| Nikolaus a întrebat:

Deci eu sunt din Moldova(regiunea). Stim cu totii ca in Moldova nu se vorbeste ca in București... Deci eu ma gandeam, cand sa incep scoala(sunt intr-a opta) sa vorbesc si eu cum trebuie romana. Cand am fost in vacanta la Busteni pana si copii de 4-5 ani vorbeau corect si pronuntau exact cum se scrie. Ideea e următoarea:mi-ar placea sa vorbesc asa dar ce vor zice colegii? 'de ce vorbesti asa?' sau poate chiar vor rade. Pareri? Merci.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca vor rade inseamna ca sunt cretini. Inteleg ca razi de unul care nu vorbeste corect dar daca vorbesti de unul care vorbeste corect trebuie sa fii retardat. Spune-le ca tu nu vrei sa te faci de ras si ca vrei sa vorbesti limba romana corect.
P.S. Cum se vorbeste acolo de zici ca nu vorbesti corect?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum naiba sa rada pentru ca vorbesti corect? oricum evident e accentul moldovenesc nu lipsa accentului.

| Nikolaus explică:

Bine punctat curlyyy. E cam greu sa iti explic. Ar trebui sa vorbesti personal cu un moldovean ca sa intelegi craterul de diferenta dintre noi si voi. Un exemplu foarte des:Voi:Ce faci frate? Noi:Ci faci frati? Etc.

| 0x11111051 a răspuns (pentru Nikolaus):

Voi: Ce faci frate
*Noi: Zdarowa. Si mai fashi wai?

Graieste asa cum poti. Nu te uita ca se rinde lumea din cauza asta. Trimitii pi tatzii nahui.

| Pam14 a răspuns:

Si eu sunt moldoveanca si sincera sa fiu nu am niciun complex in legatura cu asta. Sunt de parere ca trebuie sa fii tu insuti pentru ca fiecare persoana vorbeste exact cum se vorbeste in regiunea lui.

| Nikolaus explică (pentru Pam14):

Nu e vorba doar de mine. E vorba de toata Moldova.90% numai asa vorbesc. Lasa ca e mult mai corect si mai bine sa vorbesc cum se vorbeste romana normal.