Salut!
Voi încerca să privesc din ambele părți.
În primul rând, trebuie să le spui mereu ceea ce simți, sa ii consideri prietenii tai cei mai buni. Să te exprimi, să le spui ceea ce te supără.
Hm...ai putea să te apropii mai mult de ei, pentru că te iubesc. Deși poate sunt mai stricți, ei te iubesc asa cum ești, și le este teama pentru tine, mai ales cum este populația în aceste vremuri. Nu se comporta astfel pentru că nu au încredere în tine, le este frica pentru ce se poate întâmpla cu tine, însă trebuie să nu uiți ca ei te iubesc, susțin și apreciază foarte mult!
Te înțeleg și ii înțeleg mult și pe ei, însă petrece-ti mai mult timp împreună, discutați ca niște prieteni, bucura-te în prezenta lor.
Ne ai pe noi și te vom asculta mereu!
Îmi cer scuze, ma grabisem.
Sa te apropi*; discutați ca niște prieteni*
La 14 ani in mod normal nu ai ce cauta afara la ora aia.
parintii tai procedeaza foarte corect, nu vad niciun motiv pentru care ar schimba asta.
Personal, raportandu-ma la cazul meu, tu esti foarte bine. Ba chiar norocos.
Parintii mei erau atat de paranoici ca nu ma lasau afara nici sa cumpar ceva de la supermarketul de la colț. In timpul zilei.
Cica aveau incredere in mine, dar le bagau pe astea ca:,, Nu am incredere in oamenii din jur". Si alte chestii de genul.
Deci chiar as zice ca tu stai bine.
Si ei (din cate am citit) chiar iti vor binele.
Nu sti cand lucrurile pot degenera la ora aia.
Nu sti cine se mai drogheaza sau cine iti poate pune droguri fara sa iti dai seama.
Cum ar zice parintii mei, nu depinde de tine, cat depinde de oamenii din jurul tau.
Vorbește cu iei spune-le ce ai de spus mergi și discută cu părinți tăi personal fata in fata te asigur ca te vor înțelege nu-ți fa griji Spune-le ce ai pe suflet și inima bafta
Eu teasi fi lăsat nu văd o problema in asta atâta timp cât știu unde ești și ce faci ai cu cine ești lângă tine
Sa sti ca parinti tai tin la tine cu Adevărată de asta și vor sa știu unde ești la ora aia Findca le pasa de tine cu Adevărată nu-i înțeleg greșit iei te iubesc pe tine și tin la tine foarte mult nu vor sa patesti ceva bafta numai bine ai grija de tine
Ai 14 și te plângi ca părinții nu iți dau libertate doar ca te pun sa vii acasă la miezul nopții. Prietenii aia ai tai cine știe din ce familii vin de au voie sa stea pana dimineața afara. N-au și ei o casa unde sa meargă? După 12 noapte nu ai ce cauta afara, acum cum e vara e ok sa stai mai mult decat de obicei dar exista o limita în toate.
Eu sunt oarecum de acord cu părinții tăi. Sorry, nu-mi pasă de funda ta, dă-mi și report dacă nu-ți convine! Până la miezul nopții e chiar prea târziu pentru un minor și ce-i cu prietenii tăi dacă stau mai mult e doar treaba lor.Ow, "probleme cu libertatea "! Tu realizezi că anumiți părinți își încuie copiii în cameră doar pentru a-i feri de pericolele din capul lor, dacă comentează puțin îi și zdrobesc cu bătaia și ei nu dau nicio explicație. Măcar ai tăi ți-o spun cu frumosul. Parcă umblați ca niște vagabonzi, vă puteți vedea și în alte zile. Dacă ai fi atât de matur pe căt insinuezi nu te-ar deranja. Și da, nevoia asta arzătoare de mai multă socializare dovedește că ești chiar ușor de influențat fiind prea dependent de indivizii pe care îi consideri prieteni.Ar trebui să conștientizezi cât de norocos ești!
Înțeleg ce spui, și nu, nu ți dau report ca ai dreptate dar mna, eu îmi doresc sa stau mai mult.
Bine,mă bucur totuși că nu ești un răsfățat și ești capabil să accepți și opiniile celorlalți fără victimizare, admir asta.
Un sfat ca să te lase mai mult afară ar fi să îi "perii", adică fă ceva mai multă treabă prin casă sau lingușește-i,dar nu prea evident că apoi se prind că vrei ceva de la ei și piere magia. Prefă-te că ești interesat de chestii care le fac plăcere,de exemplu cu mama ta discuți despre gătit, dacă ea pregătește mâncarea în casa voastră și îi place să facă asta. Determină-i într-un mod subtil să-și povestească amintirile din copilărie, asta i-ar putea sensibiliza. E imposibil să fi fost niște copii perfecți și să nu fi făcut nicio gafă, dacă e nevoie apelează la o rudă că să le scoți la iveală niște năzbâti din trecut. Atunci, imediat ce trec de amintirile lor din copilărie aduci în discuție cererea ta, motivând prin "Și voi ați fost copii la fel ca mine chiar dacă ați uitat de asta. Doar vreau să profit de cei mai frumoși ani din viața mea alături de prietenii mei. Conștientizez pericolele la care mă expun Vă rog, doar lăsați-mă să mă bucur de viață mea, greșelile sunt inevitabile, dar important este să învăț din ele." Discursul ăla e vrăjeală pură.
Simplu. Pune-te fratele meu în locul lor. Dacă ți se întâmplă ceva, poate înfundă tac-tu pușcăria că ești minor. Aia cu "nu beau, nu fumez" și bla-bla nu ține, am fost ca tine și îți zic eu că oamenii din jurul tău se schimbă tu după ei, că așa e în psihologie. Dacă trezești printre bețivi, 95% șanse să fi ca ei. Pune-te in locul părinților tai, tine-te tare și câștiga-le încrederea dacă vrei prostii la 2 noaptea.
Am 18 ani si pot sa i inteleg pe ai tai parinti, dar si pe tine. Normal ca tanjesti dupa anturaj din care faci parte, insa oricat de absurda pare atitudinea parintilor tai, este absolut normala. Sunt protectori, iti vor binele, fiindca te iubesc. Ai toata viata inainte de a bate strazile si cluburile dupa 18 ani atunci cand iti imbratisezi adevarata "libertate".
Intr o zi ti se poate intampla ca prietenii dupa care tu "plangi", pentru care ai da totul si iti invionvatesti parintii pentru a lor ingrijoarare sa te raneasca, bajocureasca si intr-un final sa ramai pe cont propriu.
Traim intr o lume in care riscurile sunt foarte mari si la orice pas, si ma bucur sa vad ca inca sunt parinti de calitate, ca si ai tai, ca si ai mei si cati or mai fi. O sa te maturizezi si o sa le zici intr o zi "ce bine fiindca!".
Sfatul meu, traieste potrivit, cu mici "norme" impuse de parintii fiindca este absulut normal ce fac. Daca nu i aveai hoinareai strazile si tanjeai dupa cineva care sa ti aiba de grija. O sa treaca zilele pana cand o sa ai grija 100% de tine si parintii cu siguranta te vor lasa sa faci cat vrei, atat timp cat dai dovada de maturitate. Mult Succes!
Parintii tai isi fac foarte multe griji inseamna in legatura cu tine, ceea ce nu este un lucru rau deloc, dar ai putea sa discuti cu ei si sa ajungeti la un bun acord
CelCareRamaneInUrma întreabă: