| BaiatuBlanao a întrebat:

E probabil prima si ultima mea intrebare. Deci sa va zic:eu doresc sa ma sinucid. Am o groaza de motive. In primul rand, cand eram mai mic (am 12 ani acum) eram un cringe, un paracios si un credincios inrait. Cand a inceput noul an scolar, am inceput sa injur(doar sa fiu mai cool) dar in loc sa fiu respectat, toata lumea isi batea joc de mine, in special un baiat din a 8, care e foarte popular in sat. Tipu acesta ma jigneste in toate felurile, ma injura de familie, ma face prost, fraier, idiot, urât, de toate. Cand ma iau in gura cu el, imi zice,, ta i ca iar ma zici la tactu". Tipu asta ma bârfește la toti ca sunt un prost(chiar nu stiti ce greu e sa fii respins de ceilalti). Sincer, cred ca imi pierd copilaria, deoarece parintii mei nu ma lasa sa fac nimic cel putin sa ies cu prietenii. Mama mea ma obliga sa ma rog la Dumnezeu in fiecare ora, foarte naspa. Ea nu ma lasa sa stau cu prietenii zic ca ma strica(total gresit). Stiu ca ma veti judeca multi, dar va rog nu faceti situația mai rea decât e. Cand ies in lume toata lumea ma ia peste picior, TOATA. Copii de gradinita, adolescenții, unii colegii, TOTI. Tatal meu mereu o cearta pe mama, el nu ma lasa sa ies cu prietenii, sa imi fac Facebook, instagtam, nici macar sa ma joc pe calculator. Si băieții imi fac ciuda prin asta, ca au Facebook, ca merg la club de fotbal etc. Practic nici sa ies din casa in curte nu pot ca apoi is injurat foarte urat. Imi vine sa ma sinucid, dar nu vreau in iad. Cred ca solutia ar fi sa ma mut. Va rog frumos, am nevoie de sfaturi!

10 răspunsuri:
| oz_1736 a răspuns:

Inscriete la un sport de contact, gen karate. Acolo vei invata si alte valori. Facebook si barfa va deveni cea mai mica grija a ta

| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, nu ai nici un motiv sa te sinucizi, doar sa fii baiat cuminte si sa asculti de parinti, ca ai doar 12 anisori si o viata frumoasa inainte.
Pentru 12 ani esti cam temperamental si viata nu-i atat de rea, doar pentru ca un baiat te jigneste, ignora-l si in curand se va plictisii sa te jigneasca si te va lasa in pace.
In ce privesc parintii tai, incerca sa-i asculti si sa faci ce ti se spune, sa vezi ca nu te vor mai certa.
Cu FaceBook si Instagram nu ai pierdut nimic, dimpotriva, este chiar mai sanatos sa nu ai asa ceva.
Joaca afara, in aer liber, sau in curte este mult mai importanta si mai sanataosa, decat statul in casa pe computer, care poate da dureri de cap, stress, anxietate, depresie samd.
Hai ca acum se incalzeste si incep treburile in curte si in gradina, iar de anul asta, esti destul de mare sa ajuti parintii si bunicii, la treburile din curte.

In ce priveste mutatul, la cei 12 anisori ai tai, se poate doar la Casele de Copii (Orfelinat) unde nu ti-ai dori sa mergi, fiindca acolo nu ai pe nimeni si imparti totul cu colegii de dormitor: haine, mancare, incaltaminte samd.

| AdelinaC a răspuns:

