| Helen1999 a întrebat:

Eu sunt clasa a saptea, dar vreau sa dau la mate info si nu inteleg.La mate ma pricep, da noi nu am facut absolut nici o ora de informatica... As putea sa dau la mate info in conditiile astea?

16 răspunsuri:
| SimonaNicoletaღ a răspuns:

Info ai sa inveti la liceu, cls a9a...
*-*

| CrazyTeenager a răspuns:

Da, sunt niste lucruri elementare pe care le poti prinde din mers.

| tequillaXd a răspuns:

Eu sunt la mate-info din pacate sunt la intensiv infomatica. Si iti spun ca am luat-o de la 0 cu informatica (la informatica se face programare in pascal sau in c++. Am 4 ore de info pe saptamana si 2 de TIC. La TIC se lucreaza in world, inveti despre calculatoare, internet etc. Acu trebuie sa iti dai seama daca chiar iti doresti sa dai la mate-info. Nici eu nu am facut info la scoala, dar ma descurc. Este putin greu dar cand termini clasa a 12 primesti atestat de prigramator si ai mai multe porti deschise.

| carhartt a răspuns:

Normal.
La matematica-informatica, nu conteaza asa de mult informatica.
Sunt la matematica-informatica, si chiar iti zic din proprie experienta, nu ai nevoie de prea multa informatica pentru ca putea face fata.
Cat timp sti matematica, esti bazat la profilul asta.

| adydels a răspuns:

Nu (pentru raspunsul colegului)! Lucrurile stau cam asa... Nu ai de ce sa te sperii. Ce zice colegul, e vorba de TIC. Explicitare:

1. TIC: o sa iti predea cateva chestii de windows si dupa te baga in Microsoft office, in care o sa iti predea word, powerpoint, excel, access (in decursul a 2 ani - cls 9, 10), urmand ca in a 11-ea si a 12-ea sa nu mai faci TIC (atentie! doar la mate-info e chestia asta), urmand ca la BAC sa dai "competente digitale" (o aberatie din perspectiva mea, iti scoate TIC, dar ti-l da la BAC.)
2. Informatica (aka info). Limbaj de programare! C++ in mod normal. Nu ai absolut nicio problema daca nu ai idee cu ce se mananca. Ideea e ca programa e proiectata in asa fel incat te ia de la 0. Adica pur si simplu inveti o noua chestie... As putea spune o noua limba tongue. Nu iti trebuie experienta anterioara.

| denismaria92 a răspuns:

Salutare. Nu ai de ce sa te sperii. oricum la bacalaureat o sa ai de ales intre bio, chimie, fizica si info..adica informatica nu este o materie obligatorie. Cel putin, eu am fost la mate info si asa a fost.

| DiamantulAuriu a răspuns:

Da ai sa inveti in clasa 9

| Calininio a răspuns:

Eu sunt pe mate-info bilingv acum, si pot sa-ti spun ca informatica am inceput-o de la zero. Asa ca poti sa te duciwinking Apropos: Info, la mate-info nu inseamna Word /Excel / etc. Inseamna sa incepi sa inveti programare. Word/Exel/altele, vei face la T.I.C. care e materie diferita de info. Eu am 2 ore de T.I.C. si 1 de info. Personal as fi vrut 8 ore de info laughing

| y0nutz3ly a răspuns:

Da...la info in clasa a 9 o sa lucrezi in word o sa te puna sa faci tabele si mai multe chestii

| KhaleesiD a răspuns:

Da, poti da la mate-info. Si eu sunt tot la mate-info si nu am dat niciun examen la info. Eu am 2 feluri de info: TIC si Informatica. La Tic am facut Power point, Exel si chestii de genu. La Informatica facem programare. Dar nu e nici o problema. happy

| Ghergel a răspuns:

Da ai putea nu o sa te invete in a9a

| andrew2008 a răspuns:

Esti sigur ca asta iti doresti?

| rrroxy a răspuns:

Da bineinteles ca poti sa dai nu o sa faci inensiv informatica... o sa inveti in clasa a 9 oricum nu e mare lucru nu-ti fa probleme

| Ionut_Alin_Neagu_1994 a răspuns:

Poti sa dai la mate-info pentru ca nu trebuie sa stii absolut nimic legat de informatica pentru ca programarea se invata incepand cu clasa a 9-a

| Aproapenegru a răspuns:

Nu. Asa am facut si eu, si imi placea si inca imi place matematica foarte mult. Informatica mi se pare foarte grea si nu o pricep deloc plus ca am facut si meditatii. Nu este vorba doar de lucrat pe calculator ( T. I.C ) ci de probleme care sunt foarte grele si trebuie sa stii foarte multi algoritmi pe de rost care te ajuta sa rezolvi problemele. Parerea mea e ca e foarte greu. Alege Bio-Chimia sau Sociologia... Oricum la facultate dai tot unde vrei tu si o sa iti faci mii de idei pana ajungi acolo.

| Aproapenegru a răspuns:

Discuta cu parintii tai. E cel mai bine asa. Depinde ce situatie ai.