anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Bun,am o problemă:
Tatăl meu e din neam țigănesc şi urăsc chestia asta, pentru că o să-mi creeze o grămadă de probleme prin a mă integra printre ceilalți dacă văd, asta.
El e romanizat, cred că ăsta e termenul. Însă nu vreau să fiu confundat cu o cioară borâtă sau cu un țigan, sau restul' termenilor. Pnetru că nu sunt.
Sunt alb, înalt şi n-am şi n-o să am vreodată comportamentul pe care îl au ciorile din țara aata care btw ne fac de râs patria.
Sincer, dacă lumii nu i-ar păsa de taică-meu, nu m-as mai gandii la asta, m-ar durea in p**ă de etnia lui.
Nu ma intereseaza de parerea oamenilor, dar ceea ce vreau eu sa nu fiu numit sau confundat cu un TIGAN.
Nu stau in rulote, nu fur, n-am apucături de cioară şi nici nu le cunosc limba, nici n-aş vrea.

Mi-e rusine sa merg cu el pe strada, sincer.
Astept sa fac 18 ani, sa-mi iau in sfarsit BAC-u (daca nu, asta e, nu pierd nimic) şi să mă mut dracu' undeva la oras pe propiile picioare.
Menționez că m-am nimic nici cu taică-meu nici cu țiganii, respect pentru ăştia care sunt avocați, etc.

Deci, ce as putea face sa nu ma renege lumea? Am un grup de prieteni care pricep ce am spus eu mai sus, si mandru. In schimb, nu vreau sa fiu privit ca fiind un tigan. Pot accepta oricat de multa ura si dispret, n-am nicio probelma pentru ca nu-mi pasă, insa nu vreau sa fiu numit "tigan".

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crezi ca asta e singurul motiv pentru care se poate lua cineva de tine? Scuze ca-ti spun, dar adolescentii, in general, cauta orice fel de motiv de batjocura, gasesc ei ce sa zica, daca tatal tau este tigan, automat si tu ai ceva din acea etnie, asta nu inseamna ca esti ca ceilalti, dar de ce dracu iti e rusine sa iesi cu el pe strada? Ai tu o imagine atat de buna in societate si el ti-o strica? Esti bun la toate si te trage in jos faptul ca esti tigan? Raspunde la intrebarile astea si apoi gandeste-te mai bine la ce ai scris aici, majoritatea tiganilor care sunt dispretuiti ne dau motive sa facem asta, daca mergi in Italia si esti numit 'roman' ti se pare jenant? E cam acelasi lucru, nu ai cum sa schimbi asta. Mi-e groaza ca unii din voi ganditi asa.

| Ela05 a răspuns:

Sincer cred ca problema nu este etnia tatalui tau ci obsesia ta. Nu inteleg de ce vorbesti asa depre o cultura de care nu ai habar macar. Pentru informatia ta generala as vrea sa te inform ca nu doar tigani fura si traiesc cum traies ci si multi romani si nu doar romani. Nu imi cape in cap de ce iti este rusine sa iesi cu tatal tau pe strada?
O tii una si buna ca nu te intereseaza ce spune lumea, atunci de ce te doare atat de rau sa spuna ca esti tigan?
Lasa-i frate cu parerea lor si ducase.
Ar trebui sa iti pretuiesti tatal si sa petreci cat mai mult timp poti cu el, acum cat il mai ai. Cand va veni ziua cand el nu va mai fi iti va pare rau pentru toate idioteniile pe care le ai spus aici si pe care sigur le gandesti.
Nu stiu din punctul meu de vedere nu conteaza din ce natie, rasa sau entnie vii, conteaza cum esti tu ca persoana. Si cine nu gandeste asa nu merita macar sa stai de vorba cu el/ea.
Se presupune ca traim intr-o lume libera deci nu ar trebui sa iti fie rusine de asa ceva. Repet nu toti tigani sunt la fel, si gandeste-te ca sunt altii mai rau ca tigani.
Concluzie: lasa dracu' pasarelele ce ai in cap si vezi viata asa cum este, si nu te lua dupa lume si ce zice sau crede lumea.

| Laura a răspuns:

Dacă zici că tatăl tău e "romanizat" de ce ţi-e ruşine să mergi cu el pe stradă? Frica ta e să nu gândească lumea despre tine ce gândeşti tu despre el. În afară de asta, felicitări că gândeşti aşa. A fi ţigan nu înseamnă a fi cioară. Mi-e prieten foarte bun un ţigan extraordinar de deştept (ce-i drept, singurul pe care l-am întâlnit până acum), îşi vede de serviciul lui, e corect în orice problemă, are unele principii de admirat şi cultură generală mult peste medie. Plus de asta urăşte ţigănismele. Şi el are păsăricile lui în cap ca orice om, dar până să îmi spună nici prin cap nu mi-a trecut că ar fi ţigan. Nu o să te loveşti de probleme de genul ăsta, dacă stai la ţară e normal să mai întâlneşti mentalităţi din astea, te înconjoară oameni care nu ştiu câte zile are un an. Ia bacul, nu spune că asta e dacă nu îl iei, mută-te la oraş şi o să fie bine. Eu îţi spun că nu e nimic în neregulă în a fi ţigan, în condiţiile în care mi-ar face o plăcere deosebită să văd cioroii trimişi pachet pe Dâmboviţa.

| CuriousStuff a răspuns:

Acceptarea a ceea ce esti, daca cineva zice ceva faci autoironie (adica razi si tu de tine cu ei) si totul o sa fie bine. Niciun om intreg la cap nu ar "renega" o persoana pe fondul asta. Nu etnia parintilor stabileste cine si ce suntem noi, ci comportamentul si actiunile noastre.

| DREAMS92 a răspuns:

Buna,tu zici ca nu te intereseaza parerea lumii; daca ar fi fost asa n-ai mai fi cerut ajutorul nostru.Iti este rusine cu tatal tau ca este mai inchis la culoare?! de ce?! gandeste-te ca te crescut nu te a aruncat cum fac alti parinti, apreciaza ce au facut pentru tine, respecta-i, nu stii cand vei avea nevoie de ei n-o sa mai fie. Oamenii limitati ar judeca, un om destept n-ar face-o.Vad ca tu esti primul care judeca; ar trebui sa faci ceva cu tine si nu cu etnia ta ci cu mentalitatea pe care o ai.

| Pizzaislife a răspuns:

Mereu o sa exsiste cineva rautacios sa zica asta dar nu trebuie sa il bagi in seama prin comportamentul tau le demonstrezi ca nu esti daca nu te porti ca unul nu vei fi considerat unul iar cu timpul nu i va mai pasa nimanui originea ta