Daca stii engleza cat de cat uite aici niste informatii de pe Wikipedia:Wesley was born Paul Thomas Wasilewski in New Brunswick, New Jersey and grew up in Marlboro, New Jersey. His parents, Agnieszka and Thomas Wasilewski,[1] had moved from Poland shortly before his birth.[2] He has one older sister, Monika, and two younger sisters, Julia and Leah.
Wesley attended Christian Brothers Academy in Lincroft, New Jersey and Marlboro High School for a period during his high school years. During his junior year in high school, Wesley was cast in the soap opera The Guiding Light as character Max Nickerson. He transferred from Marlboro High School to Lakewood Prep School in Howell, New Jersey because the school was able to accommodate his acting schedule.[3][4] He graduated from there in 2000 and then started college at Rutgers University but left after one semester with his parents support when more roles were offered to him and he realized he could make a career out of acting.[3][5]
In 2005, he began to credit himself as Paul Wesley. When asked why he changed his professional name from Paul Wasilewski to Paul Wesley, he replied: "Wasilewski was too hard to pronounce. I asked my family's permission to change it." [6]
He has had a number of roles on shows such as Guiding Light, Smallville, The O. C., 8 Simple Rules, Wolf Lake, Cane, and American Dreams. He is perhaps best known for his role as Tommy Callahan on Everwood. He appeared in Law & Order: Special Victims Unit second season-premiere episode, "Wrong is Right" as well as the episode "Ripped".
Recent film credits include Peaceful Warrior, Roll Bounce, and Cloud 9. He also starred opposite Amber Tamblyn in CBS' The Russell Girl and had the lead role in ABC Family's Fallen Miniseries. In 2008, he played Jake Tanner, his first leading role, in the Killer Movie.[7]
Wesley recently had a role on Lifetime's Army Wives as the soldier boyfriend of Emmalin Holden and as Kim Bauer's husband Stephen on 24. He is currently starring as Stefan Salvatore, one of the leads, in The Vampire Diaries which premiered September 2009 on The CW Television Network.
He enjoys playing ice hockey and snowboarding.[1][8][9] Wesley has expressed an interest in also writing and directing.[10]
Si ca sa sa iti fie mai usor uite aici un site pe care poti sa traduci orice cuvinte din aproape orice limba in romana. Dar uite l-am trdus eu cu acest site dar are cateva greseli de gramatica:
Wesley a fost născut Paul Thomas Wasilewski în New Brunswick, New Jersey şi a crescut in Marlboro, New Jersey. Părinţii lui, Agnieszka şi Thomas Wasilewski, [1] s-au mutat din Polonia cu puţin timp înainte de naşterea lui. [2] El are o sora mai în vârstă, Monika, şi două surori mai tineri, Julia şi Leah.
Wesley a participat Christian Brothers, Academia în Lincroft, New Jersey şi Marlboro High School, pentru o perioadă în timpul anilor săi de liceu. În timpul său an de juniori in liceu, Wesley a fost aruncat în telenovela Guiding Light ca personaj Max Nickerson. El a transferat de la Marlboro Liceul la Lakewood Prep School în Howell, New Jersey, pentru că şcoala a fost în măsură să adapta programul său în calitate. [3] [4] A absolvit facultatea de acolo în 2000 şi apoi a început de la Colegiul de la Universitatea Rutgers din stânga, dar după un semestru cu parintii lui, de sprijin atunci când au fost oferite mai multe roluri la el şi-a dat seama că ar putea face o cariera din care acţionează. [3] [5]
În 2005, el a început să de credit el însuşi ca Paul Wesley. Când a fost întrebat de ce-a schimbat numele său profesional de la Paul Wasilewski la Paul Wesley, el a răspuns: "Wasilewski a fost prea greu de pronunţat.-Am cerut permisiunea familia mea de a schimba aceasta." [6]
El a avut o serie de roluri în spectacole, cum ar fi Guiding Light, Smallville, The OC, 8 simplă Reguli, Wolf Lake, din trestie, şi American Dreams. El este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru rolul său ca Tommy Callahan pe Everwood. El a apărut în Law & Order: Special Victims Unit al doilea sezon-episod premiera, "Wrong este de dreapta", precum şi episodul "Ripped".
