Hei.
Stai liniștită, totul o să fie bine. eu spun că ar trebui să te încurajeze faptul că ai intrat la cel mai bun liceu, si din moment ce ai intrat acolo inseamna ca esti foarte bună. din moment ce este cel mai bun liceu de la tine din oras, ma gandesc ca nu orice elev poate intra acolo doar pocnind din degete.
E doar presiunea trecerii de la gimnaziu la liceu.
Gandeste pozitiv: si tu poti face fata daca si altii pot. Nu esti mai prejos decat altii. Este doar in inchipuirea ta.
E o zicala: cu cat stim mai mult ni se pare ca stim tot mai putin.
Si eu ma culc tot pe la orele alea, nu o sa ma las inca. Dar la mine, daca nu dorm si dupa-amiaza, atunci nu am sanse sa stau atat noaptea. In concluzie, nu dormi dupa-amiaza si trezeste-te pe la 8-9. Sigur o sa iti fie somn seara.
Te saftuiesc sa te pui in pat la ora 10, cum ar fi si normal la varsta ta, pentru ca lipsa somnului de noapte, duce la carente masive de hormoni care duc la despresiee si probleme mentale, mai tarziu.
La varsta ta, este necesar sa dormi 9-10 ore pe noapte, incepand de la 10 seara, cand hormonii serotonina si melatonina incep sa se produca. Este vital pentru sanatatea ta mentala sa dormi intre orele 10 si 2 nopatea, ca acesti 2 hormini sa fie secretati pentru buna functionare a creierului.
Tptul se poate regla, daca in timp, recuperzi somnul pierdut atat de mult, dar culcarea este obligatorie la ora 10 seara.
Daca nu te stresezi si nu dormi ziua, adormi usor noaptea la orice ora.
Sfaturi in caz ca nu:
1) Nu sta pe device-uri care emit lumina albastra (telefon, PC etc.) inainte cu 3 ore sa te culci.
2) Incearca ultima masa sa fie la 6, trebuie sa nu mananci cu cel putin 3 ore inainte sa te pui la somn.
ElenaaaMeoww întreabă: