Salut! Clasa a IX-a este probabil cea mai grea din cei 12 ani, mai grea decat clasa a V-a de care spui ca te-ai acomodat destul de greu. Din faptul ca ai spus ca i-ai adaugat pe unii colegi pe Facebook inteleg ca nu prea cunosti multi dintre acestia sau poate pe niciunul. Majoritatea claselor au formate grupuri pe Facebook(de ex. "Dementii de la 9A" ) asa ca poti fi tu cel care sa deschida acel grup si sa-i incluzi pe toti acolo (asta te face sa pari important in randul lor prin faptul ca vrei sa pari bine organizat, si daca vrei, un fel de sef al lor ) Incearca sa discuti cu ei in acel grup chestii despre scoala, timp liber , sport cu baietii si filme, carti, muzica cu fetele, iar cand vei considera ca este momentul propune-le sa iesiti in oras la un suc, acolo va veti cunoaste mai bine si va veti forma un grup care te va ajuta la acomodare, deoarece nu vei mai parea singur. In momentul in care i-ai scos in oras nu va mai trebui sa te gandesti ce spui pentru ca daca sunteti chiar si 7-8 insi se vor deschide fel si fel de discutii care nu se vor mai incheia pana nu plecati acasa Trebuie doar sa te comporti frumos cu fetele si sa nu pari nesimtit, deoarece prima impresie conteaza foarte mult, si nu trebuie sa lasi impresia baietilor ca esti vreun terminat, comporta-te natural, nu incepe sa te dai in spectacol pentru ca vor spune ca esti terminat. Este vara asa ca dupa ce va cunoasteti mai bine intreaba-i daca vor sa vine cu tine la strand sa va distrati si iesi cu ei afara pe cat de mult posibil, nu fi timid pentru ca asta e cel mai mare obstacol care-ti sta in calea acomodarii intr-o clasa, dar nu fi nici tipul de baiat bagacios care ar vrea sa faca orice numai sa atraga atentia asupra lui. Bafta!
In legatura cu grupul de facebook, si eu m-am gandit la asta, dar nu stiu de ce ma gandesc ca deja exista unul si nu m-au bagat(chiar nu ar avea motiv, din vreme ce nu ma cunosc) dar asa sunt eu, destul de pesimist.Dar cred ca am sa incerc ideea asta la care m-am gandit destul de mult. Daca mai ai ceva de raspuns, astept raspunsul tau.
Intra in discutie cu o fata cu care ai picat in clasa, discuta prostioare cu ea, pentru ca necunoscandu-va nu puteti vorbi ceva foarta important si serios si dupa ce ati vorbit o zi, doua, trei intreab-o daca stie ceva despre existenta unui grup si sa te bage si pe tine, daca nu, propune-i sa faceti voi doi unul. Daca nu sti ce sa vorbesti cu ea, povestiti-va amintiri haioase din generala(sigur aveti destule), daca nu mai aveti ce sa discutati despre subiectul asta, nu te speria pentru ca subiectele vin de la sine... Daca ti se pare draguta, scoate-o in oras, fa-ti-o gagica si nu o sa mai ai deloc probleme cu acomodarea dupa pentru ca o sa fi ocupat cu ea.
Uite tipul are mare dreptate dar daca esti asa timid nu-i baga in seama pe nici unul te intanesti cu ei in ziua inceperi scoli si sa nu pari prea entuziasmat sa pari cat mai pasiv cat mai nepasator te imprietenesti cu ei pe rand te duci la ei cu mainile in buzunar dai mana cu ei (cu baieti clar) cu fetele nu stiu ce sa zic te duci la ele vorbesti cu ele glumesti cu ele cautati puncte de reper comune