| pretzel a întrebat:

As vrea sa imi decorez camera in stilul fangh shui. Ce imi puteti spune despre aceasta arta si cum ar trebui sa fac acest lucru? Niste poze, documentare ceva ca nu am gasit mare chestie pe internet. Va multumesc!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fi tu insati si totul iti va iesi bine asta e stilul fang shui liniste pace puritate originalitate

| stroedaniel13 a răspuns:

SFATURI FENG SHUI PENTRU BUCATARIE
Nu plasati frigiderul vis-a-vis sau langa aragazul din bucatarie.
Cautati sa aveti o distanta intre aragaz si chiuveta, altfel intra in contradictie elementele foc - apa.
Inlocuiti mesele de marmura cu mese de lemn. Preferabil rotunde.

SFATURI FENG SHUI PENTRU BAIE
Tineti usa de la baie mereu inchisa, la fel ca si capacul de la toaleta. E bine ca baia sa nu fie vizibila.
Cand va construiti o casa noua, amplasati baia intr-o zona mai putin vizibila de la intrarea in casa.
Nu asezati bai si toalete langa intrarea principala.

Daca exista una, tineti mereu usa inchisa, asezati clopotei de vant la intrarea in baie sau o oglinda pe usa baii.
Nu dormiti cu capul sau cu fata spre usa de la toaleta. Nu dormiti cu capul spre peretele comun intre dormitor si baie. Daca nu poate fi evitat, asezati la capul patului un paravan, o planta, clopotei.
Nu puneti frigiderul in fata usii de la baie.

SFATURI FENG SHUI PENTRU CAMERA COPILULUI
Plasati clopotei de vant in camera copilului daca vedeti ca acesta se imbolnaveste frecvent. Produceti des zgomote cu clopotelul respectiv in toata casa, sunetul va echilbra energiile din incaperi.
Plasati scaunul de la biroul copilului cu spatele la perete. Intotdeauna scaunul pe care sta la masa trebuie sa fie cu spatele la un obiect solid, niciodata spre usa. Daca nu poate fi evitat, asezati in fata ochilor o oglinda care reflecta usa de la intrare.
Nu plasati televizorul sau calculatorul in dormitor sau in camera copilului. Daca nu puteti renunta la TV, inainte de culcare acoperiti-l cu o folie de plastic sau alt gen de acoperamant. In general aparatura electronica are efecte negative in incaperile in care se doarme.

A se evita paturile suspendate! In acest caz cel mai expus la probleme de sanatate este cel care doarme dedesubt.
Plasati un obiect de hematit in camera copilului (deasupra patului sau in mijlocul peretelui de est) pentru o sanatate buna si un somn linistit.
Copilul nu trebuie sa doarma cu capul spre peretele baii sau toaletei.

Daca odaia copilului este amplasata la capatul unui coridor, asezati cateva obiecte de ceramica pe coridor sau clopotei de vant la intrarea in camera.
Asezati in nord-estul camerei copilului o sfera de cristal sau un glob pamantesc din cristal pentru rezultate bune la scoala. Asezati biroul de studiu al copilului in coltul de nord-est al camerei.

Nu plasati dormitorul in camerele de la capatul coridoarelor lungi, in camerele de la capatul casei scarilor, in fata, sub sau deasupra baii, deasupra garajului, deasupra bucatariei sau a camerei in care se ia masa. Daca nu poate fi evitat, amplasati clopotei de vant cu tuburi metalice la intrarea in camera (afara).
In camera copilului nu trebuie sa existe obiecte ascutite indreptate spre locul de odihna sau de studiu al copilului: colturi de mobila, flori cu frunze ascutite, colturi de zid, bete, grinzi etc. Daca nu pot fi evitat, asezati in fata lor copacei din cristal, cristale, clopotei, plante.

Nu asezati in camera copilului picturi cu imagini acvatice, cu animale salbatice sau imagini care provoaca frica.
Ar fi bine ca afara, langa fereastra camerei copilului, sa nu existe arbori mari.
Folositi efectele clopoteilor de vant si ale copaceilor din pietre semipretioase

SFATURI FENG SHUI PENTRU DORMITOR
Dormitorul trebuie sa fie zugravit in culori pastel.
Nu plasati patul in fata ferestrei, sub fereastra, sub o grinda, intre doua usi, in linie dreapta cu o usa, cu capul sau picioarele spre usa, cu fata spre colturile ascutite ale camerei, cu fata spre rafturi descoperite, lipit de peretele comun cu baia.
Nu plasati oglinzi in dormitor, si nici vis-a-vis de patul in care dormiti. Daca totusi aveti una, nu dormiti cu fata la oglinda. Daca aveti o oglinda in fata patului, incercati sa-i schimbati unghiul catre alta directie din camera, sau acoperiti-o astfel incat sa nu fie indreptata spre dv. cand dormiti. Efectul de oglinda il are si ecranul televizorului, deci nu asezati TV in dormitor.
Nu asezati in dormitor fotografii reprezentand peisaje acvatice sau alte imagini ce sugereaza apa.
Nu asezati fantani interioare sau acvarii in dormitor. Elementul apa nu trebuie sa existe in dormitor, atrage stress emotional.
Daca locuiti intr-o vila cu etaj, nu plasati dormitoarele sub camerele de baie de la etaj sau sub spalatoriile in care se afla masini de spalat. Elementul apa nu trebuie sa fie plasat in preajma dormitoarelor. Elementul apa e reprezentat de bai, fantani, frigidere, masini de spalat, oglinzi.

Nu plasati dormitorul in camerele de la capatul coridoarelor lungi, in camerele de la capatul casei scarilor, in fata, sub sau deasupra baii, deasupra garajului, deasupra bucatariei sau a camerei in care se ia masa. Daca nu poate fi evitat, amplasati clopotei de vant cu tuburi metalice la intrarea in camera (afara).
Daca doriti sa aveti copii, amplasati in dormitorul conjugal - in coltul de sud-vest - un obiect reprezentand un purcelus, semn al virilitatii.

Daca doriti inceperea unei noi relatii de dragoste, amplasati in dormitor un pat de mijloc, care sa fie accesibil din ambele directii, nu doar dintr-o parte. Un pat single nu stimuleaza ideea de cuplu.
Nu amplasati in dormitor obiecte ce inspira frica: masti, monstri, arme, sabii, imagini urate, imagini ce inspira conflictul, lupta, moartea, tristetea, tablouri cu animale salbatice sau imagini de vanatoare, tablouri cu fete triste sau inlacrimate.
Scoateti din dormitor orice obiect ce va aduce aminteste de serviciu (geanta diplomat, mapa, laptopul, vreun instrument de lucru etc)
Evitati canapelele sau paturile de culoare rosie. Creaza tensiune in incapere. Cu toate acestea e bine ca in coltul de sud-vest al dormitorului conjugal sa existe un obiect rosu. Pastreaza vie pasiunea in cuplu.
Folositi asternuturi roz in dormitorul conjugal pentru a mentine armonia in cuplu.
Dormitorul conjugal ar trebui amenajat in coltul de sud-vest al casei iar patul conjugal in coltul de sud-vest al camerei.
Asezati in dormitorul conjugal doua obiecte identice alaturate: doua pasari, doua pietre, doua plante, doua scaune, pentru a mentine vie atmosfera de cuplu.

Folositi efectele clopoteilor de vant si ale copaceilor din pietre semipretioase


SFATURI FENG SHUI PENTRU HOLURI, CORIDOARE, USI, SCARI
Holurile trebuie sa fie eliberate de mobila sau alte elemente de decor care pot sugruma fluxul de energie.
Pasajele de trecere trebuie sa fie continue, fara oprelisti.
Incaperile aflate la capatele coridoarelor lungi sunt incarcate negativ. Pentru a combate aceasta energie distructiva, vopsiti usa incaperii in: rosu daca usa este indreptata spre vest sau nord-vest, verde daca este spre sud-vest sau nord-est, albastra daca este spre sud si alba daca este spre est sau sud-est.
Orice recipient ce contine elementul apa ar trebui plasat pe partea stanga a usilor de intrare in incapere pentru a pastra buna intelegere intre membrii familiei.
Spre usa de la intrare nu trebuie sa existe indreptat nici un colt proeminent.
Daca stati cu fata la usa, indepartati din fata dv. orice mobila care ascunde o parte din usa. E bine ca din locul in care stati (masa de lucru, canapea etc) sa vedeti permanent usa de la intrare intreaga.

Amplasati la baza scarilor un obiect masiv - o statuie, o planta mare.
Nu inchideti usile in casa, tineti-le larg deschise sau renuntati total la usi si lasati fluxul de energie sa se miste fara oprelisti.
Acelasi lucru e valabil si in legatura cu mobila din incaperi. Nu incarcati casa cu multa mobila, cu cat interiorul este mai larg, cu atat energia este mai libera sa se miste.
Folositi efectele clopoteilor de vant si ale copaceilor din pietre semipretioase

SFATURI FENG SHUI LA SERVICIU
Nu plasati masa de lucru in fata usii si nu lucrati la un birou cu spatele la usa. Daca nu poate fi evitat, plasati o oglinda in fata prin care puteti vedea permanent cine intra. A lucra cu spatele la usa atrage riscul de a fi inselat de colegi, de a avea colaboratori nesinceri, care va pot "lucra pe la spate".
Nu stati cu spatele la usa sau la fereastra, ci doar cu spatele spre un perete sau un obiect de mobilier din incapare.
Daca in incapere sunt mai multe birouri, nici una din persoane nu trebuie sa stea cu spatele la celelalte. ar trebui sa existe o permenanta comunicare vizuala, deci amplasati birourile astfel incat fiecare sa il vada pe celalalt si cu totii usa.

Nu amplasati biroul in fata unui perete gol. Agatati macar un tablou pe acel perete.
Nu plasati recipiente goale (vaze, cutii etc) langa usa de la intrarea in birou.
Amplasati un acvariu de pesti in birourile foarte populate sau in spatiile aglomerate (sali de asteptare, holuri etc). Un acvariu sau o fantana amplasata in zona de sud-est a biroului atrage succesul afacerilor dv.

Asezati un cristal in sud-estul incaperii pentru relatii profesionale armonioase.
Un obiect verde amplasat in coltul de sud-est al incaperii este un garant al prosperitatii afacerii.
Nu plasati ghivece cu cactusi sau plante ascutite in birourile unde va desfasurati afacerile.
Asezati biroul personal la mijlocul peretelui de nord sau de sud al incaperii pentru a atrage succesul profesional si recunoasterea meritelor. Asezati biroul in coltul de sud-est al incaperii pentru a atarge succesul financiar.

Amplasati telefonul intr-o zona de sud pentru a va bucura de buna reputatie sau in coltul de nord-vest pentru a va bucura de relatii benefice.
Plasati in fata biroului fotografii sau tablouri reprezentand peisaje montane (dar fara rauri, ape, cascade).
Nu amplasati biroul indreptat spre un colt proeminent al incaperii sau al altui articol de mobiler.
Nu amplasati in zona de nord a biroului ghivece cu plante.

Daca nu aveti ferestre langa biroul de lucru, amplasati in fata o fotografie ce sugereaza natura sau asezati pe birou o planta.
Nu amplasati biroul lipit de peretele care desparte incaperea de lucru de baie. Daca nu puteti evita, creati un paravan textil intre birou si perete.
Nu evitati culoarea la locul de munca. Un mediu viu colorat este stimulativ, deci nu exagerati cu griurile si negrul la serviciu. Cateva note de culoare pot fi binevenite: rosu in zona faimei, albastru in zona carierei, verde in zona banilor.
Asezati in holul de la serviciu, indreptat spre usa statueta unei feline (leu, tigru, pantera, caini protectori etc), pentru a va simti afacerea mai protejata (dar nu amplasati feline si in biroul de lucru).

