Bună.
Încearcă şamponul syoss. O să fii mulţumită 100%. Este în potriva mătreţii. Şi HeadAndShoulders, sper că nu am greşit la scriere, este bun. Şi el luptă în potriva mătreţii.
Baftă.
Incearca remediile astea :
Tratamente antimatreata
Ninge din parul tau? Incearca si remedii naturale. Rezultatele se vad aproape imediat, iar efectul lor tine mult
Matreata, in limbaj de specialitate dermatita se boreica, este descuamarea celulelor moarte ale pielii scalpului. Cand acesta elimina prea multa substanta grasa, matreata va aparea in mod natural, daca nu te speli pe cap destul de des. Daca, insa, orice ai face, ea se instaleaza, se poate sa ai de-a face cu niste ciuperci, Pityrosporum ovale sau Malassezia globosa. Din punct de vedere medical, exista doua forme de matreata: uscata si grasa. Cea uscata apare mai ales iarna si se caracte-rizeaza prin cojite mici, care se desprind usor. Matreata grasa apare in sezonul cald si are scuame mari, greu de indepartat.
DIN CE CAUZA APARE MATREATA?
Poti avea o predispozitie - asa cum ai tenul gras, sa zicem, sa ai si o piele a capului care emana mult sebum. Atunci trebuie sa folosesti produse de ingrijire a parului speciale, dar cu masura. Unele persoane sunt alergice la ingrediente - poate chiar la acelea care sunt concepute exact ca sa elimine matreata! Alte cauze ar mai putea fi: un regim alimentar nepotrivit, stresul si unele dezechilibre hormonale.
TRATAMENTE NATURALE TINCTURA DE BRUSTURE, TINCTURA DE URZICA SI GALBENUS DE OU. Ia de la Plafar tincturile si amesteca cate o lingurita din fiecare cu un galbenus de ou. Daca ai nevoie de o cantitate mai mare, pastreaza proportiile. Foloseste amestecul ca pe un sampon.
MASAJ CU CEAI DE COADA-CALULUI SI ULEI DE MASLINE. Clateste-ti zilnic parul cu acest ceai, ramai cu el pe cap circa o ora, dupa care masezi cu ulei de masline si apoi te speli.
MASCA DIN IAURT SI ZEAMA DE LAMAIE. Se freaca bine doua linguri de iaurt cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, se aplica la radacina parului si se maseaza bine scalpul. Se acopera capul si dupa 30 de minute se spala parul cu sampon.
MACERAT DE URZICI. In 500 ml de otet de mere se pune un pumn de frunze de urzici proaspete, care se lasa la macerat timp de doua saptamani. Se strecoara si se pastreaza intr-o sticla cu dop. Se imbiba un tampon de vata cu acest amestec si se freaca puternic ra dacina parului, de doua ori pe saptamana.
SEMINTE DE CIMBRISOR. Se lasa la inmuiat peste noapte, se paseaza si se aplica pasta la radacina parului. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se indeparteaza cu sampon. Se repeta de doua ori pe saptamana.
LAMAIE CU ULEI DE MASLINE SAU MIGDALE. Se amesteca sucul unei ju ma tati de lamaie cu doua lingurite de ulei de masline sau de migdale. Se ma seaza pielea capului si se clateste bine.
INFUZIE DIN FRUNZE DE CASTAN. Se fierb 60 de grame de frunze intr-un litru de apa, se lasa sa se raceasca si se frictioneaza bine pielea capului, dupa care se clateste cu ceaiul ramas.
ULEI DE RICIN. Se frictioneaza bine pielea capului cu ulei de ricin, se lasa sa actioneze circa o ora, dupa care se spala bine cu sampon. Se repeta dupa o saptamana.
Si eu aveam matreata inainte, iar dupa aceea am inceput sa folosesc doar un sampon si m-am spalat mai des pe cap, ai matreata entru ca poate te speli pe cap putin mai rar si folosesti
1.000 de samponuri, parul tau nu e obisnuit cu atatea samponuri.
Sper ca sfatul meu sa te ajute.