anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

credeti ca site-urile de genu http://www.mywin.ro/ sunt niste fake-uri menite sa iti i-a banii? de ce credeti asta?

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da este teapa cauta www.mywin.ro o sa vezi ca are un flash pus pe un alt site posibil tot al lui, si nu poti oferi apartament la licitatie nu ar incasa un an bani din sms-uri pe el :)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum functioneaza site-ul care vinde apartamente noi la 1. 000 de lei si masini de zeci de mii de euro la 900 de lei
Seful fondului norvegian de investitii Romania Invest, Bjorn Hauge, impreuna cu doi parteneri din Israel, au lansat pe piata locala un site de licitatii de obiecte si servicii ce au preturi foarte mici, desi au valori mult mai mari. Printre oferte se numara un apartament nou de doua camere, evaluat la 100. 000 de euro, ce va fi vandut la maxim 1. 000 de lei, un BMW X6 de 60. 000 de euro, scos la vanzare pentru cel mult 900 de lei, sau un laptop MacBook Pro la un pret de pana la 100 de lei. Cum de nu pierde site-ul?
Site-ul de licitatii myWin.ro a fost lansat in martie, dupa o investitie de 100. 000 euro, atragand pana in prezent circa 5. 000 de vizitatori unici pe zi. myWin.ro apartine companiei North Sun SRL, care detine si alte proiecte similare in Israel, Norvegia si Suedia, precum ShadyBids.com si Win-max.co.il. Actionarul majoritar la North Sun este Bjorn Hauge, country manager-ul fondului norvegian de investitii imobiliare Romania Invest, unul dintre cele mai mari de pe piata, cu un portofoliu de peste 800 de apartamente.

Suma de 100. 000 euro a fost investita in tehnologia din spatele site-ului, cercetari de piata in Romania precum si in promovare online.

Preturile pentru produsele asupra carora se liciteaza pe site sunt derizorii. Cum se face ca North Sun nu pierde bani?

Valoarea reala a produsului, inclusiv profitul site-ului, se acopera pe principiul "cate putin de la multi". Pentru a licita, utilizatorul trebuie sa plateasca o suma modica, sa zicem 2 euro, si sa parieze pe pretul la care considera ca va fi adjudecat produsul. Daca doi utilizatori ofera acelasi pret, amandoua ofertele sunt anulate. Castigator este cel care ofera pretul unic cel mai mare, insa in limita maxima impusa de organizator.

"Ideea este simpla, sa luam exemplu un iPhone (scos la vanzare la pretul de 50 de ron pe site - n.r.). Daca valoarea de piata a telefonului este de 500 euro si o oferta costa 2 euro, este nevoie de 250 de oferte pentru ca licitatia sa ajunga 'Hot' si telefonul sa ajunga in mainile celui care a pus oferta unica cea mai mare", explica reprezentantii companiei.

Deoarece iPhone-ul respectiv e scos la vanzare pe site pentru 50 de lei, toti participantii vor licita sume de maxim 50 de lei, incercand sa ghiceasca ce sume liciteaza ceilalti, pentru a nu veni cu o oferta identica, care i-ar scoate din joc. Cel care ofera cea mai mare suma, de maxim 50 de lei, si diferita de toate celelalte, castiga. De-a lungul unei licitatii, un participant poate face cate oferte doreste.

Fiecare licitatie are un timp limita. Daca timpul expira si licitatia nu a fost incheiata, banii sunt returnati jucatorilor. Plata se face prin card bancar, online. Pentru a fi considerata incheiata, o licitatie trebuie sa stranga suficienti bani astfel incat organizatorii sa acopere valoarea reala de piata a produsului.

Pentru a licita, utilizatorii trebuie sa se inscrie pe site, dupa care sa aleaga un produs pentru care doresc sa liciteze. Pentru fiecare produs se va stabili un pret maxim ce poate fi licitat. De exemplu, s-au oferit 97. 10 lei pentru un produs cu pret maxim de 100 lei. Daca oferta e afisata cu rosu, inseamna ca este anulata, adica un alt participant a licitat tot 97. 10 lei, iar suma respectiva nu mai poate fi licitata, ambele oferte fiind scoase din joc. Daca oferta este unica, imediat se va vedea pozitia pe licitatie. Concret, daca oferta propusa este pe locul 3, acest lucru inseamna ca oferta respectiva este unica, dar nu e cea mai mare, acesta fiind devansata de alte doua oferte. Participantul trebuie sa propuna o oferta mai mare si sa ajunga pe primul loc.