Credite de film recente includ Peaceful Warrior, Roll Bounce, şi Cloud 9. De asemenea, el a jucat alaturi de Amber Tamblyn în CBS "Girl Russell şi a avut rolul principal în Fallen ABC Familiei miniserie. În 2008, el a jucat Jake Tanner, primul său rol de conducere, în film Killer. [7]
Wesley recent a avut un rol pe neveste pe durata de viaţă a lui Armata ca prietenul soldat al Emmalin Holden şi ca sot Kim Bauer lui Ştefan la data de 24. El este încearcă în prezent ca Stefan Salvatore, unul dintre conduce, în Agende vampir care a avut premiera septembrie 2009 privind CW Television Network.
El se bucură de joc hochei pe gheaţă şi snowboarding. [1] [8] [9] Wesley-a exprimat interesul în scris, de asemenea, şi de regie. [10]
Mltumesc mult pentru. fundita Sunt noua pe site si esti prima care mi-a dat fundita.
Paul Wesley s-a nascut pe 23 Iulie 1982 (27 de ani). A copilarit in New Jersey. Are o sora mai mare Monika si doua surori mai tinere Julia si Leah. Este cunoscut pentru rolul Aaron Corbett in ABC Family.
Paul Wesley, pe numele său adevărat Paul Wasiliewski, s-a născut pe 23 iulie 1982 și e un actor american, cunoscut publicului datorită lui Stefan Salvatore din Jurnalele Vampirilor, dar și ca Aaron Corbett din mini-seria Fallen.
Cuprins
1 Începuturi
2 Carieră
3 Viața personală
4 Referințe
5 Legături externe
Începuturi
Paul Wesley s-a născut în New Brunswick, New Jersey din părinții polonezi Agnieszka și Tomasz Wasilewski și a crescut în Marlboro Township, New Jersey. Are o soră mai mare, Monika, și două surori mai mici, Julia și Leah. Alaturi de limba engleză vorbesște fluent și poloneză, petrecând câte 4 luni pe an în Polonia, până la vârsta de 16 ani. Wesley a urmat cursurile facultății Christian Brother Academy în Lincraft, New Jersey și Marlboro School. În timpul liceului a făcut parte din distribuția serialului Guiding Lights, interepretându-l pe Max Nickerson. S-a transferat de la liceul Marlboro High School la Lacewood Prep School în Howell, New Jersey, pentru că această școală i-a oferit posibilitatea de a-și desfășura în orarul în funcție de îndatoririle sale ca și actor. A absolvit în 2000 și apoi a început cursurile la Rutgers University în New Jersey, dar numai după un semestru, cu acordul părinților săi a renunțat în detrimentul unei cariere în cinematografice.
Carieră
În 2005 a început să folosească numele de Wesley. Când a fost întrebat de ce a ales să schimbe numele acesta a răspuns: Numele meu e foarte greu de pronunțat. Mi-am întrebat familia dacă îmi permite să îl schimb, aceștia au fost de acord, și acest lucru se pare că mi-a fost benefic în carieră. Paul Wesley a jucat în serialele: 24, 8 Simple Rules, American Dream, Army Wives, Cane, Everwood, Guiding Light, Smallville, The O.C și Wolf Lake. A mai apărut în alături de Amber Tamblyn în The Russel Girl și a fost protagonistul mini-seriei Fallen. În prezent Paul Wesley poate fi urmărit în rolul lui Stefan Salvatore, în serialul Jurnalele Vampirilor.
Viața personală
Adoră să joace hochei pe gheață și să facă snowboarding. De asemenea este înteresat de regie și scenariu. Paul Wesley s-a căsătorit cu Torrey De Vitto, actrița din Pretty Little Liars, în 2010.
Pai.s-a nascut pe 23 iulie 1982. e american. dupa parerea mea este cel mai dragut din "the vampire diaries".e casatorit cu Torrey De Vitto..in 2010..are 3 surori..mai continuu?