Asezati o lampa, spoturi de lumina, sfesnice cu lumanari sau un obiect rosu in zona faimei, mijlocul de sud al camerei.
Asezati pe birou un obiect ce simbolizeaza succesul: cocos, dragon, cal, testoasa, elefant
Folositi efectele clopoteilor de vant si ale copaceilor din pietre semipretioase

| georgianaelena12 a răspuns:

Prima regula atunci cand este vorba de amenajarea sau pozitionarea dormitorului in stil Feng Shui este ca aceasta camera sa nu fie asezata in apropierea usii de intrare in casa sau apartament, ci cat mai departe de aceasta.



Evitati sa va asezati patul pe linia ce uneste usa camerei cu fereastra/ferestrele, deoarece aceasta este principala traiectorie pe care o urmeaza fluxul de Chi. Daca patul este asezat intre usa si fereastra, atunci acesta va opri circularea fluxul energiei.

Nu este indicat ca patul sa fie amplasat in apropierea usii sau a ferestrelor, dar trebuie sa se poata vedea usa din locul unde veti dormi pentru a va permite sa vedeti cine intra si cine iese din camera. Aceasta va va conferi un sentiment de siguranta.

Este de preferat sa nu dormiti cu capul in apropierea unei ferestre, deoarece in acest mod eliminati energia vitala, care va iesi pe fereastra si va va influenta in mod negativ - cand va treziti veti fi mai obositi decat atunci cand ati adormit.

O tablie a patului rotunda si solida va va proteja Chi-ul interior si va intensifica sentimentul de stabilitate. Tablia patului trebuie sa fie rotunda sau cu marginile rotunjite deoarece unghiurile drepte si formele patrate de obicei "taie" fluxul de energie, care devine haotic.

Nu se recomanda asezarea unei oglinzi in fata usii, ferestrelor sau patului deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitala si nu ii va permite sa circule in mod liber in camera.

Sursa de lumina trebuie sa se afle pe perete, langa pat, nu pe tavan. Totusi, daca acest lucru nu este posibil, incercati sa evitati plasarea patului exact sub razele de lumina electrica, deoarece acestea resping energia Chi si creeaza in acelasi timp o presiune suparatoare asupra pieptului si capului. In orice caz, lumina nu trebuie sa fie foarte puternica, ci estompata pentru a va ajuta sa va relaxati.

Daca aveti un computer sau un televizor in camera asezati langa acesta o planta pentru a absorbi energia electrica.

Imaginile si fotografiile cu care va decorati dormitorul si casa au un efect puternic asupra vietii si personalitatii. Imaginile care va amintesc de evenimente sau perioade triste din trecut trebuie sa fie evitate. De asemenea, si cele care inspira sentimente de solitudine, violenta, diverse conflicte etc. In schimb, ar trebui sa va inconjurati de fotografii care sa va binedispuna, cum ar fi cele care surprind momente fericite si incununate de succes din viata.

In ceea ce priveste culorile pe care sa le folositi in dormitor, acestea trebuie sa fie culori calde si pastelate, nu luminoase sau puternice. Verdele ar fi cel mai recomandat, deoarece va calmeaza spiritul si are un efect relaxant, dar mai este loc si pentru tonuri de rosu, roz, culoarea lavandei care va vor ajuta sa va imbunatatiti relatiile interumane si vor aduce pasiune in vietile dumneavoastra.

In traducere literala "vant si apa", Feng Shui reprezinta arta chinezeasca de pozitionare a obiectelor in cladiri si alte locuri, bazata pe credinta in efectele pozitive si negative ale elementelor yin si yang si Chi - forta vitala sau energia inerenta prezenta in toate lucrurile din jurul nostru. Scopul artei Feng Shui este obtinerea armoniei, confortului si echilibrului, mai intai in mediul in care traieste o persoana si dupa aceea in viata lui.

Metoda Feng Shui a fost folosita initial pentru alegerea locurilor de inmormantare pentru cei bogati si a locatiilor pentru palatelor regilor. Oamenii acelui timp studiau semnele pe care le oferea pamantul (legate de o stiinta numita geomantie) cum ar fi copacii indoiti de vant, rocile ascutite si izvoarele.

