi cu taxă până atunci, este adevărat? Pentru că eu nu am de unde să-mi permit alocarea a peste 3000 de Euro în 4 ani pentru facultate...
Ce presupune BAC-ul bilingv şi BAC-ul românesc? Eu nici acum nu ştiu, la ce materii se dă cel bilingv? Dar cel normal? Care sunt toate probele la cel normal şi bilingv? De ce să dau BAC-ul bilingv şi de ce nu pe cel normal? La ce contează proiectul interdisciplinar din clasa a 11-a pentru BAC? Câte rânduri de simulări vor fi în clasa a 12-a, şi la ce materii se dau? Pentru că în clasa a 11-a vom da un singur rând de simulări din română 9-11 şi istorie doar din clasa a 11-a.
Este necesar să fac un masterat după facultate? La ce mă va ajuta?
Încă odată mulţumesc anticipat celor ce-mi vor răspunde, şi, sper şi eu să ajut cândva cu ce voi putea.

3 răspunsuri:
| IoanaPsy a răspuns:

Pentru a te decide ce facultate doresti sa urmezi, poti apela la un consiler vocational (psiholog sau chiar consilierul din scoala ta). Exista anumite baterii de teste psihologice pe latura vocationala care te vor ajuta sa iti dai seama ce directie profesionala ti se potriveste. In ceea ce priveste simularile si BAC-ul, nu prea stiu detalii. E important sa urmaresti modificarile, pentru ca acestea apar de la an la an. In ceea ce priveste taxele facultatilor, inca mai exista locuri la buget. In plus, exista programele ERASMUS si multe alte oportunitati de burse ce iti permit invatamantul gratuit in afara tarii. Mai ales tarile nordice (Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia) au programe foarte interesante pentru studentii straini. Si chiar in engleza. Masteratul este necesar, mai ales daca vrei sa te angajezi in afara tarii. Este o aprofundare a studiilor pe care le vei face in facultate. Succes!

| Neo12 a răspuns:

Simulările la a 11 a se dau pe 2 la română (scris), iar pe 4 la materia obligatorie a profilului (la mine în liceu se dă din istoria de clasa a 11 a, dar nu văd rostul pentru că bac-ul se dă din aia de a 12 a la filologie-uman).
În a 12 a vor fi 3 simulări, română, materia profilului şi cea la care optezi să dai (la mine în liceu se poate da la ştiinţe socio-umane sau geografie).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Altcineva?