| MeGustaaaaa a întrebat:

Salut.Am un preoiect pentru biologie.Trebuie sa pun grau in vata.Cine imi zice si mie cum?Adica pasii!Aa, si ce alte cereale sau seminte pot creste in vata?Funda!

Răspuns Câştigător
| MrAngelus a răspuns:

Se pune grau la incoltit, in ghiveci, sau pe o farfurioara mica, intinsa. :D

Voi, cum procedati?

Graul se pune intr-un ghiveci cu pamant sau vata ( uda) :)
Pentru a incolti, trebuie sa udati bine vata / pamantul, de preferat este ca ghiveciul sa fie tinut la fereastra, sa beneficieze de lumina suficienta.
Important este sa nu umblati prea mult la el in primele zile pentru ca acesta sa incolteasca bine.

P.S.: Pui apa in fiecare zi!

Sursa: http://elviraioana.wordpress.com/2009/11/29/416/

| MeGustaaaaa explică (pentru MrAngelus):

Deci vata o umezesc bine, sau pun apa peste vada direct? Adica in farfurioara sa fie si vata, si grau si si apa?

| MrAngelus a răspuns (pentru MeGustaaaaa):

O umezesti bine. Eu asa am facut in clasa a v-a.

4 răspunsuri:
| FiRe00TiMe a răspuns:

Se pune grau la incoltit, pe o farfurie mica:
1.Iei farfuria, apoi o acoperi cu vata.
2.Stropesti vata cu cativa stropi de apa.
3.Adaugi semintele (pot fi seminte de grau sau boabe de fasole... vorbesc di experienta...cresc frumoswinking, apoi adaugi seminte dar ai grija sa nu se acopere una pe cealalta.
4.In primele zile (pana cand incolteste ) lasi farfuria la umbra, preferabil sub o masa, la caldura
! Cel mai important este sa usi farfuria in fiecare zi cu strictul necesar de apa : nici prea multa (posibil sa putrezeasca), nici prea putina(nu mai creste)
5. Dupa ce au incoltit TOATE semintele pui farfuria undeva la lumina si caldura
6.Desigur poti sa ii canti sau sa ii vorbesti...dar asta e optionalwinking

| MeGustaaaaa explică (pentru FiRe00TiMe):

...ti-as fi dat funda, dar prea tarziu!sadAcum 20 de minute am dat`o.Ei, mersi!:*