Inaltimea la care cresti este inscrisa in adn, h(copil )= media ponderata a parintilor la care se adauga /scade influienta factorilor de mediu, alimentatie etc. noi fetele crestem pana la 9 ani, dar marea crestere s-a produs deja. poti sa mai iei.2 cm maxim in 2 ani in mod natural.
p.s. accepta ca 1.64 este o inaltime decenta. eu am tot 17, 1.60 si m-am impacat cu ideea. si avem un avantaj, noi astea mignone : ne vom potrivi de minune la inaltime si cu "mare" si cu "mic".
Nu poti face absolut nimic fiindca nu se poate modifica ritmul de crestere, iar inaltimea ta finala este programata genetic prin informatia existenta in cromozomii din constitutia ADN-ului. Miscarea in aer liber precum si practicarea sportului indiferent de natura sau complexitatea sa, actioneaza si produce efecte benefice asupra sanatatii dar nici un sport nu va influenta nici cresterea si cu atat mai putin inaltimea. Probabil ca vei mai creste in inaltime o data cu inaintarea in varsta adica in urmatorii 1-2 ani. Multa sanatate!
Este scris in ADN-ul cat si cand vei mai creste. Cam pe la 20 de ani se opreste secretia de somatotrop(hormonul de crestere produs de hipofiza). La mine, totusi, cresterea s-a stopat fix la 17 ani si 6 luni, dupa cum a spus medicul care mi-a facut radiografia pentru a vedea daca mi s-au inchis cartilajele si cam cand sa ma astept la un asemenea rezultat. Am 1, 73 si sunt multumit cu inaltimea mea,desi marea majoritate a cunostintelor mele sunt mai inalte.
Cu timpul,am invatat sa accept ceva ce nu pot schimba. Cat despre stimularea glandei,iti recomand sa dormi fara perna si sa consumi alimente bogate in arginina,triptofan,glutamina cum sunt nucile,alunele,pestele,ouale,etc
Mai apoi,important ar mai fi sa te hidratezi si sa faci exercitii fizice cum ar fi saritul cu coarda sau sa practici un sport cum este handbalul sau baschetul s.m.d
Nu uita sa mananci! mancand poti creste,insa daca stii si cum sa mananci. Cauta sa nu mananci pe saturate. Atunci cand mananci pe saturate, corpul produce cantitati mari de insulina, hormon produs de pancreas ce poate inhiba cresterea in inaltime. Nu uita, mai important ca un fizic bine facut, este un fizic sanatos! Numai bine!
Loredana_9317 întreabă:
dianamariana2001 întreabă:
anonim_4396 întreabă: