anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce exista o anumita diferenta de gandire intre generatii? Nu putem gandi relativ la fel, oare de ce? Adica gen eu incerc sa vorbesc cu cineva mai in varsta dar respectiva persoana nu intelege ce spun si nici nu vrea sa inteleaga sau mai rau se isca o cearta.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce subiecte dezbateti!
daca este legata de tehnologie, atunci este de asteptat ca voi, noua generatie sa fiti mai avansati ca unul mai in varsta.
Daca este vroba de experinta de viata, atunci unul mai in varsta are mai multe cunsotinte si esperienta si te poate ajuta cu sfaturi, pe care tu nu le poti avea sau stii.

| sierra1 a răspuns:

Mentalitățile, nivelul de cultură, mediul în care a trăit și muncit - iată câteva diferențe

| Anon31241212 a răspuns:

E normal sa existe mentalitati diferite.
Una e sa traiesti pe vremea comunismului si alta acum. E absolut normal sa fie diferente mari. Daca pe vremea comunismului li se spunea ca nu au voie sa chiuleasca spre exemplu, normal ca acum cand chiulesti li se pare la aia ceva wow, un act de rebeliune. E greu sa te desprinzi de trecut si radacini, mai ales ca in Romania majoritatea oamenilor in loc sa se schimbe pe ei sau sa schimbe ceva, comenteaza aiurea fara sa inteleaga.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Anon31241212):

Ai conceptie gresita despre viata. Intotdeauna au fost divergente intre generatii. Societatea evoleaza. E adevarat ca sunt persoane care nu vor sau nu pot tine pasul cu mersul vremurilor. Intre generatia adulta si tineri se casca uneori o fisura, alteori chiar o prapastie, in principal din doua motive: adultii nu tin cont ca ceea ce a fost in tineretea lor nu mai poate sa fie valabil in prezent, iar tinerii cred ca sunt pregatiti mai bine pentru viata decat adultii, uitand ca ultimii au scoala vietii.
Sa stii ca sunt trei feluri de persoane: tinere a caror suflet este imbatranit, mature a caror suflet ramane tanar si categoria majoritara carora sufletul le imbatraneste concomitent cu sufletul.

| Anon31241212 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu am zis nimic gresit. Am dat un exemplu concret de la noi din tara. Si crede ma ca mereu se raporteaza la trecutul lor. Si la scoala profii incepeau sa ne zica :,, Pe vremea mea se facea mai bine scoala. ",,, Pe vremea mea nu era atata rebeliune,,. Am dat un exemplu... normal ca dintotdeauna a existat. Persoanele care refuza schimbarea nu pot sa treaca peste trecut.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Anon31241212):

Ai dreptate! dar a fost intotdeauna asa: "vremurile" nu stau pe loc. Schimbarile sunt din ce in ce mai rapide. Unele transformari nu sunt itelese cei mai in varsta. Ce e mai rau ca unii nu vor sa le inteleaga, ramanand inchistati in ale lor.
La fel cum printre tineri mai sunt si din cei care sar calul, la fel si la cei mai in varsta sunt din cei care raman sub cal. Calul reprezentand mijlocul de evolutie al omenirii.
Si sa stii ca acest lucru nu se intampla numai la noi, in tara. Vad cum unii spun ca suntem un popor incult, fara cultura, fara scoala. A prezentat cineva cum este in SUA? Poporul, nu elita, este la fel de fara cultura.