Nu conteaza ce crede sau ce spune lumea! Imporant este sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti. Nu exista oameni prosti sau oameni destepti, exista doar parerile altora. Exemplu: imagineazati o lume fara ciobani sau fara oameni care lucreaza la salibritate. Ceea ce fac ei este foarte folositor pentru umaniate dar societatea ii desconsidera. Acum sa vb despre aspectul fizic. In preistorie, aprox 15 mii de ani in urma, o femeie era considerata frumoasa daca era obeza ( grasa rau), in antichiate femeia trebuia sa aiba proportii cat mai egale, sa fie zvelta, in evul mediu femeia trebuia sa fie cat mai slaba, cat mai palida/alba si inalta. Incepand cu renasterea ( 1300-1700) femeia ideala era considerata cea care era un pic plinuta, adica sa aiba 5-7 kg peste normal, si sa fie durdulie si la fata ( este de ajuns sa vezi picturile din vremea aceea) acum in 2023, este de'a dreptul oribil, ca trebuie' sa ai buci mari, țațe mari si talie subtire. Iar ca barbat trebuie sa fi pachet de mushi si sa ai 1.90. iti spun toate astea ca sa vezi cat de ipocrita si superficiala e lumea. F***k the world, just be yourself. Si asta ti-o spune un introvertit.
Buna.Tind sa cred ca ai mai pus intrebarea.
https://www.youtube.com/......s?/results
Daca tot stai si te impiedici de propriile temeri nu vei ajunge nicaieri.Fa ce vrei sa faci fara sa iti pese de consecinte.Arunca-te cu capul inainte si cand iti va reusi ce iti propui
crede-ma ca restul vor veni de la sine: increderea, curajul si nepasarea fata de gura lumii etc.Succes.
Ce să fac la psiholog, să-mi ia bani?
Da, din intrebarea asta aberanta, e clar ca o sa-ti ia banii si o sa ramai la fel de incuiata.
Da, exact asta face psihologul, iți ia banii aiurea. Sa vorbim pe cifre. De la an la an rata de sinucidere creste incontinuu cu totate ca nivelul de trai este net superior fata de acum 50 de ani. Dupa ce s-a terminat al doilea razboi mondial, europa era devastata din orice punct de vedere ( economic, uman,material,infraatructura etc) totuși in aceste condiții oribile, rata de sinucidere era mult mai mica fata de azi, unde,culmea exista psihiatrii/psihologi/terapeuți. Chestia cu psihologul a fost puternic promovata de catre cultura vestica ( usa,canda, Germania,Spania, franta, Italia, Olanda, belgia, tarile nordice). Sunt de acird ca este nevoie si de psihiatrii dar asta pentru cazuri extrem de grave, tu esti doar o fata normala care se simte sufocata de societatea asta superficiala si consumerista. Si nu esti doar tu, suntem sute de mii, doar la noi in tara.
Poate pentru tine a funcționat nu știu dacă ai fost sau nu, dar pentru mine nu funcționează pentru că am m-ai fost și știu ce zic
Sunt total de acord cu tine, pe timpul lui bunica nu mai existau psihologi și uite că e bine până în prezent, eu tind să cred că trebuie să treci niste praguri și mai apoi devii cine trebuie să fii
O zi frumoasă îți doresc
Iti ia banii cu un scop Ei nu trebuie sa manance? Cand va aud cu replici de genul, alti doctori nu va mai iau banii, doar psihologii va escrocheaza.
Pe timpul bunicii, le era frica sa deschida gura ca nu se simt bine ca le batea barbatul. Daca tu crezi ca batranii din ziua de azi sunt ok, te cam inseli. Acei batrani plini de traume si-au crescut copiii, care acestia s-au inmultit la randul lor si de asta generatiile actuale sunt praf. Iar legat de intrebarea ta, traumele din copilarie isi spun cuvantul
Mai bine nu mă duc decât să dau banii degeaba, rareori găsești un psiholog bun.Toți sunt mârlani nu numai un psiholog, numai că despre asta era vorba aici, despre psihologi
Înțeleg și asta dar cum au trecut peste toate greutățile fără a merge la un psiholog?
Psihologii sunt ca doctorii Ca in orice alt domeniu, sunt persoane slab pregatite care fac asta sa le treaca ziua si profesionisti.
Poti trece peste orice in viata, conteaza si cum treci si cu cate traume ramai.
Da,și atunci când vine un amărât la el cu niște probleme ar fi în stare să-l scurgă de bani
Gandeste te ca ai doar o viata, fa ce ti place, ceea ce te face fericita, fara sa ti pese de ce se va intampla dupa, ignora ce spun cei din jur, deoarece este viata ta si faci ce vrei cu ea. increderea de sine apare pe parcurs, deci incerca sa incepi cu pasi mici.
Piciu_Mihaela_ întreabă: