| RazvanC28 a întrebat:

Salut! Am si eu o problema putin iesita din comun, dar din pacate este prezenta si nu prea o pot face absenta, si anume de fiecare data cand vorbesc cu cineva, fie mai mic, fie mai mare, am niste retineri in ai vorbi, mi se pun asa niste "noduri" in gat ca si cand mi-ar fi frica ca m ar lua la bataie desi stiu ca nu o va face, si nu mi se intampla o data, ci de fiecare data mai ales cu persoane cu care comunic foarte rar, cel putin cu fetele sunt ceva de genu " da doamne sa scap", e drept ca nu sunt prea sociabil si nici nu prea am prieteni, poate o fi si din cauza asta, ce ma sfatuiti sa fac?

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Te sfatuiesc sa iesi din zona de confort si sa socializezi cu absolut oricine: familia, vecinii, colegi de scoala, profesori etc.

Sa stii ca totul se intampla in capul tau, in realitate oamenii nu se gandesc la greselile pe care le faci sau la momentele tale stanjenitoare deoarece fiecare e preocupat de propria persoana si propriile momente in care considera ca s-au facut de ras. Fenomenul e foarte amuzant, dar si daunator in acelasi timp.

Ti-ar prinde bine si niste exercitii de dictie, poate chiar mers la psihologul scolii sa vorbesti despre ce simti.Nu te va judeca, ci te va ajuta sa iti clarifici unele lucruri(din moment ce esti elev nu trebuie sa platesti).

| Hyperion7 a răspuns:

E o chestie normala.Esti introvertit și ți-e greu să comunici cu ceilalți.
Tot ce poți face e sa încerci să comunici, chiar daca pare greu, cu timpul se va mai diminua acesta frica.
Alt remediu nu prea ar fi sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că e vorba despre o forma de anxietate sociala. Dat fiind că nu socializezi prea des, nu ești antrenat în aceste situații când e nevoie să interacționezi cu oameni, mai ales cu fete.

Prin antrenament constant te vei elibera treptat de aceasta formă de anxietate. Practica ajuta. happy