Incearca sa scrii ceea ce inveti. Asa retii mai repede. In clasa a 10 a o sa inveti la Psihologie tipuri de memorie, din cate tin eu minte. Acolo o sa inveti ca unele persoane ce aud retin. Altii ca sa invete trebuie sa citeasca si sa scrie. Asta fac si eu. E mai usor, mai majritatea pleaca cu lectia invatata din clasa. Incearca sa retii cuvinte din lectie. asa iti vei aminti toata fraza. La romana incearca sa retii ideea pricinpala si inceputul, dupa dezvoliti tu. Nimeni nu e prost, doar ca s-a terminat vacanta si creeierul nostru inca este inca doarme. E normal sa uiti, ciocolata iti da energie nu te ajuta prea mult sa retii. Nu te mai increde in pastile sau etc. Trebuie sa stii ca poti sa inveti. SAU SCOATE IDEIle principale din texte, lectie iti este mai usor. In vacanta e bine sa citesti, chit ca te plictisesti, dar iti tine creierul ocupat si ii dai ceva de mancare cum ar venii, nu doar desert adica, jocuri, facebook si ce mai faci tu. Sper ca ai inteles la ce m-am referit. Sau, inainte de oara, repeta ce ai invatat, iti aduci aminte din ce e in lectie, plus ca profesorul te mai ajuta. Bafta ^^
Buna!
E posibil sa fie din cauza oboselii si a alimentatiei insuficiente. Dar nu e vina ta, e vina faptului ca sunt orele de curs prea devreme si a faptului ca nu se acorda mancare calumea in scoli. De asemenea e si vina profesorilor ca nu stiu sa-si expuna materia in asa fel incat sa intelegeti si sa va ramana ceva in cap. Singurul lucru care ai putea tu sa-l faci e sa iti scrii eventual sub forma de schema informatia si sa iei suplimente pentru memorie, ori prin pastile ori prin alimentatie.
Salut!
Ma bucur ca te preocupi de asta. Ceea ce traiesti tu este perfect normal. Asa functioneaza memoria noastra.
Ce retii pe moment se numeste memorie de lucru sau memorie de scurta durata. Ca sa retii pe termen lung trebuie sa ajuti continutul sa treaca din memoria de scurta durata in cea de lunga durata.
Asa cum poti vedea si in acest link, în prima zi dupa ce ai invatat se uita foarte mult. Aproape 80% din ce ai invatat
http://www.materie.ro/materie/memoria-si-uitarea-242
Ca sa treci informatia in memoria de lunga durata, a doua zi, sau si mai bine dupa 48 de ore trebuie sa reiei materialul. De asemenea ajuta mult sa interactionezi cu el: scheme, jocuri, intrebari si raspunsuri, cautare de materiale suplimentare pe aceeasi tema.
Succes mult!
MrBeanTeddyBear întreabă:
Gabriel1111 întreabă: