anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema si as avea nevoie de putin ajutor. Sunt anul 1 la o facultate la care nu imi place absolut deloc, o urasc pe zi ce trece si as vrea sa ma transfer la actorie, pentru ca asta mi-a placut mereu. Am ales facultatea actuala pentru ca anul trecut dupa bac nu am avut curaj sa dau la actorie si am mers pe mana parintilor, ei au ales mai mult facultatea. Initial am crezut ca poate o sa imi placa dar nu e deloc asa. Deci, eu as vrea sa ma transfer doar ca nu stiu cum sa imi conving parintii, cum sa ii iau, ce sa le spun. Mamei i-am spus o data ca mi-ar fi placut sa fi dat la actorie si a zis ca nu e de mine. Si nu stiu ce sa mai fac dar nu mai rezist la facultatea actuala, as vrea o data doar sa imi conving parintii sa fie si ei de acord ca dupa sa ma apuc si de invatat pentru actorie si sa ma axez doar pe asta.

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Trebuie să fii realist si sa realizezi ca in viata asta,multi actori lucrează si castiga bine fara sa aiba studii. Actoria nu tine neapărat de o facultate. Asta o faci daca vrei sa găsești oameni cu interese comune sau pentru ca deja câștigi din asta si doresti sa te perfectionezi. Cam asta au făcut marii actori. E inutil să plătești o facultate daca tu stii ca nu poti profesa in domeniu sau daca intenția ta este doar sa ai o diplomă în actorie. Acolo mergi sa socializezi si sa fii un actor mai bun. Actor trebuie să fi deja, în sufletul tau dar si i societate, altfel nu vei face prea multe cu facultatea si diploma. Poate facultatea la care esti, odată terminată si cu putin efort, iti va aduce un job sigur si bine plătit. Pana la urma, muncești din pasiune dar ai nevoie si de bani.

| danutzu96 a răspuns:

Cuvantul transferat aici nu isi are rostul. Mica posibilitate de transfer exista in cazul in care esti la o facultate care are cursuri comune cu actoria.
Tu trebuie sa :
1. Renunti si sa iti retragi dosarul de la facultatea asta.
2. La anul sa dai admiterea, iar in cazul in care intri la buget ultimul an o sa il platesti daca la prima facultate ai fost pe loc bugetat.
Eu zic sa te gandesti bine ca e o intreaga poveste de urmat daca vrei sa renunti si daca chiar vrei, baga mare pe invatat pentru admitere.

| BilaRomânească a răspuns:

La ce facultate ești acum?