De ce s-ar considerat "atac" doar daca te prinde de mana?
Poate vrea sa te salveze, sa nu cazi...
De unde si pana unde crezi tu ca un profesor ar vrea sa te atace?
Daca "atacul" este unul la fel de banal ca trasul de mana, o palma, sau o imbrancitura, atunci nu ai dreptul sa ataci inapoi. Eventual incerci pe cat de mult posibil sa eviti conflictul si sa depui o plangere. Nici daca atacul este putin mai serios, nu prea te-as sfatui sa ataci inapoi un profesor. La fel ca si in primul caz, incerci sa eviti conflictul. Maximul de contact fizic pe care ar trebui sa faci in cazuri mai severe, este sa impingi agresorul atunci cand ai ocazia si sa fugi. Iar apoi din nou, sa depui plangere. Asta mi se pare mie logic si de bun simt.
Iti dai seama ce stupid pare ca atunci cand un profesor te trage de mana, tu sa-i aplici scheme de bataie?
Mi se pare cateodata ca toate intrebarile aici sunt de tipul: "daca am facut o prostie, e vreo lege care sa nu le permita altora sa ma pedepseasca?"
Daca te plimbi pe strada noaptea si te prinde cineva de mana si te trage, da, e legal sa te aperi.
Daca alergi ca descreieratul pe hol in timp ce ciulesti de la ore si te prinde un prof, nu, nu ai voie sa-i tragi una sa scapi.