| DMC2004 a întrebat:

Salut! Am și eu o problemă cu iubita mea, ne-am văzut prima dată acum o lună și s-au întâmplat niște chestii (ea stă la distanță nu ne putem vedea des) de ceva vreme suntem cam distanți din ce mi-a spus ea este din cauză ca este și foarte solicitată cu școala 2-3 săptămâni în perioada asta din cauza grevei și le trebuie note ca să le poate încheia media, și că în perioada asta nu are chef de nimeni și de nimic. O înțeleg dar totuși un mesaj acolo tot poți sa dai dacă chiar îți pasă că nu durează decât 5 minute (de sunat sau vorbit pe cameră nu mai era vorba), mi-am luat inima în dinți și am întrebat-o dacă mai vrea relația asta, mi-a răspuns că nu știe a spus că mai are sentimente pentru mine dar nu la fel. A spus că nu știe ce vrea să facă dar cel mai probabil nu o să poate continua dar putem rămâne prieteni buni dacă se decide să încheiem când am auzit asta parcă a căzut cerul pe mine i-am spus că nu cred că aș putea să rămânem prieteni mi-aș aminti mereu ce a fost între noi, a mai spus că s-a îndepărtat de mine și din cauza certurilor cu părinții ei că au aflat de noi și au pus-o să ștergă toate contactele și aplicațiile de pe telefon și i-au spus să nu mai vorbească cu mine, a mai spus ca s-a îndepărtat de mine și din cauza certurilor al tam tamurilor și recunosc ne certam destul de des (multe dintre ele din cauză că se băgau alții intre noi și îmi spunea multe lucruri nasoale despre ea iar eu nu mai știam ce să cred) au fost multe certuri în ultima vreme sunt o fire destul de geloasă dar uneori chiar îmi dădea și ea de bănuit destul de mult, eu cred că ea are pe altcineva dar nu vrea să spună, o văd activă pe wp din ora în ora și intră aproape din minut în minut până pe la 2-3 dimineața ea zicea că făcea teme și se uita la niște documente dar nu cred, am impresia că vorbea cu alții băieți când i-am spus să-mi arate și mie despre ce documente e vorba mi-a spus că nu poate pentru că sunt personale, cred că are mai are si celalte aplicatii de care mi-a spus ea că au pus-o părinții ei să le șteargă dar nu mai vrea să mă aibă pe mine pe ele și mă ține doar aici pe ig și îmi dă mesaj doar când vrea ea. Chiar nu vreau să o pierd deloc o iubesc foarte, foarte mult și chiar m-a durut când a pus bariera asta între noi, mă consum foarte mult nici eu nu mai știu de câte ori am plâns ea a spus că nu este vina mea dar știu că este pe o parte nu prea știu cum să-mi exprim iubirea foarte bine dar i-am spus că pentru ea sunt dispus să mă schimb să o las mai ușor și cu gelozia să fiu mai înțelegător și toate astea. Îmi pare rău pentru problemele de i le-am făcut, nu o pot lăsa să plece așa fără să încerc, a spus că o să stea să se gândească și o să-mi dea un răspuns. Aș face orice să-i arăt că este mai importantă decât oricine altcineva pentru mine și că nu pot renunța la ea după aceste 6 luni de relație și chiar vreau să lupt pentru noi ea face deja parte din viața mea și nu o pot scoate din sufletul meu, vreau să-i arăt că sunt dispus să mă schimb. Deci v-aș ruga pe voi din tot sufletul să-mi spuneți cum o pot face să se apropie iar de mine?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Gelozie. O iubești ca pe un obiect proprietate personală. Iubește-o ca pe o ființă umană, car are nevoie de libertate. Scoate-i ochii. leagă-o de pat, asta-i gelozia.

| DMC2004 explică (pentru sadrian46):

O iubesc ca pe o ființă umană, iubesc cam totul la ea personalitatea, gândirea ei și felul ei de a fi. Vreau să știu cum o să fac să se apropie iar de mine să vadă că nu e chiar cum crede ea.

| sadrian46 a răspuns (pentru DMC2004):

Așa, dar când ești gelos, o vrei numai pentru tine ca pe un obiect. Asta se simte și de la distanță. Dacă își schimbi atitudinea, asta se simte și din felul în care rostești cuvintele. Schimbă atitudinea și doar apoi vorberște cu ea. Astfel o vei putea face să se apropie de tine din nou.

| DMC2004 explică (pentru sadrian46):

Asta o să fac o să mă schimb dar sper să mai am timp, o să încerc să o conving să-mi deblocheze numărul ca să pot vorbi cu ea că prin mesaje nu îi demonstrez nimic. Mulțumesc pentru sfat.

