| Miruna1234 a întrebat:

De ceva timp ma uit la jurnalele vampirilor si nu am inteles ceva :[sezonul 2 ] Care e treaba cu blestemul soarelui si al lunii si cu piatra aia a lunii. si cine poate sa rupa blestemul sau in ce mod? sunt total confuza si nu vreau sa dau replay la alte episoade.

4 răspunsuri:
| JustmeLivia a răspuns:

Si eu m-am uitat, dar sincer sa spun am uitat tot.Trebuie sa-l iau de l-a inceput pe tot (sezonul 3) Nu o sa mai inteleg nimic. happy Blestemul soarelui adica a vampirilor si al lunii adica al varcolacilor (din cate mai tin eu minte) happy :*

| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Faza cu blestemul era blestemul soarelui(vampirii nu pot iesi la soare) si blestemul lunii(varcolacii se trasnfosrma doar de luna plina).
Cheia era piatra lunii.Dar s-a dovedit ca blestemul de fapt nu era adevarat!
Sper ca ai inteles!

| SpatariuMihaela a răspuns:

Blestemul soarelui si al lunii a fost aruncat astfel incat varcolacii sa se transforme la luna plina si vampirii sa nu poata iesi la soare.
Piatra Lunii este talismanul ce mentine blestemul.
Klaus vrea sa o foloseasca piatra lunii pentru a rupe blestemul. Dar trebuie sa o si omoare pe Elena

| gtryghgg445664 a răspuns:

Da cam acum 1000 de ani Klaus a inventat acest blestem cum ca daca ar fi luna plina tebuie sa ucizi un varcolac, un vampir si la final dublura ca sa poti rupe blestemul, dar singurul blestem este acela pus asupra lui Klaus care este hibrid, adica jumate vampir si jumate varcolac.