Feng Shui se bazeaza pe viziunea si experienta Taoista a naturii, in particular pe ideea ca pamantul este o fiinta vie si plina de energie. Taoismul clasifica elementele naturale in yin (latura feminina, umbra) si yang (latura masculina, lumina). Apa este yin, iar muntii sunt yang. Pamantul este yin, iar cerul este yang. Cand apa intra in confluenta cu muntii sau norii se coboara din cer pentru a imbratisa pamantul este generata si declansata energia hranitoare a Universului. De exemplu, se considera ca muntii care lasa impresia ca apar si dispar in mod repetat in norii care se misca pe bolta cereasca contin un flux de energie extrem de puternica.



Chi, un cuvant chinezesc care nu se poate traduce in nici o alta limba, are mai multe semnificatii: energie cosmica, forta, respiratie si aer vital. Chi reprezinta energia invizibila care animeaza toate fiintele. Fluxul de Chi este continuu: prin anumite cai (sau meridiane) ale corpului nostru (practicile acupuncturii si medicinei asiatice se bazeaza pe aceste cai), in casa noastra, pe intregul pamant, cer, atmosfera si cosmos.

Un alt principiu de baza in Feng Shui este cel al celor cinci elemente naturale: lemnul, focul, apa, pamantul si metalul. Fiecare dintre aceste elemente primordiale se afla in legatura cu o anumita culoare: verdele simbolizeaza pamantul, rosul simbolizeaza focul, negrul sau albastrul simbolizeaza apa, maroul si galbenul simbolizeaza pamantul, iar auriul sau argintiul metalul.

Lemnul reprezinta estul si primavara, focul - sudul si vara, pamantul - centrul, metalul - vestul si toamna, iar apa - nordul si iarna.

Energia emisa de metal este una simpla, clara si orientata spre detalii. Energia telurica este luxurianta, hranitoare si ofera comfort. Cea acvatica are un flux liber, este expresiva si intuitiva. Lemnul emite ambitie, energie practica si prevazatoare. Energia focului este plina de pasiune, incitanta si schimbat-oare. Personalitatea fiecaruia dintre noi are o combinatie unica a acestor cinci tipuri de energie, dar de obicei exista un element predominant.

Cele cinci elemente se afla intr-o continua interconexiune si formeaza doua cicluri: unul este productiv, iar celalalt este distructiv. In ciclul productiv, Focul produce Pamantul, Pamantul produce Metalul, Metalul produce Apa, Apa produce Lemnul, iar Lemnul produce Focul. In ciclul distructiv, Lemnul distruge Pamantul, Pamantul distruge Apa, Apa distruge Focul, Focul distruge Metalul, iar Metalul distruge Lemnul.

Aceste doua cicluri pot fi folosite de catre o persoana pentru a-si incadra semnul astrologic prin Feng Shui astfel incat sa fie in armonie cu mediul inconjurator. De exemplu, daca o persoana este nascuta in anul Focului, prea multa apa (lucruri de culoare neagra, cascade artificiale etc.) nu i-ar fi benefice, deoarece Apa distruge Focul. In schimb, multe plante si lucruri de culoare verde (Lemnul) sau chiar o casa construita din lemn i-ar fi foarte favorabile, deoarece Lemnul produce Focul. In plus, de bun augur i-ar fi si sa doarma intr-o camera a casei orientata spre sud.

Lemnul semnifica familia si stabilitatea, Focul - faima si reputatia, Pamantul - sanatatea, Metalul - creativitatea si copiii, iar Apa - cariera profesionala.

Cea mai importanta regula in Feng Shui este sa incercam sa pastram un echilibru a celor cinci elemente primordiale atunci cand se face amenajarea interioara a unei cladiri, iar un element sa fie predominant in functie de zona pe care o decoram. De exemplu, in zona din locuinta noastra unde lucram de obicei sau la birou este recomandat sa folosim mai multe obiecte ce simbolizeaza Apa si Metalul, dar sa nu uitam sa folosim si cate putin din celelalte!