Daca licitatia se incheie cu succes, castigatorul primeste produsul pentru suma licitata, iar toti ceilalti participanti, evident, nu mai primesc inapoi valoarea ofertelor facute.

Mai multe despre regulile licitatiilor puteti citi aici.

Intrebati daca in afara de platile pe care trebuie sa le faca fiecare persoana care liciteaza site-ul va mai avea alte surse de venit, oficialii companiei au spus ca "nu este nevoie de alte surse de venit" pentru ca numarul de oferte necesare pentru a atribui un produs este egal cu pretul produsului plus profitul site-ului.

Firma estimeaza ca va amortiza cheltuielile si ca va intra pe profit in luna septembrie a acestui an.
http://www.dailybusiness.ro/......-lei-40979

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am si eu o intrebare: Licitatia nu este castigata din start de singurul om care liciteaza din prima suma maxima? De ce ar mai licita ceilalti daca un individ liciteaza suma maxima posibila imediat ce se deschide licitatia? Mie unul, mi-ar conveni sa licitez din prima 899, 99 ron pentru un bmw x6 ce are suma maxima 900 ron

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca aveti impresia ca inselam oamenii atunci am dori sa profitam de aceasta oportunitate si a va explica cum functioneaza acest sistem:
Sa spunem ca deschidem o licitatie un obiect care costa 1000 de Euro in magazin. Sistemul este facut in felul urmator : licitatia devine Hot in momentul in care sunt atatea oferte cat sa acopere cei 1000 de euro ( va reamintesc din regulament ca o licitatie se incheie in momentul in care 2 conditii se intrunesc: numarul de oferte necesare este 0 si timpul ramas este 0.In cazul in care timpul ajunge la 0 si numarul de oferte nu ajunge la 0 timpul se va reseta pana se vor strange toate ofertele necesare terminarii licitatiei). Daca la acea licitatie noi primim la fiecare oferta 1 euro atunci licitatia va deveni Hot in momentul in care sunt depuse 1000 de oferte. Din momentul in care licitatia ajunge Hot pana la terminarea acesteia durata este in general intre 1 si 3 zile.

Da, este adevarat ca aceasta este o afacere care genereaza profit, dar profitul vine din cele 1-3 zile in care licitatia este Hot.

Speram sa dam cat mai multe produse la cati mai multi oameni pentru ca noi credem ca acesta este cel mai bun marketing pe care il putem face acestui site. Il puteti intreba pe domnul Dobre Alexandru Marius din Pitesti daca a fost multumit ca si-a cumparat un laptop nou Dell pentru doar 49, 29 Ron sau il puteti intreba pe Vilcoci Bogdan Daniel, un student din Bucuresti, daca este fericit cu noul sau Nokia 5800 cumparat cu doar 28, 68 Ron.

Am putea continua aceasta lista dar credem deja va poate da un raspuns la cum functioneaza aceasta afacere. Si va putem garanta ca nu inselam pe nimeni.

Dupa terminarea fiecarei licitatii puteti vedea toate ofertele depuse si asta este o metoda de a controla ce se intampla foarte usor.


anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu daca e chiar asa dar eu i-am testat pe bani si mi-am dat seama cas tepari. Practic:
un laptop scos la vanzare conta a 40 de oferte a cate 50 de credite/oferta, mai erau 31 de oferte si aproximativ 1 ora, dupa ce am licitat toate ofertele si mai erau 16 minute au resetat cronometrul la 82 de ore cand in regulament scrie clar ca timpul se reseteaza doar daca nu s-au intrunit numarul de oferte, deci niste tepari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am luat un telefon Nokia E55 cu 99 ron. Nu stiu cum e la altii dar eu m am inscris am cumparat credite de 100 ron si am mai dat 100 de ron pe un telefon de 1100 Ron. Eu sunt multumita