| CleanHeart a răspuns:

Eu zic sa renunti chiar daca e foarte greu si as vrea sa te apreciezi mai mult, iti inteleg starile si sentimentele ca am trecut si eu prin de astea asa ca imi permit sa iti zic ca e timpul sa mergi mai departe, sa investesti in tine si sa iti vindeci inima pentru o noua iubire dar sa nu te grabesti niciodata, stai amic cu cineva un an 2 si dupa sa va ganditi la o relatie ca sa vedeti daca sunteti cu adevarat compatibili sau nu

| sammie a răspuns:

În primul rând eu nu cred că e okay să fii într-o relație cu cineva în care n-ai încredere. Dacă crezi că ea vorbește cu alți băieți iar ție nu vrea să-ți spună atunci mau bine te-ai îndepărta de ea.
Probabil e prima ta relație, se și vede. Gândește-te că există mult mai multe fete pe lumea asta cu care poți avea o relație și mai exact una reală. Apoi ea a mai și zis că nu știe dacă mai vrea să fie în relație. Mie chestia asta îmi dă niște semne de întrebare: ori vrei ori nu vrei?
Poate ea acum vrea să dea și la un liceu bun sau să-și atingă visurile din viitorul apropiat. Din ce ai spus tu pe-aici tu îi cam stai în drum.

| DMC2004 explică (pentru sammie):

M-am gândit și la asta să știi dar ea mi-a zis că nu e din vina mea am întrebat-o dacă pot face ceva a spus că nu dar consider că merită să încerc să-i arăt că sunt aici pentru ea chiar dacă vrea o pauză nu vreau să pun și eu presiune pe ea, vreau să încerc să-i arăt că o iubesc la fel de mult mă gândesc că poate chestia asta s-a întâmplat și din cauză că ne-am tot certat și nu am mai fost la fel de dulce cu ea. Vreau să încerc să-i demonstrez ce simt eu cu adevărat deși nu prea știu cum, dacă după ce îi explic ce și cum ea tot o să vrea să renunțe nu o să mă împotrivesc. Până nu încerc nu vreau să renunț.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Cine poate să știe?
Nu este frumos nici sa acuzam fără să știm, pana la urma într-adevăr acum cu greva, mulți copii au rămas cu mediile neîncheiate, acum dacă chiar învăță cum pretinde, este fix problema ei, tot tind sa cred ca este doar stresata și că toate cele întâmplate și între voi acele tensiuni și școala și părinții, etc, o fac sa se simtă nesigura pe ce vrea.
Gelozia nu e ok, adică pana la urma da e drăguț ca vai ca ții la o persoana, dar în adevăratul sens este o boala toxica, pentru ca nu ai suficienta încredere în tine și încă te afli într-o relație, ca să ce?
În primul rand ai încredere în tine, după in partenera asta este regula.
Las-o să decidă, ii spui frumos și versiunea ta, ca nu vrei sa îți mai pierzi timpul, sa se decidă ce vrea și chiar dacă te ai atașat din cauza celor 6 luni, trebuie sa înveți și să treci peste, când o să aveți 10 ani împreună, tot așa o să faci?
La un moment dat apare monotonia în cuplu, compatibilitatea și atracția dispar și da.
Asta dacă stați bot în bot 24/7, tu nu ii înțelegi timpul, ea nu face eforturi sa comunice cu tine, etc.
Totul doar prin comunicare, nu putem sa acuzam noi o persoana ca te inseala, ca nu am fost acolo pe la ora 2-3 sa vedem dacă chiar învață.

| DMC2004 explică (pentru Alexia999997777777777777):

Înțeleg da, mă deranjează și faptul că nu sunt lângă ea ca să știu ce și cum din cauza distanței, e destul de greu să-ți arăți afecțiunea doar prin mesaje. Acum îmi e și că nu mai suntem chiar ca la început și ea poate crede că nici eu nu o mai iubesc la fel de mult și asta o să îi influențeze decizia, tocmai de asta vreau să știu niște modalități să mă apropii de ea.

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru DMC2004):

Așteaptă să termine perioada stresanta, mai ales dacă este a 12 a și are bacul spre ex, e logic ca are destul stres, părinții ii vor un viitor bun și da, tot prin comunicare rezolvi, nu poți totuși sa forțezi sentimentele cuiva și cu toții știm că uneori unele lucruri ne fac sa nu avem timp nici pentru propria persoana, dar pentru altcineva

| DMC2004 explică (pentru Alexia999997777777777777):

Asta fac aștept să și primesc un răspuns de la ea nu am de gând să o forțez cu nimic doar că vreau să știu că am încercat toate posibilitățile să fie bine înainte să se decidă.