CRede-ma ca la varsta ta aveam aproximativ aceleasi trairi. Copiii se luau de mine pe strada, la scoala, iar acasa situatia nu era chiar roz stand mai tot timpul singura sau cu fratele care era violent. Timpul a trecut, am facut o facultate si am un loc de munca, unde aceeasi categorie de oameni care in trecut isi bateau joc, acum imi vorbesc cu,, sarut mana". Am avut si eu momente de disperare la fel ca tine in liceu, chiar si in prezent am momente cand imi aduc aminte de tot si as vrea sa ii urasc pe toti sa nu ii mai ajut deloc. Daaar, uitandu-ma in trecut, imi dau seama ca Dumnezeu nu doarme... fratele a murit intr-un mod in care aproape sigur a ajuns in iad, deci la ce i-a fost de folos sa castige aici averi si sa isi bata joc? Iar daca nu as fi trecut prin toate alea acum nu as fi inteles oamenii din situatii asemanatoare.
In viata totul are un rost. Iti este greu acum, dar pe viitor vei avea enorm de castigat din suferinta de acum, Dumnezeu te va rasplati pentru ceea ce induri. Deci de ce te-ai sinucide si sa iti tai singur posibiliatea de a fi bine in viitor? A te sinucide inseamna sa te inchizi intr-o bucla de timp si sa suferi vesnic, in vreme ce daca stai in viata, suferi cativa ani si apoi te vindeci.
Uite de exemplu poti intra pe grupuri, forumuri, etc si sa ajuti oamenii care sunt ca tine, sa formezi prietenii noi si o sa vezi ca toate gandurile astea o sa dispara. La fel de bine poti invata ceva nou. Esti baiat, invata un limbaj de programare si fii superior celor care te injura in prezent, nu te cobori la nivelul lor sa faci ca ei pentru ca a injura nu e cool deloc, ci scarbos si sub demnitatea ta umana cu care te-a creat Dumnezeu

| Donsavas a răspuns:

Gândurile suicidare sunt simptome ale depresiei. Ai nevoie de un tratament antidepresiv. Consulta un psihiatru pentru adolescenți! Tratamentul iti va reda încrederea în Tine.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| Andreeush a răspuns:

A te sinucide nu e o soluție.
Ar trebui să te liniștești și să te gândești la comportamentul pe care l-ai avut până acum.
Faptul că ai început să înjuri doar pentru a fi mai "cool" nu e ok, deoarece tocmai din cauza asta lumea din jurul tău te critică.
Tu ar trebui să nu mai bagi în seamă pe toată lumea, sunt persoane care ar trebui ignorate.
Părinții tăi îți vor binele, tu ar trebui să apreciezi că îi ai lângă tine.

| BaiatuBlanao explică (pentru 116111 TelefonulCopilului):

Imi e prea rusine sa va zic, sigur veti gandi urat despre mine, nu știu, chiar nu ma lasa mana sa va sun

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar nu te iubește nimeni? Mai caută.

| Donsavas a răspuns:

Paraciosi sunt majoritatea copiilor. E normal sa li se ia apărarea de către cei mai mari acestora. Credinciosi sunt multi copii pana la o varsta, multi raman toata viata si nu e rau in asta pentru ei. Chiar se integrează social.Totusi,nu poti schimba acum faptul că ai fost botezat si crescut cu învățăturile religioase. Poti schimba ceea ce crezi,în special despre tine. Poti avea Facebook dar fără să postezi si poti iesi in cluburi educative,de arte sau sportive. Acolo iti faci prieteni. Cei care se iau de tine ar trebui reclamati la poliție pentru injurii. Sa ii zici mamei sau profesoarei nu e suficient si eficient. Politia e normal sa se implice in astfel de cazuri de bullying,hărțuire si violenta. Părinții lor vor avea de plătit amenzi pentru lipsa de educatie a acelor copii care înjură aiurea. Vei fi mai respectat cand vei lua o asemenea decizie serioasă. Si de obicei,cei care înjură sunt mai complexati si nesiguri, ori cu boli nervoase netratate. Trebuie ignorați.
Mergi la psihologul școlii sau apelează la protecția copiilor,la asistenți sociali,sa discute cu părinții tăi despre problemele tale psihosociale. Nu se va întâmpla nimic grav,din contra, mama ta ar trebui să realizeze că esti la vârsta la care poti discerne singur pentru tine si ca ai nevoie de putina independență si intimitate. Discută și cu medicul de familie despre asta, s-ar putea să fie ceva mai serios si sa ai nevoie chiar de calmante pentru recuperare. Poti discuta si cu un preot, de orice religie, daca esti credincios inca.

| Digikey a răspuns:

Se pare ca mama ta este problema cea mai mare pe care o ai.