Poate da, poate nu. Mai sigur da. Inaltimea este ereditara, adica se mosteneste de la parinti sau bunici.
Corpul uman creşte continuu până la atingerea unei anumite înălţimi. Mărimea corpului este determinată în principal de factori ereditari, dar au efect şi hormonii produşi de organism, alimentaţia, mediul în care trăim, sau eventualele boli care influenţează creşterea, înălţimea omului are anumite limite: limitele inferioare şi superioare care determină înălţimea medie sunt, în cazul bărbaţilor, de 160-190 cm, la femei de 150-175 cm.
Bineînţeles, există persoane care nici după încheierea procesului de creştere nu ating limita inferioară sau o depăşesc pe cea superioară. In primul caz este vorba de o înălţime sub medie, de statură mică, în cel de al doilea caz de o înălţime peste medie, de statură uriaşă. In cazul celor de statură mică putem face diferenţa între cei pitici şi oamenii cu înălţimea sub medie. Şi în cazul celor de statură mare putem face diferenţa între persoane cu înălţimea peste medie şi cele cu creştere staturală exagerată. Deja şi în cazul copiilor se poate observa dacă înălţimea cuiva diferă cu 20-30 de cm faţă de medie.
Imi dai, te rog, funda! Nu am decat una!
Poate ca da, dar nu e sigur pentru ca esti fata. Oricum nu trebuie sa fi complexata ca esti inalta, poti sa ai multe avantaje. O zi minunata!
Apropo, sunt baiat. Setarile contului cand am postat intrebarea erau predefinite, si nu selectasem sexul, avatar, etc. Ms pentru incurajari si raspunsuri.