Ce este mai bine numai tu poti hotari, fiecare poate avea o parere proprie, ce este mai bine pentru altii poate sa nu fie pentru tine.
Te poti transfera de la liceu la profesionala, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ME nr. 4183/2022, citez:
"ART. 141
(1) Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
e) elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a din învăţământul liceal se pot transfera în aceeaşi clasă în învăţământul profesional cu durata de 3 ani după susţinerea examenelor de diferenţă, în limita efectivului de 30 de elevi la clasă şi în baza criteriilor prevăzute de regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ la care se solicită transferul;"
Daca faci o profesionala ai o meserie si in timp ce lucrezi poti urma liceul cu frecventa la seral sau cu frecventa redusa.
Si eu am facut o scoala profesionala, apoi liceul la seral si apoi facultatea de drept.
Pai și dacă eu termin a IX-a pot să mă transfer la profesionala și voi fi a X-a sau voi face din nou a IX-a din cauza ca nu am făcut practică sau ceva de genul?
Da, vei fi a X-a, dar numai daca reusesti la examenele de diferente.
Și ai cumva idee ce se da la examenele de diferențe?
Nu stiu, va trebui sa te interesezi tu la scoala profesionala.
Andrei67y5 întreabă: