În primul rând, ar trebui să te gândești care sunt motivele pentru care ești anxios, ce aspect din acele interacțiuni îți declanșează anxietatea. Poate fi lipsa încrederii, persoanele cu care interacționează sau chiar o întâmplare din trecut care ți-a creat anxietatea.
Anxietatea poate fi diminuată prin expunerea la cât mai multe situații sociale pentru a căpăta încredere în tine. Un psiholog te poate ajuta să identifici experientele din trecut care te-au adus în punctul ăsta și să te ajute sa te transformi în cine îți dorești să fii. De asemenea, îți recomand să vizionezi pe YouTube videoclipuri cu persoane care au trecut prin asta și au reușit să îi dea de capăt.
Salut!
Trebuie să ai încredere în tine, ești singurul ce știe adevăratele tale puteri, adevărata ta valoare.
Nu trebuie să îți fie frică de nimic, de nimeni, nici măcar de tine, tu poți face orice, și știi asta!
Încearcă să comunici tu tine.
Trebuie să te apreciezi și iubești pe tine însuți, știu că o poți face, noi suntem aici, alături de tine!
Îți este teamă, însă trebuie doar puțină motivație de care poți face rost chiar singur, pentru că ai tot ce trebuie!
Eu cred în tine, e timpul să o faci și tu, în regulă?
! Fii curajos, poți face ORICE!
Salut!
Stii care sunt cauzele acestei anxietati? Daca stii ca e ceva mai grav ar fi bine sa apelei direct la un ajutor specializat. Daca doresti sa incerci singura sa iti revii si esti pregatita atunci lucrurile pot fi mai simple. Tine cont ca drumul e unul anevoios, insa cu determinare poti ajunge la rezultatul dorit.
Incearca sa afli cauzele si sa lucrezi la ele. Incearca sa te inconjori de oameni, la inceput cunoscuti, apoi treptat necnoscuti. De exemplu sa mergi la diverse cercuri, excursii, evenimente etc. Poate sa faci voluntariat, sport sau orice unde poti gasi oameni apropiati tie ca pasiuni. Totodata, nu te gandi ca daca nu va plac aceleasi lucruri nu puteti fi prieteni. Din contra, asa inveti sa respecti omul de langa tine si daca e diferit.
Iesi mai des afara, mergi si plimba-te prin oras. Cauta cluburi in zona ta. De exemplu poti cunoaste oameni frumosi pe diverse platforme.Noi am gasit pe Geocaching. E o platforma unde cauti obiecte cu ajutorul GPS-ului. Ei fac intalniri si sunt oameni deschisi si prietenosi. Incearca orice ti se iveste. Nu mai spune nu.
Vorbind de "glume proaste, raspunsuri inutile, raspunsuri eronate "
ai mai sus un exemplu tipic (citat tot dintr-un retardat in viață)
" nujbro : iti mut toti dintii din gura aia a ta de tare-n tastatura."
asta e tot ce poți?
Sandu13 întreabă: