Eu sunt la mate-info din pacate sunt la intensiv infomatica. Si iti spun ca am luat-o de la 0 cu informatica (la informatica se face programare in pascal sau in c++. Am 4 ore de info pe saptamana si 2 de TIC. La TIC se lucreaza in world, inveti despre calculatoare, internet etc. Acu trebuie sa iti dai seama daca chiar iti doresti sa dai la mate-info. Nici eu nu am facut info la scoala, dar ma descurc. Este putin greu dar cand termini clasa a 12 primesti atestat de prigramator si ai mai multe porti deschise.
Normal.
La matematica-informatica, nu conteaza asa de mult informatica.
Sunt la matematica-informatica, si chiar iti zic din proprie experienta, nu ai nevoie de prea multa informatica pentru ca putea face fata.
Cat timp sti matematica, esti bazat la profilul asta.
Nu (pentru raspunsul colegului)! Lucrurile stau cam asa... Nu ai de ce sa te sperii. Ce zice colegul, e vorba de TIC. Explicitare:
1. TIC: o sa iti predea cateva chestii de windows si dupa te baga in Microsoft office, in care o sa iti predea word, powerpoint, excel, access (in decursul a 2 ani - cls 9, 10), urmand ca in a 11-ea si a 12-ea sa nu mai faci TIC (atentie! doar la mate-info e chestia asta), urmand ca la BAC sa dai "competente digitale" (o aberatie din perspectiva mea, iti scoate TIC, dar ti-l da la BAC.)
2. Informatica (aka info). Limbaj de programare! C++ in mod normal. Nu ai absolut nicio problema daca nu ai idee cu ce se mananca. Ideea e ca programa e proiectata in asa fel incat te ia de la 0. Adica pur si simplu inveti o noua chestie... As putea spune o noua limba . Nu iti trebuie experienta anterioara.
Salutare. Nu ai de ce sa te sperii. oricum la bacalaureat o sa ai de ales intre bio, chimie, fizica si info..adica informatica nu este o materie obligatorie. Cel putin, eu am fost la mate info si asa a fost.
Eu sunt pe mate-info bilingv acum, si pot sa-ti spun ca informatica am inceput-o de la zero. Asa ca poti sa te duci Apropos: Info, la mate-info nu inseamna Word /Excel / etc. Inseamna sa incepi sa inveti programare. Word/Exel/altele, vei face la T.I.C. care e materie diferita de info. Eu am 2 ore de T.I.C. si 1 de info. Personal as fi vrut 8 ore de info
Da...la info in clasa a 9 o sa lucrezi in word o sa te puna sa faci tabele si mai multe chestii
Da, poti da la mate-info. Si eu sunt tot la mate-info si nu am dat niciun examen la info. Eu am 2 feluri de info: TIC si Informatica. La Tic am facut Power point, Exel si chestii de genu. La Informatica facem programare. Dar nu e nici o problema.
Da bineinteles ca poti sa dai nu o sa faci inensiv informatica... o sa inveti in clasa a 9 oricum nu e mare lucru nu-ti fa probleme
Poti sa dai la mate-info pentru ca nu trebuie sa stii absolut nimic legat de informatica pentru ca programarea se invata incepand cu clasa a 9-a
Nu. Asa am facut si eu, si imi placea si inca imi place matematica foarte mult. Informatica mi se pare foarte grea si nu o pricep deloc plus ca am facut si meditatii. Nu este vorba doar de lucrat pe calculator ( T. I.C ) ci de probleme care sunt foarte grele si trebuie sa stii foarte multi algoritmi pe de rost care te ajuta sa rezolvi problemele. Parerea mea e ca e foarte greu. Alege Bio-Chimia sau Sociologia... Oricum la facultate dai tot unde vrei tu si o sa iti faci mii de idei pana ajungi acolo.