Nu, nu este ok si cu siguranta te afecteaza foarte serios. In primul rand ca la fiecare astfel de exces mor mii de neuroni si incet-incet ramai mai prost. Poate acum nu se vede, dar peste o vreme, cand vei mai imbatrani, se va vedea foarte rau si o sa-ti scada imens calitatea vietii. Sigur, asta daca suprevietuyiesti pana atunci, bautul zilnic a peste 1 litru de bere iti va aduce, cam in 20 de ani maxim, o ciroza alcoolica
O doamne e ora 2 si deja am baut un litru de bere... Imi poti recomanda te rog niste medicamente pentru repararea ficatului, te rog frumos.Si daca la toamna am sa fac o pauza de cateva luni crezi ca va diminua riscul de ciroza?
Nu poti lua tratament de reparare a ficatului cat timp bei. Pauza se numeste dupa 6 luni, daca nu bei 3 sau 4 luni, nici nu poti numi ca faci pauza. daca vrei ca ficatul sa se refaca, trebuie o pauza de cam 2 ani, urmata de un consum normal apoi de alcool, adica nu mai des de o data pe saptamana si nu mai mult de o bere o data
Ești sigură ce zici?
Bunicul meu are 70 de ani și a băut de a spart zilnic, toată viața, iar în prezent bea la fel de mult, în special vin de casă și nu are absolut nimic, decât niște probleme cu inima, dar asta de când s-a născut.
Tatăl meu are 43 de ani și de la 20 de ani bea foarte mult, și bere, și vin dar în special votcă și muncește 10 ore pe zi pe șantier și nu are nimic, nu a făcut în viața lui vreo injecție, decât una singură, când a fost să-și scoată o măsea.
Eu la fel, am 21 de ani și beau serios de la 14 ani foarte multă bere și votcă, în special în weekend dar oricând am dispoziție, beau până cad lat și după ce mă trezesc, o iau de la capăt, asta în cazul în care am bani și nu am alte treburi de făcut.
Toți bunicii și străbunicii mei au trăit peste 90 de ani și au fost alcoolici notorii, dar nu a avut niciunul/niciuna din ei/ele această afecțiune pe nume ciroză, ei murind cu totul din alte cauze...
Deci, fraza asta care o spun non-alcoolicii celor care consumă alcool că* dacă vei mai bea alcool, vei muri sigur de ciroză* este un clișeu devenit mit.
Cum presupun ca bea mizerii de-alea la pet, tare mi-e ca pana la ciroza alcoolica o sa isi faca praf stomacul si tractul intestinal.
Tu esti sigur ca maninci mincare de aceeasi calitate cu stramosii tai si alcoolul pe care il bagi e la fel de bun? De stres presupun ca nu e cazul, nu cred ca o sa ajungi director de multinationala prea curand. Ideea e ca pe linga alcool, astia care traim acum avem alti factori care ne baga in mormint - poluare, mincare de calitate indoielnica. factori care nu existau acum 40-60 de ani.
Exista indivizi care pot bea fara sa faca ciroza, dar marea majoritate a celor care beau fara masura fac ciroza. Posibil bunicul si tatal tau sa fi fost printre ei, dar asta nu inseamna ca tu esti la fel, vei vedea in timp. Imi pare foarte rau de tine ca ai o viata atat de trista.
Țin să te informez, Serghei, că la fel ca în cazul fumătorilor, organismul fiecărei persoane reacționează TOTAL diferit. N-ai idee la ce te expui consumând excesiv alcool.
Da. Ar fi bine sa incerci sa nu mai bei. Consumul exagerat iti va strica sanatatea, poti face ciroza. Consumul moderat poate fii bun, dar daca nu te poti stapani, mai bine nu mai bea.Fii atent si la anturaj. Prieteniile rele strica obiceiurile folositoare.