În primul rând există sentimentul de patriotism, mândria de a fi un popor latin şi faptul că ne-am păstrat tradiţiile şi valorile, ca o "insulă de latinitate într-o mare slavă". Am fost educaţi în acest spirit de mici, insuflându-ni-se acest mesaj prin intermediul poeziilor, de la: "Mult e dulce şi frumoasă/ Limba ce-o vorbim/ Altă limbă-armonioasă/ Ca ea nu găsim", până la "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".
Îmi place şi dintr-un punct de vedere practic şi anume, consider că limba română este un suport bun pentru a învăţa alte limbi. Gramatica este foarte complexă, iar dacă o stăpâneşti bine, poţi face asemănarea cu limbi precum franceza, care au de asemenea o gramatică grea. Pe lângă acest lucru, românii când învaţă alte limbi pot însuşi cu uşurinţă accentul specific, pe când alte naţionalităţi îl păstrează pe al lor (vezi ce accent are un neamţ, un indian sau un francez care vorbeşte engleză, de exemplu).
Te rog fii mai explicita, care limba? Limba romana, limba ca organ, limba de pantofi, de la ceas?
Mai ales limba de la ceas care imi arata cat timp am pierdut inutil si cate mai am de facut in timp putin
Deoarece de cand ne-am nascut am invatat limba Romana si pentru ca suntem Romani si asta e o mandrie, binenteles nu petru toti.
Citind raspunsurile de mai jos sa le spun pe rand:
1. Iubesc limba romana caci pe aia o vorbesc cel mai bine, pe asta o cunosc asa ce e foarte faina:-p
2. Cum sa nu imi iubesc limbutza ca organ, cum as mai experimenta sarutul frantuzesc cu iubitul meu fara limbutza
3. Si aia de la ceas e draguta, dar ma cam enerveaza pentru ca se misca prea repede in vacanta si prea incet in timpul scolii
Pentru ca fiecare popor are o limba. Si este normal sa si-o iubeasca. Cu ea a crescut, si cu ea traieste pana cand moare. Daca nu tu sa fi mandru de tara ta si limba ta, atunci cine?
Si pentru ca din limba romana se trage limba latina. Nu invers. Am citit niste carti interesante.
anonim_4396 întreabă:
love10andra întreabă:
user449549 întreabă: