anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce pot face sa scap de frica cititului in public (in clasa)?
Sunt clasa a 10 -a si cand ma pune sa citesc, citesc bine la inceput si apoi incepe sa-mi bata inima tare, mi se pune un nod in gat si ma opresc 2-3 sec prefacanduma ca nu inteleg scrisu` si tot asa pana termin

6 răspunsuri:
| Serafir a răspuns:

Refuza sa citesti pana iti revii

| EvaneSScence a răspuns:

Fa exercitii acasa cu parintii sau un frate. Apoi mai chemi un prieten si progresezi. In clasa nu ai cum sa faci abstractie de cei din jur dar cred ca ti-e frica si pentru ca nu citesti foarte repede. Poti sa faci si exercitii de dictie si viteza tot acasa

| FocusMood a răspuns (pentru EvaneSScence):

Citesc foarte bine singur, acasa si la scoala la inceput primele 10 sec si apoi incepe sa-mi tremure putin vocea

| vanilivanessa a răspuns:

Citeste rar si pastreaza-ti calmul incesrca sa iti imaginezi ca esti singur in clasa si vei reusi! Emotiile si frica trebuie invinse! dar de ce iti e frica sa cite sti in public ca doar nu iti da nimeni in cap daca citesti un cuvant gresit?

| FocusMood a răspuns (pentru vanilivanessa):

Nu stiu de ce...asa sunt eu
in a 9-a eram si mai timid tot asa imi era frica sa vorbesc, sa nu gresesc ceva...acum nu prea mai sunt asa da tot nu pot sa citesclaughing
Am auzit ca trebuie sa citesc in oglinda
Si o sa incerc sa citesc si mai rar. De obicei cand citesc, citesc repede sa termin mai repede

| Sinedos a răspuns:

Nu ii vorba ca ti-e frica sa citesti, tie frica sa nu gresesti iar ceilati colegi impreuna cu profesoara sa rada de tine, ar trebui sa nu iti pese de ceea ce ce fac ei, imagineaza-ti ca esti singur intr-o camera si citesti doar pentru tine sau ca citesti in gand dar ii cu voce tare!