| Twister09 a întrebat:

Salut, cine îmi poate să-mi explice cu rh negativ și pozitiv.
Dacă eu am rh pozivitiv și prietena rh negativ, putem face doar un copil, sau cum e?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Problema grupelor de sange incompatibile se refera in general la tipul Rh-ului mamei si al fătului

detalii, vezi aici

https://www.drmax.ro/articole/grupele-de-sange

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Rhesus factor e o proteina pe exteriorul celulelor de sange. Rh pozitiv are proteina, Rh negativ nu are proteina.
Problemele apar atunci cand mama si fatul sunt incompatibili: au Rh diferit. Anticorpii mamei vor ataca fatul. Se rezolva cu o injectie de imunoglobulina.
Complicatiile apar doar atunci cand sangele celor 2 se amesteca.
De obicei nu apar complicatii la prima sarcina, ci doar dupa nastere, dar exista si alte situatii (de ex avort). De aceea sarcina trebuie monitorizata pentru a nu apare alte probleme.

Copilul poate avea probleme de sanatate. Iti dau doar un exemplu: lipsa smaltului pe dinti etc.

Cel mai important pentru voi e sa va protejati, pentru a nu apare sarcini nedorite urmate de avort.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Hellooo.Dacă tu ai Rh pozitiv și ea Rh negativ, se poate face copil, chiar mai mulți. Problema apare dacă fătul moștenește Rh-ul tău (pozitiv) — corpul ei poate produce anticorpi la prima sarcină, care pot afecta următorii copii. Se rezolvă simplu cu o injecție (anti-D) după prima naștere sau avort. Deci nu e o problemă mare dacă e monitorizată.

| alfons2390 a răspuns:

Depinde de rh-ul primului copil parca.

| suncream8 a răspuns:

Rh-ul negativ determină distrugerea hematiilor.

Întrebări similare