| 1Mihai1 a întrebat:

Salut, ce parere aveti despre profilul filologie? (bun, rau, greu, usor etc.).

6 răspunsuri:
| Change a răspuns:

Este foarte foarte usor.Sincer nu stiu de ce am o parere proasta despre cei de la filologie pentru ca la mate info ne chinuim sa invatam si ce fac cei de la filologie si materii grele specifice profilului pe cand cei de la filo abia de invata ceva.Imi pare rau ca am fost rautacioasa insa cumva ei nu muncesc si fac ropst de note mari si noi muncim din greu pentru aceeasi medie pe care unul de filologie o obtine cu minim de efort. Oricum nu generalizez.Asta se intampla la mine in liceu.

| niko_7262 a răspuns:

Buna. Profilul de filologie nu este usor, dar nici dificil. Daca esti o persoana dedicata si te tii de carte o sa ti se para un fleac. Nu este nimic la acest profil sa nu sti sa faci. In clasa a 9-a nu sunt multe ore, decat vreo 5 de romana, 3 franceza, 2 engleza si 1 de latina. Materiile nu sunt dificile si daca esti atent ai de invatat de la fiecare cate ceva.
La romana o sa ai de citit, daca iti place esti pe maini bune, daca nu, va trebui sa te obisnuiesti. Este filologie, inseamna ca trebuie sa ai cunostinte suficiente pentru cultura generala, e un profil cu putine pretentii dar acelea care sunt trebuie sa le respecti. Acest profil te ghideaza doar spre reusita, zic eu, inveti doua limbi, iti formezi un vocabular si iti deschide multe usi.
Putine ore de matematica, iar dintr-a 11 dispare de tot.
Bafta.

| Claudiw a răspuns:

Eu vreau sa intru la filologiehappy. Eu zic ca e un profil destul de bun si nu o sa ti se para greu daca iti place latina, romana si limbile straine. Dupa liceu poti face facultatea de litere, drept, limbi straine, stiinte politice, psihologie etc.

| RoooneyThePuf a răspuns:

E destul de usorthinking doar ca vei face cam 8 ore de romana pe saptamana, vreo 4-5 de engleza, de istorie tot vreo trei.si de latina de obicei 1 si mai faci si franceza

| Larisa03 a răspuns:

Eu sunt la filologie. Daca iti place romana, iti place sa citesti ( lecturi suplimetare), iti place latina, ca se da teza( cel putin asa e la mine la liceu), franceza sau engleza( s-ar putea sa dai teza la franceza, daca mai mult de jumatate din colegi au avut in generala limba 1 franceza) si mai dai teza la istorie sau geografie, iar bacul, dupa legea din anul` asta trebuie dat obligatoriu la istorie. Dintr-a 11 a ai multe optionale, deorece nu mai faci mate, romana, fizica, biologie si chimie. Nu e usor profilul, dar nici greu. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| Larisa03 a răspuns:

Scuze. intr-a 11 a se face romana rolling on the floor. big grin